Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca na czarno

Polecane posty

Gość gość

moja znajoma robiła na czarno bez zus teraz jest w 8miesiącu i fika z radości bo szef chce dać jej umowę i zastanawiam się czy mam to gdzieś zgłosić?

Gość gość
Twoja sprawa czy zgłosisz . Najlepiej do ZUS bo to od nich chce wyciągnąć kasę. Ja tego nie popieram, bo pieniądze w ZUS-sie to pieniądze ludzi uczciwie odprowadzających skłądki, czyli moje też. I złodziejstwa nie popieram. Natomiast wiem , że wiele kobiet tak robi. Osobiście znam jedna- to moja szwagierka . Osobiście jej powiedziałam ,co o niej myślę . ale nie zgłosiłam tego nigdzie . Jak przyjdzie co do czego to d.. jestem i tyle .

Gość gość
no dokładnie też mam dylemat nie chcę być szczurem :(

Gość gość
ale pracowała... daj jej spokoj, konfidencie;/ zus by ją dwarazy bardziej okradł. pomysl o dziecku;/

Gość gość
Spokojnie zus sam skontroluje, teraz jest nagonka na maciezynski i takie ktorkie rejestracje przed. Zus prowadzi kontrole do 5 lat w stecz w chwili obecnej, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze i ja sprawdzi.

zus sam to sprawdzi - jak sie zarejestruje tuz przed porodem to bedzie kontrola, zanim wyplaca jej jakiekolwiek srodki.

Gość gość
Nie ms zakazu zatrudnienia ciężarnych

Gość gość
Co za kablara. Ojaprdl

Gość gość
Mnie tez sprawdzali jak przechodzilam na macierzysnki. Czy wszystko sie zgadza, czy skladki byly oplacane. dodam ze ja normalnie przed ciaza pracowalam na umowe o prace.

Gość gość
No dobrze da jej umowe i co? Jak bedzie normalnie pracowala to zus moze ja w tylek pocalowac. Gdyby zatrudnil ja fikcyjnie czytaj oplacalby skladki a ona nie pracowalaby faktycznie to wstrzymaliby jej zasilek. Nie ma zakazu za5rudniania ciezarnych.

Gość gość
ale frajer kurde hahaha! zajmij się własną du..! i nawet nie nazywaj się jej znajoma

Gość gość
ja po prostu nie chce żeby miała problemy tak trudno zrozumieć

Gość gość
Autorce zazdrość d**ę zżera i jeszcze tłumaczy sobie, że to w słusznej sprawie. Dokładnie, nie nazywaj się jej znajomą!

Gość gość
Ale jakie ma miec problemy jezeli ma w planie pracowac?

Gość gość
no przecież urod******ońcu tak i zwolnienie tak

Gość gość
No i co z tego ze urodzi. Na zwolniebie nie musi isc. Moze pracowac do porodu. A w Polsce nie ma zakazu zatrudniania ciezarnych. Czego ty jeszcze nie rozumiesz?

Gość gość
w planie ma pracować ? Chyba sama nie wierzysz w to. Zus , to faktycznie złodzieje, ale akurat jej nie okradli, bo tam jeszcze nic nie włożyła. A przyzwolenie społeczne na kradzież- żenada. Ja akurat pracuje uczciwie od 13 lat, składki odprowadzam niemałe i osobiście nie zgadzam się, żeby złodziej i cwaniak z tych pieniędzy nieuczciwie korzystał. Potem biadolicie , że małe emerytury, że wiek emerytalny przesunięty, renty żałosne . No bo skąd pieniądze mają być ? Byście się zdziwiły ile waszych pieniędzy idzie na złodziei i wyłudzaczy.

Gość gość
Możesz do US zgłosić, że pracuje na czarno- a to na 100% nielegalne

Gość gość
Zawsze najbardziej pokrzywdzeni i "okradzeni" przez ZUS są ci, którzy tam g***o dali.

Gość gość
A skad wiesz ze nie ma w planie pracowac? Ja praxowalam do djia porodu a zatrudniona ponownie zostalam w 6 miesiacu.

Gość gość
ale czego ona ma się bac? Jak ją skontrolują to przecież i tak pracowałą wcześniej w tej firmie, zna ją, zna swoje stanowisko, ludzi...zus moze jej naskoczyc. Coinnego jak by miałą ściemnioną umowe w firmie w której nie pracowała nigdy i zrobiliby jej kontrolę i wypytywali o rózne rzeczy dotyczące pracy a ona zielona. Zus to złodziejstwo, czemu chcesz kablowac koleżankę?

Gość gość
ale czego ona ma się bac? Jak ją skontrolują to przecież i tak pracowałą wcześniej w tej firmie, zna ją, zna swoje stanowisko, ludzi...zus moze jej naskoczyc. Coinnego jak by miałą ściemnioną umowe w firmie w której nie pracowała nigdy i zrobiliby jej kontrolę i wypytywali o rózne rzeczy dotyczące pracy a ona zielona. Zus to złodziejstwo, czemu chcesz kablowac koleżankę?

Gość gość
ale wy jesteście ludzie słabi. JAsne niech podkabluje koleżankę to wszyscy będziemy mieli dzięki temu wyższą emeryture!! Jak mozna byc takim dupkiem żeby najbliższym robic koło pióra. W tym p***********m kraju jak nie kombinujesz to nie masz, a jak masz koło siebie takich "przyjaciół" jak wy to już można sobie w łeb strzelić. Wy pewnie byscie p***********i kazdego zeby ratować własny tyłek.

Gość gość
macie racje to by było chamskie