Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót do PL

Polecane posty

Gość gość
Czasami sie zastanawiam za ile bym wrócila do Polski.. moze za 10 tys. na ręke ? A drugie tyle mąz ? Ale wiem , ze nie wróce tak szybko , bo w Polsce moje dzieci nie mialyby takich mozliwosci nauki I rozwoju jak tu.. I nie piszcie mi , ze polskie szkoły sa najlepsze a na zachodzie to debile tylko. jakośc polskie szkoly w rankingach swiatowych na szarym koncu sa..

Gość gość
Wrocilam do Polski w maju tego roku. Mialam juz dosc zycia na obczyznie, z daleka od rodziny. Tesknilo sie za wlasnym krajem, za jezykiem, za swiadomoscia, ze "jestem u siebie". Rzucilam wszystko w cholere. Wiekszosc moich ciuchow I butow ( a bylo tego chyba z 10 wielkich workow) oddalam do charity. Cala szafe kosmetykow wywalilam. Wzielam tylko to co musialam. Reszte co moglam upchalam w walizki I wrocilam do PL. Akurat byla wiosna, fajnie. Przyszedl czerwiec, opalalam sie w ogrodku, sloneczko, moja rodzina, moj kochany piesek, ktory za mna tesknil... I nadszedl moment... ok musze znalezc prace. Nie moge tak siedziec bezczynnie I tylko jezdzic samochodem tu I tam. Pochodzilam za praca, popytalam. Wszedzie mnie odsylano z kwitkiem. W jednym miejscu pewna pani mi powiedziala prosto w oczy, ze praca jest ale po znajomosci I ze jej syn, ktory wlasnie robi licencjat ma juz zaklepane stanowisko obok niej... Poczulam sie jak gowno. Za kazdym razem jak zapytalam gdzies o prace, to ludzie sie gapili jak na kosmitke. Po co ja magistra robilam, skoro I tak nie mam znajomosci? Przyszedl sierpien. Zachorowalam. Musialam isc na zabieg. Platny. Bo nie bylam ubezpoeczona. Poszlo ponad 2000 zl na to... Potem doszly naprawy auta : wymiana klockow, akumulatora, chlodnicy oraz rozrządu. Chyba nie musze pisac ile mnie to kosztowalo? Wrzesien - dentysta. Musialam wyrwac wszystkie cztery ósemki bo mi uciskaly szczękę. Zaplacilam za to 1000 zl I sie nacierpialam jak cholera. Nadal szukalam pracy. Aplikowalam nawet do Rossmanna na kase I do Tesco. Nawet w Netto bylam, bo akurat przyjmowali. Nic. W Netto przyjeli corke jakiejs tam z kobiety kasy. W Rossmannie wzieli studentke part time. W Tesco wzieli jakas starsza kobiete chyba ze stopniem niepelnosprawnosci. Pazdziernik zrobil sie chlodny. Juz we wrzesniu zaczynalo byc zimno. Musialam kupic sobie jakies ubrania na jesien. Nie mialam nic. Kupilam dwie pary jeansow, kurtke jesienna, botki na jesien. Wszystko w takich rynkowych sklepach ale I tak poszlo sporo kasy. Konczyly mi sie perfumy oraz fluid. Nie kupilam. Perfumy to wydatek okolo 100-200 zl a fluid ponad 50 zl. Kupilam sobie zwykly body spray, dezodorant I tym sie psikalam po moim luksusowym rynkowym golfie za 25 zl. Fluid kupilam jakis tani z marketu, nie wiem nawet co to za firma. Wygladal jak farba olejna :/ Pracy nadal nie bylo. A mi sie kasa konczyla. Samochod, naprawy, benzyna. To mnie kosztowalo duzo. Pomyslalam sobie a co tam! Nie potrzebuje samochodu. Tylko ze mnie zdziera kase. Sprzedalam samochod. Zaczelam chodzic pieszo lub jezdzic rowerem. Chodzilam tez na grzyby zeby troche zarobic. Nadszedl listopad I robilo sie zimno. Ja bez kurtki zimowej. Bez pracy. Bez pieniedzy. Z depresja przy moim kochanym I kochajacym psie. Pozegnalam sie z rodzina I psem I... jestem znowu za granica. I juz mam nowa prace. Nadal tesknie za Polska ale chyba tylko na teknocie pozstane. Pozbylam sie ciuchow, kosmetykow, sprzedalam samochod. Zauwazylam ze w Polsce zaczelo mi ubywac a nie przybywac. Bede tesknic ale zostaje za granica. Mam prace I jestem szczesliwa ze nikt na mnie nie patrzyl spod byka jak sie o ta prace pytalam.

