Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepisy nietylko świąteczne

Polecane posty

Gość gość

Witam mam prośbę umieszczajmy tutaj swoje ulubione przepisy nietylko na świąteczne potrawy ale także na placki sałatki i mięsa POZDRAWIAM a oto mój przepis na SKRZYDEŁKA Z RYŻEM. Skład!miki. 2 woreczki ryżu kilka skrzydełek 2 cebule 8 łyżek ketchupu. Po 1 łyżeczce papryki ostrej i pieprzu pół kost margaryny 2 kostki rosołowe ok 2 szkl wody. Naczynie grubo wysmarować margaryną na to wysypać lekko podgotowany ryż na to cebule w talarki na to skrzydełka wszystko zalać wodą z rozpuszczoną margaryną kost rosołowymi 2 ząbkami czosnku papryką ketchupem i pieprzem to wszystko dn piekarnika na 01 godz w 180 st SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zaraz cie tu zjada za kostki rosolowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fetka 2013
Sałatka z fetą . Kapusta pekińska pokrojona do niej pokrojone pomidory oraz ogórek zielony i cebula do tego kost sera fety wkruszyć i do tego gotowy sos knor koperkowo ziołowy UWAGA. sosem polać sałatkę tuż przed podaniem i jak wyszło jej dużo to dać 2 sosy SMACZNEGO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eklerka 0
Witam fajny ten przepis na sałatke z fetą dziś ją wyprubuje a oto moja sałatka Składniki puszka fasoli czerwonej i białej puszka kukurydzy słoik marchewki z groszkiem słoiczek selera z ananasem 1 jabłko trochę żółtego sera w kostkę pokrojonego i tak wszystko odsączyć z zalew na sicie i wymieszać z majonezem i serem oraz startym jabłkiem niemusimy tego doprawiać ale jak ktoś chce to trochę soli i piepzu smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
salatka z soczewica pol paczki gotowanej soczewicy, kukurydza, ogorek moze byc swiezy, konserwowy lub kiszony, brokuly, pare jajek i jablko lub jak ktos woli ananas, zmieszac z majonezem lub jak ktos woli delikatniej z dodatkiem jogurtu naturalnego, sol pieprz, opcjonalnie mozna dodac szynke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pierś z indyka ze szpinakiem i fetą w piersi zrobić kiesznnke i włożyć do niej pokrojoną fete oraz usażony szpinak z solą pieprzem i czosnkiem zamknąć kieszonkę oprószyć pierś pieprzem i solą i do piekarnika na 1.5 godz w 180 st SMACZNEGO I GRATULUJĘ ZAŁOŻENIA NOWEGO ŚWIEŻEGO TOPIKU:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja bym dała przepis na takie mięsko:) Ja robiłam z piersi kurczaka -ale można z karkówki czy schabu: na spód naczynia troszkę masła na to rozbite piersi posolone i popieprzone a to podsmażony por, potem podsmażone pieczarki ser zółty starty na grubych oczkach i i jeszcze raz taka warstwa. Na koniec całość zalać mieszaniną śmietany (duży kubek) + sos myśliwski - pyszne kroi się najlepiej na drugi dzień jak wszystkie warstwy się ze sobą zespolą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moge sie dolaczyc? nie przepis ale pomysl na dekoracje stolu bardzo kreatywny polecam w kolorze czerwonym chociaz tu glownie zielono : www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
:-D świetny ten przepis na tą pierś ze szpinakiem napewno zagości ona u mnie na świątecznym stole . . . I nietylko :-D bo my uwielbiamy fete oraz szpinak :-D wesołych świąt kefeteranki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab ze śliwką i morelą to już klasyka - podaję jednak przepis bo do niedawna sama nie wiedziałam jak zrobić:) dobre na zimno i cieplo. Kawałek schabu przekłuć wzdłuż w dwóch miejscach nożem tworząc w nim tunele:) Drewnianą łyżką - trzonkiem - wepchnąć musztardę do środka każdego z otworów. Odrobinę musztardy dać również na górę - wklepać w mięso majeranek sól pieprz grubo mielony ew. inne ulubione zioła ja daje tymianek lub rozmaryn. Do otworów kładamy do jednego sliwki kalifornijskie a do drugiego morele. Całość pieczemy w 180 C - ja 70 dkg schab piekłam 1,5 godz. Jakieś 15 min przed koncem otworzyć nacznie żeby schab zromienił sie na górze. Z pozosalego plynu robimy sos ze smietanką i mąką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sałatka z drobnego makaronu w kształcie ryżu a więc tak do ugotowanego makaronu dodaje żżłty ser w kostkę papryke. Czerwoną lub żółtą w