Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z gestem

jaki rozmiar pieluchy dla 14mies chłopca

Polecane posty

Gość gość z gestem

Witam. Jaki rozmiar pieluchy nosi przeciętne 14 miesięczne dziecko płci męskiej?x Nie musisz czytać dalej, chyba że MUSISZ wiedzieć: po co mi ta wiedza;) x Jako, że to kafeteria to wyjaśnię: Chcę kupić znajomym dziecka dodatkowo pieluchy (bo mam okazję kupić okazyjnie). Oni ciągle marudzą, że tyle kasy na to idzie. Nie chcę ich pytać o rozmiar, bo taki prezent to dodatek do prezentu głównego, więc nie chcę robić z tego hallo. Chłopczyk z października 2012, waży 11kg, chyba jest z tych drobniejszych. Czy te do 14-18kg (czwórki) będą dobre czy może powinnam wziąć 5ki? Nie chcę niepotrzebnie kupować na wyrost, bo rodzice chłopca cały czas mają na uwadze naukę nocnika. Dziecko nie miało dotąd żadnych uczuleń, rodzice kupują mu każde możliwie tanie pieluchy. To tak jakby któs sugerował - nie kupuj, bo nie trafisz z rodzajem. A ja chcę tylko trafić z rozmiarem. Ufff.

Gość gość
4 ppowinny byc dobre.

Gość gość z gestem
Dzięki. Wiesz co wzbudziło moją czujność? Że to dziecko używa czwórek od prawie roku, ale może to normalne przy tym rozstrzale wagowym podanym na opakowaniu... Nie wiem, ja nie mama.

Gość gość z gestem
walnęłam się - używa czwórek od 6 miesiąca życia, no ale też już długo ;)

Gość gość
Czwórki będą ok bo są w przedziale od 7-18 kg

Gość gość
ja teraz u siebie sprawdzilam pieluchy z rossmana 5- 11-25 kg.

Gość gość
Mam dziecko które ma dwadzieścia miesięcy i też używamy czwórki bo to oppatrzysz na wagę nie na wiek

Gość gość
Ja swojemu kupuję 4+, ma wagę wprawdzie 12,5 kg, ale wzrost 98 (2,5 roku, pieluchy na noc), i jest bardzo szczupły w biodrach. Myślę że ten maluch może przy podobnej wadze mieć niewiele mniejsze albo nawet większe wymiary, więc te 4+ powinny być ok, piszę o pieluchach Pampers Active Baby (9-16 kg), Jak chcesz innej firmy, i faktycznie rozmiar 4 to 14-18 kg, to mogą być za duże.

Gość gość
Ja polecam da da z biedronki czwórki 108 szt za 49 źle

Gość gość
słodkei te dady, z reniferem,

Gość gość
zależy ile waży dziecko i ile ma wzrostu jeśli jest grubiutki i dość duży to nawet 5 ale przeciętnie 4 są dobre.

Gość gość
Może być 4+, więcej przyjmą. Pampers i babydream takie ma.

Gość wczymmmyproblem
Moj czworek uzywa od 4 miesiaca:P i chyba bedziemy uzywac jescze dlugo.... Kup 4+. Sa bardziej chlonne, na noc jak znalazl,bo duzo mozna w nie "wlac".

Gość gość
Moj syn wazy 12 kilo i uzywa 4 tzn 7-18 kg :)

Gość gość
Wiesz, to zależy od firmy.. np. Pampers ma jakąś dziwną rozmiarówkę.. Te pieluchy są jakieś małe.. Mój synek używał 3 pieluch Dada o ponad 2 miesiące dłużej niż 3 Pampersów (prezent). Teraz waży 9kg, ma 11m, używamy 4 Dady (Pampersów nie lubię, są beznadziejne..ostatnio nawet ktoś nam chciał dać w prezencie, ale że to osoba spodziewająca się dziecka, a byliśy u nich, to powiedziałam, zeby sobie zostaiwli, bo im się przydadzą itp. i nie wzięłam). Generalnie 4 (7-18) spokojnie do wagi 15kg wystarczą, więc kupuj 4.

Gość gość
I ja też polecam Dady..a te z Renifrkiem są super... śliczne.. ;) 108sztuk 49,99..

Gość gość
Wydaje ci się, że pampersy są małe, bo dady są wielkie i sztywne. 4 dady muszą być większe niż 4 pampersa żeby mogły przyjąć zbliżoną ilość sikow. Wata mniej wciąga. Śmiać mi się chce jak czytam, że dady są lepsze od pampersów. Żenada.

Gość gość
lepsze czy gorsze wystarczy odpieluchowac 1,5 roczne dziecko i nie mm kłopotu z pieluchami.

Gość gość
No sorry,, ale jak zużywałam te Pampersy (w prezencie do dostalismy) to co chwilę musiałam zmieniac pieluchę, bo pełna była.. masakra jakaś.. Pampersy są przereklamowane.. Zresztą.. co ma wielkośc pampersa do chłonności? Chyba szerokość w pasie powinna być podobna, skoro rozmiar wagowy jest ten sam. Dady wcale nie są sztywne.. a teraz w ogóle już jest jeszcze nowsza wersja (sprzed kilku tygodni) i są jeszcze bardziej miękkie ni\ż były... Pampersom mówię nie.. i jakoś znajome, jak zauważyłam, też uzywają Dady.. i nie to, że ich nie stać na Pampersy..