Gość gość
co sie dziwisz ze zatrudniaja po znajomosci, jak nowe miejsca w PL nie powstaja, bo jak maja powstawac, jak nie maja zyskow, a jak maja miec zyski, jak juz zatrudnia to za miske ryzu, nawet na umowe smieciowej, gdzie nie musza chciwe hieny placic zusow I tak placa grosze... Chciwe hieny pracowdawcy w PL mysla sobei ze ich klientami jest jakies niezidentyfikowane UFO... Znajomki przy zlobie maja dobrze, a jak nie masz znajomosci albo nie wiesz komu rowa lizac, to zdychasz na ulicy... PL to kraj dla kretaczy, cwaniakow I lizajrowo, tylko tacy tam przetrwaja, szkoda na tesknote, ja juz sie dawno wyleczylam, czekam tylko na to az ZUS padnie, wtedy dotowrze szampana :D

Gość gość
W Anglii to samo z praca jest, jak w Polsce !

Gość gość
Wrocilam do Polski w maju tego roku. Mialam juz dosc zycia na obczyznie, z daleka od rodziny. Tesknilo sie za wlasnym krajem, za jezykiem, za swiadomoscia, ze "jestem u siebie". Rzucilam wszystko w cholere. Wiekszosc moich ciuchow I butow ( a bylo tego chyba z 10 wielkich workow) oddalam do charity. Cala szafe kosmetykow wywalilam. Wzielam tylko to co musialam. Reszte co moglam upchalam w walizki I wrocilam do PL. xxxxx xxxxx widac tam nic nie mialas i tu nic nie masz!!!!!!!!!!! dorobilas sie auta:D:D:D my wrocilismy po latach z meblami calym sprzetem domowym,samochodem-dwoma i pieniedzmi,nie siedzielismy na dopie-juz za granica patrzelismy za kupnem domu w polsce zeby miec gdzie meble postawic,do roku czasu rozkrecilismy interes i zyjemy!!!!!!!!!!!!przy okazji pare ludzi ma prace przy nas. same golabki nie przyjda do gombki,a pieniadze z drzewa nigdzie nie leca,praca i spryt daja dobrobyt:)

Gość gość
16.12.13 gość -----------------trzeba byc naprawde losiem i tyle dla twojego postu

Gość gość
Do goscia z 16:09 Nie wiem co cie tak bawi. Mialabys mebke, samochód itd jakbys zyla I pracowala za granica sama tak jak ja? Nie sadze. Mialam moje oszczednosci, mialam jakies p*****ly w postaci telewizora czy innych sprzętów elektronicznych. Wszystko sprzedalam. Domu w Polsce nie musze kupowac bo mam własny, z wielkim ogrodem, dom jednorodzinny. Nie musze zwozic jakis mebli zza granicy do Polski. Przeciez to chore jest! Wyscie przyjechali jak Cyganie z rynku z meblami do pl? Przeciez w Polsce sa ladne meble, moze nawet ladniejsze niz np. W uk. Moje pieniądze na lokacie sie ostaly, a oszczednosci na tzw.czarna godzine poszly w pyl. Skoro ci dobrze w Polsce to super, ciesze sie. Chociaz to pewnie wszystko twoj maz rozkrecil. Jakbys z dnia na dzien zostala sama to bys płakała z rozpaczy nad swoim losem. No ale niech ci bedzie ze masz "glowe na karku". Jestem w stanie uwierzyć :)

