Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót do PL

Polecane posty

Gość gość

Jakby wam ktoś zaproponował prace na etat w pl to za ile netto byście wrócili?

Gość gość
za min. 5tys.zl

Gość gość
Za żadna kase nie wracam :D

Gość gość
2000-2500

Gość gość
5 tys na rodzine czy na singla?

Gość gość
5tys na singla.

Gość gość
Piszcie prosze, tez jestem ciekawy

Gość gość
Ja za 4tys bym wrocila

Gość gość
ja wracam na emeryture, emerytura wypracowana na zachodzie a w pl wydawana to idzie zyc.

Gość gość
nigdy nie wrooce do pl za zadne pieniadze bo pieniadze nie sa w zyciu najwazniejsze a w tym kraju z innych powodow zle zyc ❤️ www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Gość gość
ja 5 tys singiel bo 2500 kredyt

Gość gość
Dopóki rządzą złodzieje nie ma po co wracać. Jak ich powywieszają na latarniach, to wtedy mogę się zastanowić :)

Gość gość
Nigdy tu jest mój dom.

Gość gość
Zlodzieje są w każdym kraju

Gość gość
Wrocilabym do Polski jesli ktos dalby mi oferte pracy za 5000 zl (na reke), plus moj maz. Dalibysmy rade zyc z tego, bo mam swoj dom w Polsce, wiec czynszu nie musze placic. Maz na pewno z czasem by cos znalazl. Ale za mniej niz 5 tysiecy sie nie oplaca nawet myslec o powrocie do Polski. Jest jedno ale... Mentalnosc ludzi z Polski znacznie sie rozni od mentalnosci na Zachodzie. Jesli ktos nie przywykl do tego, moze byc ciezko. Na poczatku na pewno bedzie ciezko, np. panie kasjerki w sklepach ze swoja wiecznie naburmuszona mina, strach sie o cos zapytac, wszedzie koscioly, a jak ktos nie chodzi do kosciola to od razu jest wyznawca szatana, wyzysk, pogon za kasa, wyscig szczurow. I kazdy sasiad interesuje sie sprawami innego sasiada, zrecznie przy tym obrabiajac mu d**e. Ale w koncu to nasz kraj ... :)

Gość gość
ja nie wiem jak mozna wyzyc za 5 tys w pl? przeciez tamtejsze ceny sa kosmiczne. Ja moze (powtarzam - moze) bym wrocila za min. 10 tys. Gorzej jednak jak prace sie traci - a o tym tez trzeba myslec, wtedy co?

Gość gość
w uk mam minimum czyli 960 f na miesiac wiec 5 tys zl w polsce to niezle pieniadze bo w polsce wynajem jest tanszy jedzenie tansze

Gość gość
Nigdy. Wynajem, jedzenie tańsze w PL? Śmiech na sali.

Gość ja powiem za siebie
Ja wróciłem i ŻAŁUJĘ! :). Nie chodzi o kasę, broń Boże (byłem świadomy il się tu zarabia), ale o całą resztę, chociaż nie, na wszystko można machnąć ręką, że system chory, że to, że tamto. Ale jest jedno ALE. LUDZIE...dramat, Polacy to tak ciężcy ludzie, zgnoją Cię, zniszczą i zeszmacą. Mówię to z pkt. widzenia Gościa, który spędził za granicą 3 lata. Będąc kulturalnym i uczciwym- nie masz szans. Jeżeli jesteś gruboskórny- prędzej dasz radę. To jest mój pkt. widzenia. ŻAŁUJĘ. I powodzenia tym, co jednak wrócą...

Gość gość
Nigdy! W PL zarabialam około 5000 (7 lat temu) tu ciągle mam krótkie kontrakty i kokosów nie tluke. Ale za nic w świecie, do tej mentalności i tego baslaganu i niemożliwości załatwienia prostych spraw.

