Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o matkach które

Polecane posty

Gość gość
też mi się wydaje, że to matka decyduje, mój dzieciaczek raz nie chciał żebym go przebrała, płakał, coś pewnie mu było niewygodnie ale i tak go przebrałam na małego, słodkiego mikołajka ;), w końcu to ja jestem matką ;) Póki jestem silniejsza to mogę sobie pozwolić na władzę, zresztą poryczy, poryczy i przestanie jak to dziecko, nic nie będzie pamiętał jak będzie dorosły przecież ;) Zresztą już wtedy goście przychodzili jak on płakał i musiałam go szybko przebrać i tak zrobiłam, poryczał jeszcze z minutkę i przestał, zapomniał, ze mu było niewygodnie, nie wiem przyszli jacyś ludzie i to zafascynowało, a potem cały czas się śmiał i podobała mu się czerwona czapeczka ;) wielkie mi co, potem już będzie duzy i już nie będzie można tak robić, więc robię póki mogę ;)

Gość gość
ja lubię przebierać moją dzidzię w króliczka, wygląda jak ta dzidzia z reklamy kaszki dla dzieciaczków, czy co to tam jest w tej reklamie, nie pamiętam, królik jest najlepszy

Gość gość
też mi się wydaje, że to matka decyduje, mój dzieciaczek raz nie chciał żebym go przebrała, płakał, coś pewnie mu było niewygodnie ale i tak go przebrałam na małego, słodkiego mikołajka oczko.gif , w końcu to ja jestem matką oczko.gif Póki jestem silniejsza to mogę sobie pozwolić na władzę, zresztą poryczy, poryczy i przestanie jak to dziecko, nic nie będzie pamiętał jak będzie dorosły przecież oczko.gif Zresztą już wtedy goście przychodzili jak on płakał i musiałam go szybko przebrać i tak zrobiłam, poryczał jeszcze z minutkę i przestał, zapomniał, ze mu było niewygodnie, nie wiem przyszli jacyś ludzie i to zafascynowało, a potem cały czas się śmiał i podobała mu się czerwona czapeczka oczko.gif wielkie mi co, potem już będzie duzy i już nie będzie można tak robić, więc robię póki mogę oczko.gif XX Bez sensu ta wypowiedż. Na tej zasadzie ubieranie dziecka w \ c o k o l w i e k jest wymuszanie czegos na słabszym. Male dziecko nie pojdzie do sklepu nie kupi sobie samo ciucha, nie uszyje, wiec i tak skazane jest na ubieranie przez tego "strasznego potwora" - rodzica. Jasne, ze nie chodzi o to, zeby zmuszac dziecko do chodzenia w stroju renifera. Ale dziec***protestuja pzreciw strojom reniferow ( i kazdych innych) wtedy, gdy te stroje sa niewygodne, uwieraja, przeszkadzaja w *****ch - to jest dla nich najwazniejsze. Renifer moze sie podobac ( czy nie podobac) dziecku dokladnie tak samo, jak kazdy inny strój.

Gość gość
Że lubią świąteczny nastrój. Sama nie kupowałam raczej takich ubranek, raz trafiłam w ciucholandzie na pajacyk- dynię, i w tym czasem chodził, fakt, słodko wyglądał, od rodziny dostał ciepłe pajacyki- renifera właśnie i tygryska, też miał zakładane.

Gość kasztaniakowa
Na swieta to w ogole nie wydziwiam z garderoba, bo u nas nie ma zwyczaju odstawiania sie jakos szczegolnie. Byle tylko syfiarsko nie bylo. A stroj aniolka czy mikolaja - to tak zeby fotke zrobic. Niemowlak nie placze w tym bardziej niz w jakimkolwiek innym stroju, to przeciez nie jest zrobione z drutu. A starsza corka jak sie stawia i nie chce, to nie, nie zmuszam

Gość gość
świadczy to o głupocie rodziców którym rodzicielstwo wypaliło mózg

Gość gość
Sama ubieram się w świąteczne kolory, jak dla mnie dopełnia to atmosferę. Na wigilię mam zazwyczaj sukienkę i jest w kolorze bordowym, zielonym czy złotym, to bardzo eleganckie kolory i pasują do mnie, córka woli srebrny i czerwony. W zeszłym roku ubrałam synka w pajaca ze świątecznym motywem, w tym roku już nie bo to mały kawaler będzie miał sztruksy i koszulę. Nie wiem jak wasze dzieci ale moje cieszyły i cieszą się z ubrań z jakimiś nadrukami bez względu czy była to wróżka, Mikołaj i renifery czy samochód. Jedyne co mnie niesmaczy jak matki robią z córek stare maleńkie pomalowane paznokcie, makijaż i 5 latka zachowująca się jakby była z 10 lat starsza.

Gość gość
dajecie d**y - mikołaj jest tylko jeden :D

Gość gość
czy te wszystkie przebierańce to dzieci mikołaja :D

Gość gość
dla mnie to dziwne

Gość gość
jest oczywiste,ze dzieci beda ubierane wg gustu rodziców , bo niby jak inaczej? Gust autorki moze byc inny , niz gust innych rodziców, kazdemu sie co innego podoba. ja np nie lubie kolczykow w uszach u dziewczynek, wiec swojej nie przekłuje uszu. Mikołajowe ubranka jednym sie podobaja, drugmi nie, tak dzieciom, jak i dorosłym, nie warto robic z nich problemu. Jest wolność,

Gość gość
dzieci za mikołaje przebierać a siebie za bałwany pora :D

Gość gość
mój w zeszłym roku (5-miesięcy) miał czerwonego pajaca z jakąś choinką i tekstem świątecznym oraz czapę mikołajową. W tym roku nic nie kupiłam, ale może czapkę kupię :) nie widzę nic złego w tym, że maluchy się fajnie ubiera, dorośli na karnawał też się przebierają ;)

Gość kolorolo
widać ,że polska bogaty naród :Da kafeterianki to milionerki, stać je wywalać kasę na jednorazowy wyskok fotograficzny :D

Gość gość
Wg mnie takie przebieranie jest słodkie. I wcale nie musi być niewygodne. Jak ubierze się dzieciaczka w pajacyk w kolorze czerwonym, to przecież mu to żadnej różnicy nie zrobi, czy jest w czerwonym czy zielonym. A taki strój można założyć nie tylko w Święta, ale i przez całą zimę. O np. taki komplecik wg mnie byłby i ładny i wygodny : allegro.pl/hm-cherokee-pajac-czapeczka-swieta-mikolaj-62-i3784447514.html

Gość gość
przecież dzieci uwielbiają przebieranki