Gość gość
tak glupole I naiwniaki pakujcie swoje ciezko zarbione pieniadze I oszczednosci z emigracji w Polske, to tam nigdy nic sie nie zmieni, a rzadzacy sie ciesza... I pseudopracodawcy tez, ze moga zatrudniac ludzi za miske ryzu, bo emigranci I tak wysla kase zeby wspomoc swoje zabiedzone rodziny, albo kupia ich towary... Dopoki kretyni bedziecie sponsorowac Polske swoimi pieniadzmi to tam nic sie nie zmieni... Trzeba uciac im ten kurek z pieniadzmi, niech zyja z tego co sami wypracuja I zarobia, jak kasa z zagranicy przestanie plynac, wtedy zaczna szybciej przebierac nozkami I zasatanawiac sie, jak nie zdechnac, a jak juz beda na samym dnie, to albo przejmie ich Rosja, albo Niemcy, albo sami wreszczie zaczna myslec, jak z kolonii, tego obzu smierci, zrobic kraj, gdzie ludzie zyja godnie... A tak wysylacie kase, sami tam jezdzicie wydajac ja, kupujecie polskie produkty w polskich sklepach I dotujecie tego menela, ktory ciagle chce chlac I nigdy nie przestanie...

Gość gość
buhahaha jak cyganie

Gość gość
do goscia 16.12.13 widac ze jestes malo rozgarnieta-czytajac twojego posta postawilas na szmaty i kosmetyki,dlatego jestes gola i wesola:D podziwiam ludzi ktorzy wrocili i staneli na nogi w pl. smiejesz sie ze ktos wracal jak cygan,,,,,to chyba ty sama z tobolkiem.

Gość gość
dokladnie jak cyganie z taborem z zawilgocialymi meblami , n sie usmialam na maksa, kofam kafeeee

Gość gość
mnie osobiscie ci wszyscy polacy co wyjechali od 2000 roku na emigracje przypominaja cyganow rumonow :D niczym sie od nich nie roznia !

Gość gość
Spina jak zawsze w podobnych tematach. Ja mieszkałem za granicą wróciłem do PL i jestem zadowolony. Dookoła Polski, szczególnie wśród Polaków na emigracji urosło dużo mitów, ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że da się wrócić z emigracji i znaleźć rozsądną pracę za niezłe pieniądze, i żyć na dobrym poziomie, tylko trzeba coś umieć. Znam kilka osób które wróciły do PL i większość nie narzeka ale może obracam się w innych środowiskach. Jak człowiek jest zaradny życiowo i ma trochę szczęścia to poradzi sobie, obojętnie czy w PL czy UK, to jest brutalna prawda, a różnice mentalnościowe paradoksalnie nie są takie duże. Na marginesie, z mojego doświadczenia wynika, że Polskę i Polaków, krytykują najbardziej ludzie o niskich kwalifikacjach, pracujący zagranicą na najniższych stanowiskach, ze strony ludzi na poziomie NIGDY nie spotkałem się z opiniami na temat ciemnogrodu itd. bo to oczywista nieprawda, w PL jak w większości krajów na świecie są ludzie bardziej i mniej postępowi i mentalność jest bardzo różna, dlatego to uogólnianie nie ma żadnego sensu.

Gość gość
gość mnie osobiscie ci wszyscy polacy co wyjechali od 2000 roku na emigracje przypominaja cyganow rumonow niczym sie od nich nie roznia ! x widac sama z takiego srodowiska pochodzisz swoj swojego pozna:D X DO GOSCIA facet na poziomie-to co napisales w 100% sie pokrywa.