Gość gość
te kokosy zamierzasz do trumny sobie zabrac? bo na zycie bankowo czasu malo starcza to jak zyjemy dla kasy ? czy zeby zyc? :)

Gość gość
Polacy nawet ze swoimi wadami to najlepsu ludzie jakich mialem okazje poznac a zjezdzilem troche swiata -zaznaczam swiata !!! nie samej Europy i kto jak kto ,ale Polacy sa najbardziej pomocni serdeczni mimo iz lubia narzekac ale co sie dziwic ?? Nie ma czemu ! Mimo ciezkiej sytuacji to sa ludzie ktorzy najlepiej sobie potrafia dac rade w ciezkich chwilach i zyciu procz Rosjan :) Reszta panstw to tepaki nie przystosowane do zycia w dodatku falszywce obludni s*******e i szmatlawcy !!! Zatem juz nie plujcie tak na Polske i Polakow bo pojecia nie macie jakie sa inne narody ! Szanujcie to co nam nasze slowianskie korzenie daly!!! Jestemy inni jestemy jedyni i nie powtarzalni wbrew temu co debile chamy i prostackie pospolstwo wypisuje ! Szanujmy to ze inne narody uwielbiaja u Nas przebywac a nawet coraz wiecej ich u Nas zamieszkuje ! Kazdy obcokrajowiec jest d**er zadowolony z naszej mentalnosci i sposobu bycia :) Najgorzej oczerniaja Nas polacy ktorzy w PL nic nigdy nie osiagneli byli nikim a wyjezdzajac do UK bez wyksztalcenia bez niczego i nie posiadajac niczego dorobili sie "wlasnego" wynajmowanego mieszkania w koncu maja jakakolwiek prace za najnizsza place no ale dla nich to eldorado ! :D rozumiem takich ludzi :) ale niech przestana oczerniac kraj w ktorego wlasnie wyniesli te dodatnie cechy miedzy innymi to ze potrafia zrobic z niczego cos ...gdzie anglik i niemiec zesralby sie w gacie bo jego niereformowalny od dawna kraj jest calkowicie pozbawiony tego typu cech ! i wytwarza " towar" mocno uszkodzony i nie potrafiacy sobie dawac rade w zyciu ...no coz wytwor demokracji :) Nie badzy tacy ,zarabiajmy swoje na obczyznie ale pamietajmy jedno ...gdybys nie urodzil sie POLAKIEM nigdy bys nie byl tym kim jestes ! :) Nie badzmy sprzedajnymi szmatami :) Miejmy swoj honor !

Gość gość
Nie wyjechalam z ciemnogrodu z powodu pieniedzy i nie wroce tam za zadne pieniadze :D

Gość gość
sprzedajne szmaty byly i sa cobys nie pisal tlumokow szacunku nie nauczysz gnid zasad tez nie nauczysz zyj swoim zyciem a na szmaty nie zwracaj uwagi gosciu dna nie nauczysz zycia skoro wyrwali sie z dna ;) i dla takich plebsow jaki kolwiek grosz to - zycie hahahah

Gość gość
Nie! Musiałby ze mną jechać mój obecny lekarz, mój obecny dentysta i paru jeszcze innych ludzi. Po pewnym czasie, jak się jest poza Polską, człowiek zauważa, że pieniądze to nie wszystko, trzeba jeszcze mieć gdzie je wydać. A po doświadczeniach z polską służbą zdrowia i polskimi urzędnikami, to ja się wolę w Polsce kochać na odległość. Taka prawda.

Gość gość
ja wrocilam kasa sie skonczyla przyzwyczaienie pozostalo a tu zakup butow i kortki na zime jest nie mozliwy, o dobrym kosmetyku mozge pomazyc tylko, mieszkanie musze dzielic z kims (chodz wlasne)koszty mega wysokie ludzie smutni w pracy zenada wyzysk, brak znajomych ooniewaz polowa wyjechala a c co zostali to juz czasu i choty na spotkania nie maja bieda bezrobocie beznadzieja za 1500zl co mozna??gdzie koszty sa 1700???ehhh mysle nad powrotem do uk

Gość gość
a mysmy wrocili po 15 latach i nie zaluje,otwarlismy piekarnie i interes kwitnie. teraz konczymy dom,tego bym sie na zachodzie w zyciu nie dorobila. a przedewszystkim jestesmy z rodzina i znajomymi i jest wspaniale.odzylam.

Gość gość
wszyscy piekarni nie mogą "otwarnąć" po powrocie do Polski ;-)

Gość gość
wrocilismy rodzinka z UK do polandii po 7 latach na "obczyznie". To byl nasz najwiekszy blad w zyciu. Jak tylko nadazy sie okazja, to spier....zmy a polandii najszybciej jak sie da. To chory kraj chorych z nienawisci i zawisci ludzi. Najbardziej zakompleksiona dolina w europie. Po powrocie mieszkamy w polandii juz 4 lata i kazdy dzien w pl to dzien stracony. z pewnych wzgledo w musimy jeszcze pobyc w pl jakies 2 lata i potem wracamy na "obczyzne".

Gość gość
już nie macie po co tu przejeżdżać!