Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emily rinn

siostrzenica adoruje mi meza

Polecane posty

Gość emily rinn

Witajcie.Napisze krotko w czym problem.Moja siostrzenica ma 16l,jest czestym gosciem w moim domu,poniewaz mieszkamy z moja siostra blisko siebie,ale do rzeczy.Bywala tez pod moja nieobecnosc,kiedy bylam w pracy.Do tej pory nie zwracalam uwagi na to,bo w koncu to rodzina.Wydaje mi sie,ze ona sie zakochala.Ostatnio chwalila sie mezowi bielizna:-o,zamiast pokazac i doradzic sie mamie,lub mnie.Pomijam fakt,ze wciaz nawiazuje do rozmow o sexie i to z mezem.Makijaz robi dosc wulgarny i pyta o ocene meza.Rozmawialam z nia,bo cos mi to podpada.Obrazila sie i nie gada ze mna,ale nadal przychodzi.Moze ja przesadzam?,moze pogadac z siostra?Ona nie ma ojca,moze to pod tym kierunkiem...chociaz watpie.

Gość MICHAŁŁAŁ
Myślę że brakuje jej ojca... Poszukuje męskiego autorytetu a Twój mąż jest obok! Mam córkę w podobnym wieku i jej zachowanie jest podobne do tego które opisujesz... A nie podejrzewam żeby planowała mnie uwieść!:-D

Gość emily rinn
Michal-chcialabym zebys mial racje,moze faktycznie przesadzam:-o,tylko wiesz,pytac faceta o wybor bielizny i pokazywac mu majtki z koronka,sugerujac,ze jeszcze bardziej fikusne zaklada,to troche chyba przesada,nie sadzisz?

Gość MICHAŁŁAŁ
To fakt...:-( Moja bielizną mi się nie chwali... A jak mąż to przyjmuje? Nie przeszkadza mu to?

Gość MICHAŁŁAŁ
Czy raczej jest zadowolony...

Gość emily rinn
On sie z tego smieje,podchodzi do tego jak Ty,ze jej brak ojca,szuka po prostu meskiej adoracji ale nie ma w tym podtekstow.Nie wiem....moj maz nie jest typem playboya:D,nie sadze by sie podobal mlodej dziewczynie.One szukaja takich macho,napakowanych przystojniaczkow.Moj maz to przecietny facet z poczuciem humoru i kultura osobista:)

Gość gość
Oj mylisz się przeciętni ,starsi faceci są najlepsi. A już jak bije od nich kultura to małolata szaleje, bo jej rówieśnicy tego nie mają.

Gość gość
To taki wiek, przejdzie jej za około 2 lata i będzie się tego wstydzić. Odkryła swoją kobiecość i seksualność, więc teraz uczy się z niej korzystać i sprawdza reakcje otoczenia, nie patrząc, czy to ktoś bliski, czy wypada. Szuka adoracji, szuka zapewnienia, że pociąga kogoś seksualnie. To minie, nawet pewnie nie zdaje sobie sprawy, że to poważna sprawa podrywać zajętego, żonatego. Co do braku ojca zgadzam się, że to też napewno ma jakiś wpływ. Miałam podobną koleżankę. Dorastałam z nią, a to co się z nią działo w wieku 16-22 lata, to coś okropnego. Podrywała każdego! Brzydki, ładny, mądry, głupi, młody, stary, wielu na raz, zajęty, żonaty, chłopak koleżanki, chłopak siostry..wielu się w niej zakochiwało, ale ona szukała tylko adoracji. Znalazła faceta i póki co jej troszkę przeszło. Myślę, że rozmowa z nią nic tu nie pomoże. Ona pewnie jeszcze bardziej się dowartościuje jeśli pokażesz zazdrość. Oho czyli jestem ładna i kręcę go, skoro ona jest o mnie zazdrosna...Lepiej zbywać uśmiechem, śmiechem i czekać aż dojrzeje.

Gość gość
Myśle, ze mąż mógłby jej powiedzieć to i owo. Typu "czy sądzisz, że Twoja mama będzie zadowolona, gdy się dowie, że chodzisz po rodzinie i pokazujesz gacie?". Niech wie, że jest i bedzie traktowana jak dziecko, dopóki nie zacznie sie zachowywać odpowiedzialnie i dorosłe.

