Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjazn z eksem

Polecane posty

Gość gość

Czy jest mozliwa? Dla nas, facetow tak... Ale... Wszystkie przyjaciolki, z ktorymi cos wiecej sie wydarzylo z jakis dziwnych powodow mnie unikaja. Zastanawiam sie dlaczego. Zanim cos sie wydarzylo bylo super. Pozniej romans (nie zwiazek), rozstanie (mnie wiecej w domu nie ma niz jestem) i nawet jak rozmawiamy przez internet, nie ma juz tego cieplego kolezenskiego tonu a o spotkaniu nie ma mowy. Probowalem kilka razy przetestowac co oznacza "mozemy byc przyjaciolmi", ale zazwyczaj czytana miedzy linijkami wiadomosc pod tym brzmiala "nienawidze Cie" (hmm... ciekawe za co bo zawsze jak piesek czekalem az to kobieta laskawie zerwie)...

Gość gość
A ty naprawdę jesteś taki prosty czy tylko tak udajesz? ;)

Gość gość
Prosty? Zastanawiam sie co im siedzi w glowie... to dlaczego zwiazek na odleglosc sie sypie to wiem... nie jest wazne kto z nas posunie sie pierwszy dalej po utracie zwiazku - zawsze zieja wobec mnie nienawiscia. Juz nie sa tymi osobami co kiedys... irytuje je sam fakt, ze sie odzywam...

Gość gość
być może te laski były twoimi przyjaciółkami i liczyły na coś więcej , jak doszło do seksu to już kupowały suknię ślubną , patrzały jak wygląda ich imię z twoim nazwiskiem , a ty chciałeś tylko zamoczyć bez zobowiązań.

Gość gość
Można się przyjażnić po rozstaniu, nawet tym bardzo bolesnym. Potrzeba tylko trochę czasu.nie ma już wtedy ani negatynych emocji ani gorącego uczucia czy fascynacji. Jest chęć pozostania w kontakcie, niesienia sobie pomocy na przykład. Chyba niewiele osób wierzy, że tak może być, szczególnoe gdy czują sie mocno zranione, zdradzone. Wszystko można z czasem przewartościować- nie wyszło nam, nie będziemy już razem a jednak nie walczymy ze sobą i jest normalnie- jak między dwojgiem ludzi, ktorzy potrafią sobie wybaczyć.

Gość gość
Może źle je potraktowałeś, liczyły na coś więcej. Kobiety z reguły nie chcą utrzymywać relacji z ex, bo czują żal o coś do niego i chcą jak najszybciej zapomnieć.

Gość gość
to zalezy przede wszystkim od tego,jak przebieglo rozstanie.Jesli dales lasce do zrozumienia,ze jest wyjatkowa,a potem kop w doope,to sorry.Czasem mowi sie po prostu grzecznosciowo-zostanmy kumplami,przyjaciolmi.Uwazam,ze takie relacje mozliwe sa tylko wtedy,gdy zadna ze stron nie byla zbytnio zaangazowana,gdy rozstanie bylo wspolna decyzja,tak na spokojnie.Zero emocji,wtedy jest ok.Ja mam taki kontakt z jednym ze swoich bylych.Byl moim facetem,ale tez najbardziej z***biaszczym kumplem,jakiego mozna sobie wymarzyc.I to w rezultacie bylo tak wazne,ze nie umiemy bez siebie zyc.Ale zero podtekstow,jakos sie udalo.

Gość gość
Rozstanie przebiegalo zazwyczaj tak, ze pojawial sie etap, ze nie wazne co powiedzialem to druga strona robila sie wybuchowa. Kiedy zaczalem podwazac zwiazek, wybuchy byly jeszcze wieksze (tendencyjnie wiedzialem w ktora strone to idzie), az w koncu dochodzilo do szybkiego i emocjonalnego zerwania po drugiej stronie...

Gość gość
12.06,ja bym wiala i to daleko.Przyjaznij sie z kimś,z kim nie chodziles do wyRa.Daj im zyc.

Gość gość
To nie jest przyjaźń z eksem. Przyjaźniliście się na początku, potem doszło do czegoś więcej i w takich wypdkach prawie nigdy nie ma powrotu do tej przyjaźni, co Ty chcesz, tak na zmianę przyjaźni i roochania? Ogarnij się chłopie. Przyjaźń może być przed albo po związku, a nie przed, po i cholera wie kiedy jeszcze. Przyjaźniliście się, Ty chciałeś czegoś więcej, potem stwierdziłęś, że nie, dzięki, nara to czego oczekujesz?