kostkę zielony ogórek w kostkę szynkę drobiową w kostkę do tego majonez sól pieprz i gotowe BON APETIT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Już sobie przypomniałam czemu nie udzielam się na kafe...wpis powyżej jest tylko dowodem ułomności osobnika samotnego i zazdrosnego Polaka któremu nie ma kto ugotować, żałosnego dup..a, mieszkającego z mamusią, bezrobotnego obiboka który nie ma co robić tylko śledzić przepisy na kafe. Jaki z Ciebie kosmopolita z koziej Wólki hehe Bravo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepraszam za to co napisalam na gorze bardzo mnie ponioslo na widok waszych przepisow...rozumiem ze nie powinnam sie wtarcac serdezcnie pozdrawiam i prosze piszcie sobie dalej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ty popaprańcu czy ty wogule widziałeś kieayś diament mamejo tępa i z****** wiochą od ciebie jedzie z daleka wiadomo że prawiczek z ciebie mameja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie bylo to z zazdrosci bardziej to mnie wkurza jak kobiety polskie zachowuja sie jak sluzace...ale nie jest to moja sprawa wiec nie powinnam tak pisac..chca sobie byc sluzace to niech beda zycie ma sie jedno niestety w polsce tzw dylemat jak najlepiej w kuchni usluzyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co za chamstwo ten wpis! dziewczyny wstawiajcie przepisy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale to nie jest temat o usluzaniu. mozelubie sobie zjesc dobra wlasno zrobiona salatke. ty pewnie zresz same gotowce i widac mozg ci wyzarly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A było tak pięknie i saacznie bebe mama nieuczyła dobrego zachowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to ja przesyłam mój przepis na inne kotlety a więc pierś z kurczaka w drobną kostke do tego starty żółty ser do tego drobno pośiekane pieczarki do tego sól pieprz z 3 jajka trochę mąki i mleka takie ciasto ala naleśnik wszystko mieszamy i wykładamy na patelnię z odrobiną oleju i formujemy ala kotleciki i smażymy na złoty kolor smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
salatki jakies dajcie...bo przytyjecie i wtedy jescze wiecej tematow o dietach trzeba bedzie na kafe zalozyc (jesli to w ogole mozliwe)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to już wiem co mam dziś zrobić na obiad te kotleciki to fajny pomysł :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Puszka fasoli czerwonej cebula pomidor ogórek zielony majonez sól pieprz szybka tania łatwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chlebek plus maslo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ugotować brokuł, podzielić na różyczki. Ugotować jajka na twardo, pokroić na ćwiartki. Pomidory także pokroić na ćwiartki. Wszystko poukładać pasami na półmisku i zalać sosem czosnkowym (jogurt naturalny grecki+ majonez+ czosnek przeciśnięty przez praskę+ koperek). Smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mielone gniazdo mięso mielone przyprawiamy jak lubimy jajka gotujemy na twardo i obieramy z skorupki i tak jajko oblepiamy mięsem i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju lub smalcu te kotleciki robię zawsze na Wielkanoc bo fajnie po przekrojeniu wygląda jajko w środku:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja mam przepis !ma fajne zapiekanę warzywa potrzebne są kalafior brokuła dzielimy na różyczki układamy na blasze polewamy sosem beszamelowym i posypójemy żółtym sere! Do piekarnika wstawiamy w 180 s na 30- 40 minut i to tyle smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Opakowanie świeżego szpinaku+ słoik pokrojonych suszonych pomidorów+ podsmażone cienkie plasterki boczku. Wszystkie składniki wymieszać z sosem czosnkowym. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mniam ślinka leci :-D i proszę o więcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cienkie parówki żółty ser owijamy ciastem francuskim i do piekarnika 180 st 10.15 min tak trochę na nygusa ale smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale troche w tym prawdy ze kobiety polskie pozwalaja sie traktowac jak zwykle pomoce domowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×