Gość gość
no, ale prawde ktoś napisal jak rumuni :D

Gość gość
a skad wiesz ze rumuni tak pisza???musisz bic spokrewniona z tom holotom twoja wiedza to potwierdza:d:d:d:d:d:d:d:p

Gość gość
"my wrocilismy po latach z meblami calym sprzetem domowym,samochodem-dwoma i pieniedzmi,nie siedzielismy na dopie-juz za granica patrzelismy za kupnem domu w polsce zeby miec gdzie meble postawic" x Buhahhahaha ale sie usmialam! No faktycznie szczyt bogactwa bo holota z polski wrocila obladowana gratami z anglii! Nie nooo laska, a jak ty zapakowalas wszystkie meble, sprzet agd, w tym lodowke,kuchenke gazowa i szafki? Wynajmowaliscie tira do Polski czy moze jakis specjalny pancerny okret? Aha i jeszcze dwa samochody! To sie nazwozilas! Trzeba bylo jeszcze przywieźć drzwi wejsciowe od domu, wanne, krany i zlewy i koniecznie perskie dywany! :D :D :D :D :D :D hahhah ja pier.... leze i kwicze :D :D

Gość gość
holota to osoba ktora jedzie i przyjezdza z jednym tobolkiem,wiec widzisz kochana nic nie masz i zazdrosc dope ci rozrywa. zebys wiedziala tirem robilismy przeprowadzke-bo majac twoj tok myslenia,siedzialabym dzisiaj na forum bez pracy i pieniedzy i wylewala zale jak ty . A zeby ci jeszcze umilic tak meble kuchnia i caly sprzet sa najwyzszej jakosci,nie mieszkalam w stechlej izbie z gratami po czarnuchach jak ty. mialam majatek do zabrania na ktory zapracowalismy z mezem. A i jeszcze jedno skoro tam dopa zarabialas to jestes teraz golodupcem. 10 workow szmat i kosmetyki ladnie sie dorobilas:D:D:D

Gość gość
A ja do Polski nie wroce nigdy i nie chodzi nawet o prace bo moglabym mieć prace od razu w firmie mojego ojca. Mentalność ludzi z pl... To jest najgorsze co moze byc. Takie zastaw sie a postaw sie. Wyścig szczurów. A ta co z meblami wracala do Polski jest tego typowym przykladem. Tacy ludzie moga sobie siedziec w Polsce. Nikt ich za granica nie potrzebuje. Pierwszy raz slysze o tym żeby ktoś wracal z meblami do polski. Samochodem tak ale z meblami? No tak przecież trzeba bylo sie pokazać sąsiadom ze sie wraca z tobolkami. Ja bym wolala te meble sprzedac a nie tachac używane do polski kawal drogi.no ale co kto lubi. mentalność ludzi z polski to typowy wyścig szczurów. Nigdy tam nie wrócę,nie tesknie i mam generalnie nasrane na ten biedny kraj.

Gość miszcz poprawnej pisowni
same golabki nie przyjda do gombki ...... Proponuje pierdyknac sie w łeb na Dzien Dobry slownikiem ortograficznym, bo slowo "gombka" chyba nawet nie jest spopularyzowane wsrod uczniow szkoly ze specjalna troska. Amen 🖐️

Gość gość
Tacy ludzie moga sobie siedziec w Polsce. Nikt ich za granica nie potrzebuje --------------------------------------- :D:D:D a myslisz ze ciebie tam potrzebuja:D:D:D dzieci....na forum