Gość emily rinn
Gosc 11.01 Masz sporo racji.Ja mam mieszane odczucia.Zastanawiam sie,czy dla bezpieczenstwa nie pogadac z siostra,by potem nie mowila,ze nic nie wiedziala.Sama juz nie wiem,moze rzeczywiscie ja robie z tego problem,tylko wiesz kobieta patrzac z boku,czyli ja,widzi to nieco inaczej.Nie jestem zazdrosna,tylko ostrozna.Wiem,ze co pokolenie,to inne,bo w jej wieku niektore juz zostaja mamami:-o

Gość emily rinn
Jak pisalam wczesniej,maz z tego zartuje.Mowi,ze to dziecinna adoracja,bez podtekstow.Nie zauwazylam zeby maz flirtowal z nia.

Gość sukawredna
ona go kokietuje... i dziewczyna w wieku 16 lat na pewno ma juz w glowie seks. ja bym sobie nie pozwoliła na takie cos, słuchaj intuicji swojej. powiedz jej konkretnie , ze nie podoba ci sie to i powiedz jej matce co ona robi. w d***e jak sie obrażą, dzialaj bo nim sie obejrzysz a moze byc za pozno, bo ci zbałamuci faceta

Gość gość
dopoki twoj maz nie stawia jasno granic, ona sobie bedzie pozwalala na takie zachowanie i twoje grozby czy prosby tu nie pomoga to twoj maz powinien jej jasno dac do zrozumienia, ze zachowuje sie niewlasciwie, ale jak widac jemu to nie przeszkadza, wiec ona bedzie z tego korzystac dopoki nie dostanie jasnego sygnalu, ze nie ma przyzwolenia z jego strony na takie zachowania

Gość emily rinn
Suka wredna-niezly nik:D,mam zamiar porozmawiac z siostra.Z nia juz rozmawialam,bardziej zartem,ale dobitnie.Obrazona nadal przychodzi.Z mezem rozmawialam tez.Wiem,ze zrobi jak ja chce,bo w domu rzadze ja:D,ale nie o to chodzi.Nie chce zeby pomyslal,ze mam jakies schizy:p

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym była nawet bardzo ostrozna,nie mowie ze tak musi byc ale mężczyznom czesto imponuje jak nastolatka sie nim interesuje,i nawet nie chodzi o to ze cos moze sie wydarzyć a o to ze takie cos nie powinno miec miejsca.Ty masz prawo zle sie czuć w takiej sytuacji a twoj maz ma obowiązek ukrucic zapedy malolaty.Powinniscie ustalic z mezem jak bedzie reagowal na jej zachowanie i powinien za kazdym razem mowic jej ze my sie nie podoba jej zachowanie i po paru takich akcjach powinniście miec święty spokój.Powinnas rowniez porozmawiać z siostra zeby pozniej z tego nie wyniknela jakas nieprzyjemna sytuacja a moze siostra pogada z córka i małolatów sie uspokoi troche.

Gość gość
I jak juz porozmawiasz z siostra a sytuacja sie bedzie dalej powtarzać to powinnas za kazdym razem stanowczo i konkretnie mówić jej ze nie zyczysz sobie takich zachowań i jesli nie przestanie to niestety ale nie bedzie mogła was odwiedzać,ale najpierw rozmowa z siostra zeby pozniej nie wyszedł jakis kwas przez małolatów i do dzieła stanowczo konkretnie,ty i maz.

Gość emily rinn
Gosc 11.37.Podoba mi sie Twoja rada.Mam zamiar wlasnie tak zrobic.Pozostalym tez dziekuje:)

Gość gość
To powodzenia zycze i oby sie udało,zapisze temat w ulubionych wiec odezwij sie czasem h jak wam idzie czy sa jakies postępy.I sprawę załatwić raczej od ręki bo moim zdaniem nie powinnas czekać z reakcje w tej sytuacji.

