Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w biustonoszu

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio się dowiedziałam, ze do porodu musze mieć rozebrany biustonosz, mam być pod koszulką zupełnie naga. Mam spory biust i chodzenie bez biustonosza nie jest dla mnie komfortowe, czy to prawda ze muszę go zdjąć? Jak to było u Was?

Gość gość
Na porodówce nikt niczego sie nei wstydzi, bedziesz musiała leżec z rozkroku i bedzie cie ogladało i badało nawet kilka osób, więc myśle że poród bez biusztonosza to jest pikuś przy tym. Zresztą rodząc bedzie Ci wygodniej napewno i nie bedziesz nawet o tym myślała.

Gość gość
Nie musisz rodzić całkiem na golasa. Ja miałam rozpinaną krótką koszulinę. Odsłonięto mi dół i brzuch. Dopiero po narodzinach położna rozpięła mi guziki koszuli i położyła dziecko na nagiej piersi.

Gość gość
Będziesz może chodzić pod prysznic by złagodzić bol to nir bd go przecież zakładać co chwile. Ale tak ogólnie raczej nikogo to nie obchodzi, dopiero jak urodzisz to wypadaloby dziecku dac się przytulic :D i co wtedy bd ściągać?:D

Gość gość
Musisz mieć zdjęty na wypadek cc żeby mogli się podpinać z urządzeniami. Ja mam bardzo duży biust i nie przeszkadzało mi to. Zaraz po porodzie przystawienie dziecka też jest łatwiejsze. Jak chcesz to zrobić mają ubrany biustonosz?

Gość gość
pewnie nie chce wcale karmić, bo cycuszki są dla męża.

Gość ona221991
ja mam termin na 4 stycznia i tez sie tym martwie tylko ze ja mam bardzo maly biust, nosze staniki push-up 75a i dla mnie to nie bedzie komfortowa sytuacja jak bede musiala nim swiecic przed obcymi;(

Gość gość
Lubię to haha

Gość gość
Ja miałam stanik przy porodzie. Nie było z tym żadnego problemu.

Gość gość
Ja też miałam stanik. Załóż go sobie spokojnie, jak się okaże, że muszą coś pod Ciebie podpiąć, to wtedy zdejmiesz. Ja zdjęłam dopiero przy podawaniu ZOP, czyli jakąś niecałą godzinę przed samym urodzeniem dziecka ;)

ja miałam stanik do karmienia ubrany na poród :D jak położne mi chciały położyć dziecko na piersi to się grubo zdziwiły :D musiałam go podnieść. Ogólnie ponownie już bym nie ubrała :)

Gość gość
Ej, ale ile trwa zdjęcie biustonosza? 3 sekundy? W razie potrzeby zdejmiesz. Twój komfort na sali porodowej jest najważniejszy!

Gość gość
no tak przy skurczach lub nagłej potrzebie cc najważniejsze jest żeby mama miała komfort bycia w biustonoszu. Zastanówcie się trochę to nie boli

Gość gość
No ale przeciez mozesz miec koszulke do porosu ubrana. Ja tak wlasnie zrobilam.nie lezalam calkiem nago. A po porodzie poprostu ja wyrzucilam do kosza.