Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka wargowa na początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

witam was drogie panie wy też miałyście opryszczkę wargową na początku ciąży bo mi właśnie wyskoczyła 4 tydzień ciąży

Gość gość
A to pierwszy raz ta opryszczka czy nie? bo jeśli nie to nie ma się co przejmować. Mialam w czasie ciąży kilka razy opryszczkę -co prawda nie na samym początku.

Gość gość
nie drugi raz ta opryszczka mi wyskoczyła ale nie sądziłam że wyskoczy jak bedę w ciąży to normalnie że mi wyskoczyła nie jestem przeziębiona...

Gość gość
koniecznie lekarz , bo hevirianu nie można

Gość gość
No to luzik. W ciaży groźny jest pierwszy atak choroby. A pojawiła się bo ciąża też osłabia organizm i jest się podatnym na to.

Gość gość
jutro mam wizytę pierwsze usg dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
nie wiem dlaczego ale na opryszczkę w ciaży zadziałał u mnie czosnek. smarowałam sobie to dziadostwo przekrojonym czosnkiem i mi przeszła. a dziwne jest to, ze czosnek to antybiotyk, a opryszczka to wirus :)

Gość gość
ja słyszałam o kostce lodu a plastry compeed mogę używać bo mam w domu

Gość gość
mnie też doskonale pomagał czosnek.

Gość gość
Genialnie dziala cytryna!! Polozna mi polecila. Smarowalam czesto i szybko zniknelo.

Gość gość
ja miałam w czasie ciąży chyba z 9 razy opryszczkę. Dziekco zdrowe, gin mówiła, że jeżeli to nie pierwszy az to nie ma się cyzm martwić. Polecam plasterki na opryszczke

Gość gość
ja też miałam opryszczkę około 4 tyg, kiedy jeszcze nawet nie wiedziałam o ciąży i smarowałam to zoviraxem ( który jest zabroniony w ciąży). Jak tylko dowiedziałam sie o ciąży skonsultowałam to z lekarzem, i on powiedział że w tak wczesnej ciąży, organizm nie "przekazuje" wszystkiemu dziecku, bo jest ono pod specjalną ochroną. Teraz jestem juz w 9 miesiącu ciąży i córeczka ma się świetnie.