Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja teoria odnośnie Apokalipsy Świętego Jana

Polecane posty

Gość gość

Apokalipsa Świętego Jana Apostoła mówi o powstaniu zmarłych. Zastanawiałem się czy rzeczywiście możliwe jest aby zmarli / zjawy zmarłych zaczęły masowo stawać się widoczne, i doszedłem do wniosku że teoretycznie jest to możliwe. Istnieje teoria - oparta na teorii jednolitego pola energii Albert'a Einstein'a - że wszystkie istoty żywe to fale w obrębie tegoż pola, a zjawy to drobne drgania dawnych fal. W 1943 roku w ramach tzw. eksperymentu Filadelfia podjęto próbę uczynienia niszczyciela USS "Eldridge" niewidzialnym, poprzez skierowanie na okręt promieni swoistego anty-światła o widmie (spektrum) odwrotnym do widma światła widzialnego. Wynik eksperymentu był dla załogi niszczyciela tragiczny w skutkach (później starano się obrócić wszystko w plotkę / miejską legendę), co jednak nie jest głównym wątkiem moich rozważań. Moją główną konkluzją jest stwierdzenie iż fakt, że coś jest widoczne lub niewidoczne, wynika z takiej a nie innej konfiguracji pola elektromagnetycznego tworzącego jednolite pole energii, ze swoistej gry świateł. Bo światło to nic innego jak rodzaj promieniowania. Jeżeli w pobliżu Ziemi zaistnieje supernowa (może to być Betelgeza lub inna umierająca gwiazda) i widmo jej światła po nałożeniu się na widmo światła widzialnego (w naszym obecnym rozumieniu tego słowa) da efekt anty-światła, to możliwe jest iż staną się widoczne rzeczy obecnie niewidoczne, a rzeczy obecnie widoczne staną się niewidoczne.

Gość gość
W górę, bo ciekawe :)

Gość gość
Dla mnie tez ciekawe, mam za mala wiedze by zweryfikowac

Gość gość
Dobrze kombinujesz

Gość gość
Więcej informacji na moim profilu na FB: facebook.com/tomasz.vavruszko Kopię mojego powyższego opracowania wrzuciłem również na FB-owy profil RMF24 (żeby nie zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach zabrany przez panów w czarnych garniturach).

Gość gość
Tzn. żebym ja nie zniknął.

Gość korpuskularno falowy
nie widziales a uwierzyles? :P, :P, :P

Gość gość
A co sie stalo z ta zaloga tego niszczyciela? Mozesz napisac bo mnie to zainteteresowalo?

Gość gość
Część załogi zniknęła, część znaleziono martwą, niektórzy dostali pomieszania zmysłów, niektórym nic się nie stało. Zapewne miało to związek z tym, kto w której części okrętu się znajdował. Zasadniczo Polska mogłaby powtórzyć ten eksperyment, używając jako porównawczego obiektu testowego jakiegoś niewielkiego, starego okrętu. Jednak tym razem bez załogi na pokładzie, za to z zaintalowanymi w środku kamerami przesyłającymi obraz za pośrednictwem sieci Wi-Fi (bezprzewodowej). W ten sposób można by się dowiedzieć co wydarzyło się na pokładzie USS "Eldridge".

Gość gość
słyszałem o tym eksperymencie jednak nie ma przekonujących dowodów na to że domniemany eksperyment w ogóle miał miejsce