Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość co nigdy nie ma dość

Gotuję dziecku rosołek z mrożonego kurczaka

Polecane posty

Gość gość
no nie przetłumaczysz niektórym, że są frajerami, którym się wydaje, że są eko, a w rzeczywistości jedzą to samo co my tylko więcej płacą :P i nikt nie napisał, że nie kupuje w tej biedronce innego mięsa, ale to nadal pakowane do biedronki a nie świeże od gospodarza. Ja nie znam żadnego i nie mam gdzie kupić świniaka czy gęsi, zostają mi sklepowe. Ale żyjcie sobie w tej błogiej nieświadomości, chociaż pseudo eko rolnik zarobi :P

Gość gość
Ale te od gospodarza to prawie to samo :D Ja wiem czymz najomi karmią kury czy świnie na sprzedarz a czym te dla własnego użytku :D A i tak mówią, ze teraz nie da się wyhodowac dobrego mięsa chyba, że wydaliby majątek a za kg świni braliby 200zł/kg

Gość gość
no właśnie tak jak pisałam trzeba mieć kogoś bliskiego, nie wiem mamę, teściową czy bliskiego przyjaciela, wtedy specjalnie dla Ciebie mogą karmić zdrowo, a tak to przecież wiadomo, że byle sprzedać

Gość gość
kurczak eko - pieruńsko drogi i wygladał okrutnie z zewnątrz (wysuszony, lekko zielonkawy), bo lezy juz pewnie z tydzień i nikt go nie kupuje, bo kosztuje majątek. Co miał w środku - nie mam pojęcia. I tak podziękuję za tak paskudnego ptaka.

Gość gość
czasami robię kupne kurczaki i inny drób ale to co mam z mięsa w zamrażarce to gęsina 2 porcje, 3 gołąbki, pół królika, 3pałki indycze, wieprzowa polędwiczka, żołądki kurze, schab bez kośc**pół kg a dziś robię na 2 dni pieczeń rzymską. Ważne aby mięso urozmaicać, polecam gęsinę na zupy i na gulasz indyka.

Gość gość
no co wy... jakie wiejskie dobre? :) Mam sasiadów za płotem - mają kury na własne potrzeby, od nich biore jajka... ale opowiadała mi przy okazji mi sąsiadka jak jej znajomy ma tyle samo kur a jajek 3xwiecej. i wszystkie Eko i Z Wolnego Wybiegu.... srutututu... dostają proszek i 3xwiecej niosą - a ludzie z miasta przyjeżdzaja i sie zachwycają :D To samo jest z kurczakami.. no chyba ze od babci dostanę - to są moze i dobre.. ale jak ktoś ma na handel to zaraz ciśnie chemię - róznia sie w smaku i wygladzie bo nie gniją w klatkach tylko chodza luzem ale syf do żarcia dostają ten sam.