Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ja tez jestem zdania że flaga Uni to szmata a wy

Polecane posty

Gość gość

nie powiedział bym tego publicznie bo niewypada ale po co na urządach szkołach i innych miejscach to się wywiesza? Mamy swoje sztandary od pokolen nasi ojcowie i dziadkowie przelewali za to krew a my teraz sę sprzedajemy zachodowi

Gość Gieniek w gomaczkach
Jesteś w Unni i flaga musi być!

Gość gość
ja jestem zdani że powiinniśmy nabrać ile się da z koryta UNI jak jjuż zacznie się to wszystko walić to uciekamy

Gość gość
polska sie zeuropeizowala....kiedys na chama nas germanicowali...a teraz sami sie robimy... wspolpraca i wsparcie gospodarcze jest fajne..ue i flagi powinny byc ale na urzadach tam gdzie robi sie wspolne interesy z ue rolinictwo itp ale nie na kazdym korku i w szkolach

Gość gość
Wielu Polaków myśli podobnie o UE może nie tak wylewnie , obraźliwie ,emocjonalnie bo po cichu .Są też tacy którzy mają obawy czy UE nie rozpadnie się w przyszłości myśląc ,że to jest twór niestały .A niektórzy twierdzą ,że rozpad UE i pozbycie się waluty euro to kwestia czasu , więc powrót do walut narodowych oraz do granic państwowych jest jak najbardziej możliwe a nawet realne .Już w bogatych krajach UE jest coraz więcej głosów szczególnie w Niemczech ,że UE była złym pomysłem . Wystarczy jakiś kryzys ,napięcie ,spadek dobrobytu ,niezadowolenie , zła zmiana - aby ruchy radykalne ,patriotyczne i pesymiści rośli w siłę gdy euroentyzjastów będzie ubywać i chętnych do pompowania pieniędzy innym krajom również .Kraje po powrocie do granic państwowych sprzed Schengen tzn. po rozpadzie UE będą bardziej niebezpieczne a niektóre nieprzewidywalne czy wrogo nastawione do tych co zachęcali do wstąpienia do UE a sąsiad przy granicy będzie niemile widziany .Niemcy dobrze wiedzą ,że są kraje które chcą jak najwięcej pomocy i pieniędzy a nie chcą ludzie zaciągać pasa i chcą żyć jak najlepiej mało od siebie dając oraz reformując się pasywnie .Narzekacie na Pawłowicz ,że chlapnęła językiem to posłuchajcie lub przypomnijcie sobie jakie języki agresywne ,wulgarne ,głupie ,przewrotowe ,kłótliwe ,slogany ,hepeningi mają niektórzy posłowie ,politycy, dzicy reformatorzy walczący o głosy wyborców za wszelką cenę i co mówią i jak mówią medialnie . Patrząc na tematy zastępcze aby przygłuszyć problemy gospodarcze , patrząc na tandetę polityczną i na tych co walczą na słowa i epitety o koryto czy lukratywne stołki można mieć dość tego show . Dla wielu ważne czy powiedział głupio i czy się przejęzyczył ,czy były słowa wyrwane z kontekstu czy nie . Z tej rozmowy telewizyjnej między politykami nic nie wynika praktycznego ,konstruktywnego dla kraju i ludzi . Określenie szmata jest więc rachityczne ,sporadyczne w porównaniu do innych wypowiedzi znanych polityków , celebrytów ,demagogów więc K.Pawłowicz jest aniołkiem w porównaniu do innych .

Gość styl dżucze
ale teraz zupełnie na poważnie mam pytanie, czy wiecie dlaczego i z jakiego powodu powstała Unia Europejska i wspólna waluta Euro ?