Gość sukawredna
pokaż kto rządzi w domu, ;)

Gość emily rinn
Witajcie.Poproszono,bym sie odezwala i napisala co dalej.Otoz....sprawy sie pokomplikowaly.Nie tyle z nami(maz i ja),co z siostrzenica i siostra.Rozmawialam z obiema.Z jedna wczesniej,z druga nieco pozniej.Siostra sie obrazila,twierdzac,ze robie z Jej corki dziwke,uganiajaca sie za dojrzalymi facetami.Kurde nie na taki obrot sprawy liczylam.Mloda oczywiscie tez obrazona i zaprzestala kontaktow.Maz zaczal ja ignorowac,delikatnie dajac do zrozumienia,ze temat o bieliznie,to temat dla kobiet;-).Swieta sie zblizaja,a ja nie widze szans na porozumienie z siora.Bo z glupstwa zrobila sie afera i wywlekanie swoich podkniec zyciowych.Pozdr

Gość gość x
emily rinn, współczuje mało komfortowej sytuacji w rodzinie, niestety nie ma złotego środka. W moim odczuciu sytuacja jest patowa i nie obędzie się jak widać bez ,,ofiar". Miałem jako facet i mąż podobne doświadczenia i uwierz mi, masz rację, pokazywanie bielizny i prośba o porady skierowane do męża w tej sytuacji to jest znaczne przekroczenie cienkiej granicy pragnienia ojca., NIE MA z tym nic wspólnego.. a mąż, Twój mąż zachował lub też zachowuje się wyyyyjątkowo nieodpowiedzialnie. Zainteresowanie nastolatki podłechtało jego ego, tylko, że chyba nie rozumie / a nie chcę nazywać go głupcem/, jak łatwo dziewczyny w takim wieku się zakochują i jakie mogą być tego nieobliczalne wręcz konsekwencje... Gratuluję intuicji i zadziałania w porę... kto wie, może w ostatnim momencie. Pozdrawiam

Gość gość
do do świąt no trudno sytuacji nie przeskoczysz i nie masz wpływu na siostrę i siostrzenicę, ablolutnie nie wyciągaj pierwsza ręki do zgody, nie przepraszaj, nie tłumacz się, dobrze ze to ukruciłaś, nie może być tak że nigdy nie masz racji bo masz, zachowuje się jak zwykle, uprzejmie, może w koncu do nich dotrze i z czasem stosunki się unormują a czasem

Gość emily rinn
gosc x-niestety,masz racje,cos kosztem ...kogos.Nie sadze,by maz czerpal satysfakcje z tych rozmow, ale moge sie mylic.Pozdr tez

Gość niunia7
Ja w podobny sposób uwodziłam męża ciotki, tyle że oni są po rozwodzie ale często przychodzi do ciotki. Podobał mi się już od 15-tego r. życia do teraz choć mam chłopaka a mam 22 lata. A on z 50. Jemu pochlebiało moje zainteresowanie :)

Gość gość
Emily,sadze ze potrzeba czasu aby siostra zrozumiala ze nie chodzilo ci o obrazanie czy poddawanie w watpliwosc moralnosc jej corki,zachowala sie jak kazda matka broniaca swojego dziecka i sadze ze zadne argumenty do niej nie dotarly,klapki na oczach..Zostaw ta sytuacje dopoki siostra nie zrozumie ze nie chodzilo ci o skrzywdzenie jej corki ale o zmiane tej chorej sytuacji.Nie moze tak byc ze ktos nam zakloca zycie,obojetnie w jaki sposob,a my mamy sie jeszcze usmiechac,tym bardziej ze malolaty ma 16lat i uwierz mi ze jej dzialania byly celowe i smarkula wie ze przegiela a to ze sie obrazila to dobrze,przynajmniej bedziesz miec spokoj.Gdyby byla niewinna to nie strzelalaby focha tylko dazylaby do wyjasnienia tej sytuacji tym bardziej ze z jej matka jestescie siostrami.Z tego co pisalas to juz zwracalas jej uwage i nic,ona doskonale wiedziala co rob,moja przyjaciol ka ma core 15 lat i siwieje co dalej robic.Sumujac,niczym sie nie przejmuj,chron swoj dom i swoja rodzine.