Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2579

ból miesiączkowy 37tc czy to juz

Polecane posty

Gość megi2579

Hej dziewcxyny, czy ktoras miala takie bole jak mentruacyjne pod koniec ciazy? Zastanawiam sie czy moje dzuevko nie chce szybciej troszke na swiat przybyc. Od kilku dni mam takie bole, z tym ze od nocy sa coraz silniejsze. Czasami maja charakter ciagly i czasami brxuch wtedy twardnieje,a potem bol ustepuje i za jakas godzine czy dwie to samo - i kilka godzin bolu. Poza tym czuje coraz mocniejszy napor na o***t i mam duuuzo wiecej wydzieliny. Zamierzam chyba dzisiaj podjechac na IP,moze sobie tylko wstydu narobie,ale to moje pierwsze dziecko i nie chce niczeho przegapic. Co myslicie, jak to u was przed porodem bylo? Miala ktoras takie bole i na ile przed porodem?

Gość Ika Mon
Skurcze braxtona-higsa (nie wiem jak się to dokłądnie pisze) :P Może się tak rozpocząć poród ale nie musi. Ja w kwietniu pojechałam z takimi bólami w 39 tyg na ktg do szpitala i wyszłam z niego cztery tygodnie później po cesarce ;] Nic nie jest pewne, tutaj niby miałam akcje porodową a dzidzia i tak nie wyszła :) Jedź i sprawdź :)

Ja mam termin na piatek i tez od kilku dni,szczegolnie wczorajszej nocy mam podobnie- bol,jeszcze delikatny,jak przed @, twardniejacy brzuch coraz czesciej i dluzej, bol odcinka ledzwiowego kregoslupa,rwa kulszowa ktora pojawia sie nawet jak leze.. Zwiekszony sluz z pochwy itp

Gość megi2579
Dzieki za odp, pojade po poludniu i zobacxymy. Ale mnie lekko tym 4 tygodniowym pobytem nastrzszylas:-) ja tam jeszcze wierze ze najpewniej wroce do domu, albo urodze. Moglaby moja cora jednak poczekac jeszcze bo dzisiaj 36t6d, wiec dopiero 37 tc jutro...

Gość megi2579
Rwe kulszowa przerabialam w zeszlym tygodniu:-) ledwo mi orzeszlo a zaczely sie te bole... ja nie urok to .........:-)

Gość mmmm25
może to skurcze tzw przepowiadające, ja takie też już mam od kilku dni a jestem tak jak ty 35tc, ale byłam u lekarza i do porodu daleko...więc wszystko ok. ale jedź niech ktoś cię zbada to też się uspokoisz...

Gość Ika Mon
Mnie tak zostawił lekarz w szpitalu. Bo to akademicki. We Wrocławiu na Borowskiej. No i się młody doktorek bał pana profesora więc kazał mi zostać. Trzy tygodnie leżałam, żeby było 14 dni po terminie. W tym czasie nic mi się nie działo. Skurcze przeszły same. Pewnie od tego, że mogłam sobie leżeć, spać i znów leżeć, jeść i znów leżeć :PP A nie zajmować się półtoraroczną córką :) No i koniec końców skończyłam na stole ;] Ale ile nerwów przed to moje... Więc wszystko zależy od lekarza :)

Gość gość
Nie no u mnie chyba nie ma ,,parcia" na pobyt w szpitalu, zobaczymy. Mam nadzieje, ze nie bede dzielila sie oplatkiem w koszulinie i szlafroku na szpitalnym lożu:-) Mam nadzieje ze to te przepowiadajace, wczesniej tez juz kilka razy sie zdarzylo ze mialam jakies skurcze, ale nigdy nie trwalo to tyle i nie bolalo.

Gość gość
U mnie bóle miesiączkowe zaczęły się we czwartek wieczorem a po 24 h mały był na świecie.Do szpitala pojechałam w piątek o 17 to miałam już 8 cm rozwarcia(a nie bolało mocno,normalnie funkcjonowałam) i po niecałych 2 h po przyjęciu mały już był na świecie.Także różnie to może być.Jedną będzie bolało na kilka tyg przed a inną w tym mnie ja kilka godzin przed :)

Gość kariokak
Bóle porodowe to są takie bóle że naprawdę ich nie pomylicie.I boli cały brzuch a nie tak jak na okres. Mi ten bol naprawdę kojarzył sue z zacuskaniem na brzuchu imadla,

Gość mmmm25
no ja jak rodziłam pierwsze dziecko to też bóle porodowe były tak silne że nie dało ich się pomylić z niczym innym, ale to pewnie dlatego że miałam krzyżowe a one podobno bolą najbardziej

Gość gość
Kariokak jak widzisz nie zawsze.Przed chwilą pisałam o swoim porodzie.

Gość gość
Skurcze mam niby co 15 minut nie zwijam sie z bolu, ale przyjemne to to nie jest. Ciekawa jestem co z tego wyniknie, narazie raz siedze raz leze

Gość gość
Pierwsze dziecko wiec chyba, jesli oczywiscie mialoby cos z tego byc wytrzymam do popludnia:-)

Gość megi2579
Dwa powyzsze posty - moje

Gość gość
Powodzenia laska, pisz do nas, pisz :D :)

Gość mmmm25
napisz później co ci wyszło po badaniu bo jestem ciekawa czy to już...czy tak jak u mnie fałszywy alarm

Gość megi2579
Spoko napisze napewno:-) maz wroci z pracy, nakarmie go, bo sama jakos nie mam apetytu i pojedziemy. Dam znac!

Gość kariokak
Gość z 13:04 to naprawdę zazdroszczę tak pięknego porodu :-)