Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY SŁYSZELIŚCIE O NEW TELEKOM

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie słyszeliście o takiej firmie? to są oszuści mówią że chodzą i aktualizują stare linie telefoniczne i podają się za pracowników TP. Ich oszustwem padło jak na razie sto osób z naszej wioski.

Gość gość
Tak zgadza się przedstawiciele kłamią w rozmowach z odwiedzanymi osobami. Moją starszą mamę też przekręcili, że musi podpisać bo Orange likwidują i że może w każdej chwili zrezygnować a umowa jest na 24 miesiące. Firma New Telekom po skardze oczywiście odsyła w mailu podpisane oświadczenie, że wszystko jest zgodnie z przepisami i oni są czyści. Teraz płać i płacz przez 24 miesiące albo kara 1100 zł za zerwanie umowy.

Gość gość
Do mojej schorowanej cioci która nigdy nie miała telefonu przyszedł przedstawiciel podawał się za pracownika firmy dostarczającej prąd kazał jej dać wszystkie odcinki wpłat za prąd poczym dął do podpisania dużo papierów Ciocia jako osoba schorowana podpisała i okazało się że to dokumenty NEW Telekom na usługi telefonu stacjonarnego i zakup telefonu stacjonarnego. Jak dzwoniłam do tej firmy z prośbą o sprzedanie usługi przez tego konkretnego Przestawiciela to usłyszałam że usługę sprzedaży świadczy firma zewnętrzna i Pani nie może mi zamówić spotkania z tym konkretnym przedstawicielem Nie napisze już o fakcie jak sporządzają umowę a jak wystawiają FV. Umowa na sprzedaż aparatu telefonicznego jest na 10 brutto a na FV 10,01 brutto to już sądzę jest lekka przesada naciągają nawet na 0,01 zł

Gość dupa_biskupa
nie, za to wiele slyszelismy o cwaniaczkach usilujacych wyjsc po angielsku

Gość gość
Tez mam taki problem z new telecom,wczoraj dostalam list ze rozwiazanie umowy to 1600 zl.umowa na telefon byla podlozona do uslugi energa pro. Jeszcze te ich telefony dzialaja tylko w ich sieci.sprawa poszla do prokuratury jest juz wszczete postepowanie.A oni kaza jeszcze placic za rozmowy ktorych wogole nie bylo

Gość okoBus
Ja trzy dni temu też miałam wizytę przesympatycznej pani przedstawicielki firmy energetycznej Polska Energetyka Pro tłumaczyła że teraz zmieniają się stawki za energie elektryczną,poprosiła o ostatnią fakturę za prąd podkreślając na tej fakturze o ile będą niższe opłaty . poprosiła o pokazanie dowodu celem potwierdzenia tożsamości. podsunęła mi do podpisu dokument potwierdzający jako że u mnie była i przekazała informacje o zmianach, po czym pozbierała dokumenty, co się potem okazało razem z moją fakturą i szybko się ulotniła. zaniepokojona tą wizytą i brakiem jednej faktury szybko zapisałam numery rejestracyjne samochodu i zgłosiłam sprawę na policje. nie wiem co dalej mam robić i gdzie się z tą sprawą udać żeby za parę lat nie płacić długu jakiejś firmie z" kosmosu". Dlaczego polskie prawo jest tak uchwalone że takie firmy z" kosmosu" mogą wyłudzać pieniądze i narażać na nieprzyjemności uczciwego konsumenta .