Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyc dziecko ktore usypia na rekach przy piersi takiego schematu

Polecane posty

Gość gość

Jak nauczyc dziecko, ktore usypia na rekach przy piersi takiego schematu: - pora spania, dziecko do lozeczka - czytanie ksiazki - buziak - gaszenie swiatla - wyjscie - dziecko zasypia Komus sie udalo? Jakies rady?

Gość pamm
o matko, tez bym tak chciała niestey moja mala zasypia przy cycku a ma 9 miesięcy. jak ja odstawia od cycka to wlasnie tak chce ja uczyc...:) systematycznie nie poddawac się a w knuc i male się przyzwyczai

Gość gość
Mój miał 2,5 roku jak taki schemat załapał ;) Więc nic mądrego nie doradzę. Prawie do dwóch lat z piersią, potem butelką albo noszony na rękach i z kołysanką, między 2 a 2,5- biegał i bawił się do oporu, jak się zmęczył sam się kładł.

Gość gość
Kurcze, na razie nam to nie idzie ;)

Gość gość
A wytlumacz mi czemu pozwalasz dziecku spac przy piersi? Piers ma byc zrodlem pokarmu a nie smoczkiem i poduszka do spania. Jak widzisz, ze dziecko jest juz senne to je odstawiasz od piersi i idzie do lozeczka

zasada nr 1 dziecko karmić przed wieczorną toaletą- nie odwrotnie. Im wcześniej się to zastosuje, tym łatwiej jest potem nauczyć dziecko samodzielnego spania. Ja zastosowałam tę zasadę od 6 tyg. życia mojego dziecka. Kąpiel robimy najwcześniej 15 min po ostatnim odbiciu. Po kąpieli od razu do łóżeczka i zasypia sama. Ale wasze dzieci już są dużo starsze i niestety mają wpojone złe nawyki

a no i właśnie miałam to napisać: pierś = jedzenie. Tylko i wyłącznie. Nie spanie czy zasypianie. Tak samo rzecz ma się z butelką- nie dawać dziecku butelki do łóżeczka. Jedzenie nie może się kojarzyć ze spaniem.

Gość gość
a to ja odwrotnie niż dns, bywa ze nawet na duzego glodniaka dluga, ciepla, męcząca kąpiel, z zabawami i przyjemnosciami, potem wycieranie i oliwkowanie też jako zabawa, nie na szybko szybko i wtedy cieple, przygotowane mleko, odbijamy i do spania :)