Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym karmicie swoje 7 miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie?nie chodzi mi o caly jadlospis co o ktorej wasze dziecko je,a o to co dajecie mu do jedzenia,jakies chrupki,surowe owoce?

Gość gość
nikt Ci nie napisze co daje swojemu dziecku bo zaraz będzie zjechany za to że psuje mu nerki , wątrobę, oczy, trzustkę , płuca itp:) najlepiej same mleko z kartonika (to samo zdrowie 0 chemii) kaszkę z "naturalnymi" owocami typu malina, brzoskwinia i woda-broń Boże z ziarenkiem cukru!!! Owoce wszystkie tu mają od zaprzyjaźnionego rolnika nawet zimą dostają od niego marchew, jabłka prosto z sadu:) Jeśli dasz parówkę na pewno za 3 dni umrze a od danonka będzie zwracał przez tydzień.

Gość Renata25l
6.00 Mleko Kolo 10 Sucharki namoczone w herbatce, plus 3-4 łyżeczki jakiegoś deserku ze słoiczka. Do picia herbatka Koło 13 Obiadek Ziemniak plus marchewka plus mięsko z indyka, soczek z wodą Kolo 17 Mleko 20 Kaszka Nyny :))))

Gość gość
od 6 do 8 rano sysa cyca 10 - owsianka 12 - cyc 14 - obiad - zupa z miesem lub rybą, jajkiem (gotuje sama, porzadne ilosci i mroze male porcje) 16 - cyc 18 - owoc tarty lyzeczka lub ze sloiczka 20 - butla mleka modyfikowanego - na dobry sen czasem jak si ena mnie patrzy zabójczym wzrokiem gdy jem - dostaje do buzi kawałeczki bułki, placka.

Gość Marianna Kalarepa
piwo, kaszanka, schabowe, pizza z truskawkami

Gość gość
11.13 - zapomialam o soczkach

Gość gość
co je..hmm. z gotowych rzeczy: kaszki,obiadki,deserki,flipsy, jogurty nestlle(powyżej 6mca) z domowych: banany,jabłka,żółtka jajka,ziemniak,marchew.

Gość gość
p.s.aha i oczywiście mleko :) oraz soczki,lub herbarki,lub woda.

Gość gość
- do picia mm i woda (soczków nie chce, herbatek nie próbowałam dawać) - kaszka na śniadanie taka zwykła bezsmakowa manna albo 7 zbóż itp., na kolacją kaszka smakowa albo zwykła z dodatkiem owoców np. tarte jabłko, banan - zupki: brokułowa, jarzynowa (czasem z cukinią) , buraczkowa, pomidorowa a do nich mięso: kurczak, indyk, cielęcina lub królik, oraz trochę masła - na podwieczorek owoce ze słoiczka albo tarte jabłko, gruszka, banan Oprócz tego czasem do rączki dostanie chrupka kukurydzianego, ale to dopiero od niedawna (ma już 2 zęby)

Gość gość
już nie przesadzajcie, jakoś jeszcze 20 lat temu 6 miesięczne dzieciaki zapychały się parówkami, owocami i nie wiadomo co jeszcze i nic im nie było dużo zależy od samego dziecka co będzie mu smakować a co nie. wiem że jak byłam mała nie mogłam jabłek czy też soków z nich a z moim dzieckiem jest inaczej. o dziwo owoce by mogło garściami jeść. Mój mały lubi też jajko na mleku i czekoladę podjadać, ale tym więcej chyba ma na całej twarzy i ciuszkach niż trafi do malutkiej mordki. Mój mąż próbował ostatnio przekonać do mięsa ale jakoś chyba mamy wegetarianina w domu bo na sam smak się krzywi

Gość gość
a i jeszcze do zup koperek

Gość gość
hmm... chyba do "malutkiej buzi" a nie "mordki"? :D

Gość gość
gość z 11.22 to jeszcze ja: daję też biszkopty:) ale mój ma 7zębów już i daje sobie radę.

Gość gość
- po przebudzeniu pierś - po 2 godzinach kaszka smakowa zamiennie z owsianką z owocami albonkaszą jaglaną z owocami - ok 13 zupka-danie warzywa mięso albo ryba z ziemniakiem ryżem lub kaszą - ok 15 deserek owoce czami dodaję ciastko orkiszowe takie dla dzieci - ok 17 pierś Na wieczór dostaje albo od razu mm jak wudzę że wcześnie pójdzie spać a jeśli się szybko nie zanosi to dostaje jeszcze raz troszkę tego co na śniadanie a dopiero przed zasnieciem mm. Czasami pogryza chrupki kukurydziane. Pije wodę, herbatę rumiankową albo wodę z sokiem malinowym bardzo mało pije. Czasami jak jemy dostanie odrobinkę tego co my jemy łyżeczkę zupy, chlebka naleśnika.

Gość gość
Moja ma 6 m-cy i w sumie je: mleko (wiadomo), kaszki ryżowe, manną, ze zbożami itp. Owoce jakie je/jadła: jabłko, banan, brzoskwinia, morela, truskawka, malina, jagoda. Owoce je na surowo. Warzywa: ziemniak, marchewka, pietruszka, seler, szpinak, brokuł, kalafior, pomidor, groszek i pewnie połowy zapomniałam Mięso: indyk, królik, cięlęcina, kurczak, wieprzowina, gołąb ryba gotowana, a wigilie zje pierwszego śledzia :D No i do zupy dodaje żółtko jajka czasem. Do pochrupania flipsy i ciasteczka dla niemowląt oraz biszkopty (czasem biszkopty dodaje do mleka).

Gość no takkkk
a kiedy wasze dzieci maja czas na sen, ze tak co 2 godziny ciagle cos jedza :O?? W ogole nie spia w ciagu dnia :D??

Gość gość
Mój śpi w dzień jakieś 2-3 razy po 30-40 min.