fitana57 0 Napisano Grudzień 12, 2013 Witam:) Nazywam się Ania i mam zamiar pokazać, że jeśli chce się schudnąć, to się schudnie. Zaczynam od jutra. Tak, tak wiem jak reagujecie na te słowa, ale niestety muszę tak właśnie zrobić, jestem dziś ostatni dzień poza domem na dniu luzu. Pewnie skrytykujecie mnie również za to, że zaczynam dietę tuż przed świętami. A kto mi broni? Lepiej zacząć jutro niż za rok. Zawsze będę bliżej swojego celu, zrobię krok naprzód, wiem że mam ich jeszcze wiele przed sobą, ale nie mam zamiaru rezygnować z celu. Jutro wejdę, napiszę swoja wagę, wymiary no i co? I będę walczyć. A tak odnośnie celu, mój ulubiony cytat: "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". Myślę, że autor tego cytatu miał rację i mam nadzieję, że też Was zmobilizują te słowa do walki. Więc kto ze mną walczy od jutra? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Ja zaczęłam od dzisiaj. Wprawdzie dużo do zrzucenia w moim mniemaniu nie mam bo cel to 4 kg mniej. Myślę, że nie należy się przejmować nikim i niczym i dążyć do swojego celu. Jakie masz plany odchudzające? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fitana57 0 Napisano Grudzień 12, 2013 O hej:) No ja chciałabym zrzucić 6 kilogramów. Ja wiem, że nie należy przejmować się opinią innych, ale niestety nie potrafię. Krytyka mnie nie mobilizuje, wręcz przeciwnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 i ja z wami zaczynam hehehe. dzisiaj się zważyłam załamka. 62 kilo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Zawsze się znajdą tacy co nic innego nie robią tylko innych krytykują. Miej ich gdzieś. Ja dziś na 1 śniadanie o 6.00 wafel ryżowy z miodem i kawa. 2 śniadanie o 10.00 kasza jaglana z musem jabłkowym. Obiad o 14.00 zupa pomidorowa krem z dzikim ryżem. Kolacja 18.00 ryba z piekarnika a Ty jaki masz plan? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 marzę, by zrzucić 7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Damy radę nawet i 10 zrzucić byle będziemy się razem trzymać. Proponuję codziennie się meldować i raportować o postępach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 ja na śniadanie zjem rybę z puszki, małą kromkę,pomidora kilka plastrów. Kupiłam wczoraj jogurty greckie light- bez dodatków Między posiłkami będę zamiast słodkiego jeść jogurt. Jeść więcej jajek, mniej sera żółtego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Wiecie co mi pomaga? kawa rozpuszczana z odrobiną mleka- między posiłkami- i bez cukru tylko słodzona stewią. Jak mnie najdzie na słodkie będę piła to albo trochę coli light. Już tak robiłam i wtedy pomagało. No i warzywa do każdego posiłku. Małe oszustwa. Sosy na bazie chudego jogurtu zamiast masła i majonezu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Ja nie umiem przejśc na dietetyczne jedzenie bo mnie szlag trafi. Ja muszę mieć wrażenie, ze jem syto i zdrowo i tłusto:) Po prostu muszę się oszukiwać. Nie rezygnować z dobrego jedzenia, żadnego mięsa bez panierki itp. Zjeść normalnie ale np zjeść mniej ziemniaków niż zwykle- wymieszać je z pokrojoną w kostkę sałatą lodową, żeby było duuużo na talerzu. ja kocham jeść:((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 No to plan jest. teraz do dzieła ! A jakiś sport? Ja póki co chodzę codziennie po 4 km. A Wy macie jakiś pomysł? A może tak parę informacji o każdej? Ja zaczynam: kobieta 35 lat Katowice 164 cm 62 kg cel 58 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Julia1308 Napisano Grudzień 12, 2013 Wszystkie produkty light są gorsze dla organizmu niż te "normalne", lepiej zjeść pół kubka jogurtu naturalnego 1,5% niż cały 0% !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 zmieniam nicka bo się pogubimy kto co pisze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 popieram!