Gość gość
Hej. Tutaj gosc z 16 grudnia 02:11 Moj post chcialam skierowac do osoby, ktora rzekomo wrocila ze starta mebli do Polski. Ostatni moj post jaki skierowalam do ciebie byl o godzinie 17:51 dnia 16 grudnia. Nie nazwalam cie "holota". Nie uzywam takich slow. Nie rozumiem dlaczego mnie oceniasz skoro mnie nie znasz? Nie wiesz gdzie pracuje, nie wiesz gdzie mieszkam, a osadzasz mnie wedlug wlasnej miarki? Powiedz mi czego ja sie mialam dorobic po ponad rocznym (!) pobycie za granica i zyciu w pojedynke? Mialam sobie pokupowac meble, tak jak ty? Po co mi meble, skoro poki co, nie wynajmuje mieszkania dla siebie? Meble w Polsce mam nowe, z bardzo dobrej firmy. Po co mialabym cokolwiek zwozic do Polski do domu? Swoja droga bardzo dziwne, ze taka zaradna zyciowo, prowadzaca wlasna firme i mieszkajaca w Polsce osoba jak ty siedzi na kafeterii na dziale Poza Polska i wyzywa od najgorszych nieznane ci osoby... Jestes agresywna i prostacka osoba. Ja z takimi ludzmi nie mam do czynienia w zyciu codziennym i ciesze sie, ze wlasnie takie osoby wyjezdzaja z UK. Po co maja psuc opinie normalnym ludziom? Tak jak ktos wczesniej zauwazyl, slownictwem tez nie grzeszysz (wyraz "gombka" powalil mnie na kolana). Wybacz, ale nie mam ochoty tracic czas na dogadywanie sie z tak wulgarna kobieta jak ty. Na koniec dodam jedynie, ze mam bardzo dobra prace, mam fajne grono znajomych z pracy i jestem naprawde szczesliwa. I tego tobie zycze, bo odnosze wrazenie, ze do szczescia ci jeszcze duzo brakuje. Powodzenia i zegnam.

Gość gość
do gosc 17.12.13 przeczytalam wszystkie posty i doszlam do wniosku ze nigdzie nie bylas,czemu? bo zakladajac topik sama sie zakopalas w swoje p*****ly. nie blyszczysz inteligencja. sama wyzywasz od rumunow i cyganow-wszystkie posty to twoja "spuscizna" MOZLIWOSC 2 nalezysz do PIS-uarow i p********z ich jezykiem 3.jak sie dorobisz potem stekaj gdzie jest lepiej,narazie jestes nieudacznikiem 4.moj jeden fotel jest w wartosci twojego calego majatku 5.skoro bylas tam rok i stac cie bylo na wyrzucenie 10 worow szmat to tylko pogratulowac!!!!!!wiecej nie musisz pisac

Gość gość
j***** dziady nic nie mam wiecej do dodania az zal to czytac gleby po zawodowce ktorym ktos dal mozliwosc wreszcie zarobic masakra !!! co robiliscie tyle lat w Polsce ?? to fakt wyjechali sami nieudacznicy dna zera goffno az wstyd bo to cos reprezentuje nasz kraj i tak tez sie wyslawia ja musialem do Was dorownac ...zebyscie pojeli swoki denne :) wstyd totalny !!!! nie chcialbym sie z wami nawet szklanki wody napic !

Gość gość
ci co wyjechali i tak sapia na Polske i Polaków niech sobie lepiej zostana w tym uk czy niemcowni czy gdziekolwiek indziej, my was tu nie potrzebujemy. wyjechali podcierac d**y niemcom albo zmywac u angoli i wielkla szlachta bo zbieraja kokosy, smiac mi sie z was chce. poczekajcie tylko az muzlumy z tym swoim islalem beda przejmowali miejsca w ktorych teraz zyjecie, ciekawe jaki bedzie wasz pierwszy obrany kierunek w ucieczce... wiadome, Polska na ktora tak najezdzacie. frajernia

Gość gość
oj, już tak nie zazdrość!

Gość gość
ze niby ja zazdroszcze? chyba ci sie cos w glowce poprzewracalo

Gość gość
Ten temat jest kolejnym dowodem na to, że wyjazd z PL to najlepsza decyzja jaką mogą podjąć normalnie myślący ludzie, którzy chcą się odciąć od tej polskiej głupkowatej mentalności i zawiści. Nieprawdą jest to, że na kraj narzekają tylko ludzie słabo wykwalifikowani, znam co najmniej kilka osób z grona pedagogiczno-akademickiego, które otwarcie przyznają, że w Polsce nie jest dobrze. 2013-12-13 03:33:49 [zgłoś do usunięcia] gość ''Zlodzieje są w każdym kraju'' Ale tylko w Polsce są przy władzy i okradają uczciwie pracujących

Gość gość
11:44 przykład barana od którego należy trzymać się z daleka bo jeszcze zarazi głupotą i jadem !