Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hengist

Widziałem dzisiaj w telewizji samotne matki

Polecane posty

Same prymitywne kobiety z białostockim akcentem. To daje sporo do myślenia...

Gość Aganiok_
tak? a ja widzialam dzis Kate Winslet z trojgiem dzieci, kazde z innym tatusiem :)

Kate Winslet mnie nie obchodzi. Zmierzam do tego, że wschodnia polska jest zacofana ekonomicznie i mentalnie... U nas w pracy kiedyś robił jeden z białostockiego. Wymądrzał się, raz przyszedł z podbitym okiem, potem się zwolnił ,albo go wywalili (nie wiem). Potem mówili, że się rozpił...

Gość gość
ciekawe podejscie hmmm ...

Gość gość
po co zakładasz temat o puszczalskich?

Gość Aganiok_
masz selektywne zainteresowania? lubisz sobie p********ic brednie na tematy zastepcze?

To nie są selektywne zainteresowania, tylko zwrócenie uwagi na fakt, że polska wschodnia, to niższa kultura niż polska zachodnia. Tyle. Jestem lokalnym patriotą...

Gość Aganiok_
zakladajac ze masz racje najnizsza kultura powinna panowac na ziemiach odzyskanych, bo tam wiekszosc przesiedlencow ze wschodu... rusz pustym czerepem i pomysl z jakiego powodu polska B wyglada jak wyglada

Aganiok_ ja jestem z ziem odzyskanych, a nikt z mijej rodziny nie pochodzi zza Buga. Nie powiem, że nie ze wschodu, bo część z Prus Wschodnich, ale to, to co innego....

Poza tym mieszkam tu od urodzenia i tylko raz spotkałem jednego chama gadającego ze lwowskim akcentem (instruktora nauki jazdy)... Ludzie na ziemiach odzyskanych pochodzą z całej polski. Małopolski, wielkopolski, mazowsza, a nawet pomorza...

Hengist-Prusy wschodnie były najbardziej zacofane z Prus.Po drugie, skoro jesteś Prusakiem wshcodnim(mazurem) to czemu mieszkasz na cudzej ziemi? Mazurzy byli od zawsze związani z ziemią, byli rybakami, rolnikami itp, a ty mieszkasz na obecej ziemi. Czemu nie wrócisz do swojej ojczyzny? Niczym przecież cię nie różnisz od kresowiaka, oni też żyją na obcej ziemi.

BSA tutaj mieszkam, bo tutaj się urodziłem i tutaj znam teren ogólnie, uczę się tu. Tu mam pracę. Ale nie wykluczam, że się przeniosę...

Gość gość
no to ucz sie jeszcze dluuugo bo jak narazie da sie wyczuc z tych wypowiedzi ze wykazujesz spore braki / a moze to juz taki plaski intelekt ?/

Gość gość
dla Niemców i tak jesteś cepem ze wschodu:)