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 to trudno ale ja znam doskonala diete www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 30 lat 175 62kilo zamierzam chodzić i stepper z niewielkim obciążeniem, min 30 min dziennie Wiem, zę możecie zaraz krzyczeć, ze jestem wysoka i mało ważę, ale ja mam bardzo bardzo drobną budowę. O ile w ubraniu ie widac to po zdjęciu jestem fest tłusta, każda z Was to wie. Koleżanko- człowiek ma podobno przejść min 5 km dziennie (łącznie) by zachować zdrowie . Myślę, ze to prawda. Spacery super pomysł Polecam też herbatki owocowe, ziołowe. Bez cukru Jak człowiek jest na wielkim głodzie to ze dwie herbatki sycą zmysł smaku. W biedzie jest mięta z jabłkiem- ma lukrecję, dodatkowo podnosi lekko ciśnienie, pomaga przetrwać. Aha syci też chudy biały ser. Np. pierogi leniwe z białego sera do tego starta marchew i jabłko Superpomysł na zdrowe śniadanie i sycące. Znacie jeszcze jakieś zapychacze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość gr Napisano Grudzień 12, 2013 Julia, ten jogurt i tak ma tłuszcz. ma tyle samo węgli co jogurt zwykły a ma po prostu mniej tłuszczu. Liczenie kalorii pomaga. Zatem wolę zjeść jogurt co ma 65 kcal na 100g niż ten, który ma 130. Głodzić się nie zamierzam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Julia1308 Napisano Grudzień 12, 2013 Najlepszy zapychacz to pić dużo wody, oczywiście niegazowanej. Najlepiej pół godz przed posiłkiem, lub dopiero godzinę po posiłku, nigdy do posiłku! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 polecam popping z amarantusa. Ja w momentach kryzysowych wcinam na sucho - ma dużo żelaza. Zdrową zapychajką jest też ekspandowana gryka. Ja z racji tego, że mam dietę bez laktozy i glutenu to mam trochę to utrudnione:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Julia1308 Napisano Grudzień 12, 2013 Dobra, dobra, ale żeby uzyskać mniej tłuszczu przy tej samej ilości węglowodanów, na taką samą ilość produktu, trzeba go zastąpić innymi sztucznymi świństwami, czyli tzw. chemią, a jeśli się już odchudzać to zdrowo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 A jaki macie plan, żeby święta nam walki nie zrujnowały? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 poczytaj skład to zobaczysz jaka to chemia. mleko i szczepy bakterii. Nie jesteś jedynym świadomym konsumentem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Agasso- ja przed świętami obkurczę żołądek i normalnie w nie będę jeść. Będzie to kop, którego organizm nie zmagazynuje. Tak robiłam odchudzając się dawno temu- kilo na tydzień i poszło gładko 7 kilo. Jak waga stawała w miejscu to robiłam "dzień dziecka"- jadłam ciut więcej i potem waga znowu spadała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Julia1308 Napisano Grudzień 12, 2013 To przeczytaj skład zwykłej Coli, a Coli Light. Można dostać zawału od tego co się tam znajduje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 nie mówiłam o piciu tego litrami, to po pierwsze. Po drugie pisałyśmy o jogurcie greckim?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 ja w tym roku robię święta u siebie więc mam nadzieję, że dam radę. Ryba z piekarnika w wigilię. Kapusta i tak postna to chuda. W 1 dzień na obiad kaczka też z piekarnika i sałata. Reszta potraw dla mnie niestety nie jadalna bo zawierająca niedozwolone produkty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 no, lece na stepper i trzymam kciuki za Was wszystkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agasso Napisano Grudzień 12, 2013 To co jutro każda melduje jak idzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka1988 0 Napisano Grudzień 12, 2013 dołączam ;-). 25 lat, 1.58, 55 kg ;-). od jutra zaczynam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fitana57 0 Napisano Grudzień 12, 2013 Witam, niestety nie mogę tak cały czas tutaj siedzieć, więc może kolejno przedstawmy się, by wiedzieć kto tutaj dołączył:) No ja nazywam się Ania, mój cel to 6 kilogramów no i jestem z Zabrza:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach