Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość co nigdy nie ma dość

Gotuję dziecku rosołek z mrożonego kurczaka

Polecane posty

Gość gość
no nie przetłumaczysz niektórym, że są frajerami, którym się wydaje, że są eko, a w rzeczywistości jedzą to samo co my tylko więcej płacą :P i nikt nie napisał, że nie kupuje w tej biedronce innego mięsa, ale to nadal pakowane do biedronki a nie świeże od gospodarza. Ja nie znam żadnego i nie mam gdzie kupić świniaka czy gęsi, zostają mi sklepowe. Ale żyjcie sobie w tej błogiej nieświadomości, chociaż pseudo eko rolnik zarobi :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale te od gospodarza to prawie to samo :D Ja wiem czymz najomi karmią kury czy świnie na sprzedarz a czym te dla własnego użytku :D A i tak mówią, ze teraz nie da się wyhodowac dobrego mięsa chyba, że wydaliby majątek a za kg świni braliby 200zł/kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no właśnie tak jak pisałam trzeba mieć kogoś bliskiego, nie wiem mamę, teściową czy bliskiego przyjaciela, wtedy specjalnie dla Ciebie mogą karmić zdrowo, a tak to przecież wiadomo, że byle sprzedać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kurczak eko - pieruńsko drogi i wygladał okrutnie z zewnątrz (wysuszony, lekko zielonkawy), bo lezy juz pewnie z tydzień i nikt go nie kupuje, bo kosztuje majątek. Co miał w środku - nie mam pojęcia. I tak podziękuję za tak paskudnego ptaka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czasami robię kupne kurczaki i inny drób ale to co mam z mięsa w zamrażarce to gęsina 2 porcje, 3 gołąbki, pół królika, 3pałki indycze, wieprzowa polędwiczka, żołądki kurze, schab bez kośc**pół kg a dziś robię na 2 dni pieczeń rzymską. Ważne aby mięso urozmaicać, polecam gęsinę na zupy i na gulasz indyka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no co wy... jakie wiejskie dobre? :) Mam sasiadów za płotem - mają kury na własne potrzeby, od nich biore jajka... ale opowiadała mi przy okazji mi sąsiadka jak jej znajomy ma tyle samo kur a jajek 3xwiecej. i wszystkie Eko i Z Wolnego Wybiegu.... srutututu... dostają proszek i 3xwiecej niosą - a ludzie z miasta przyjeżdzaja i sie zachwycają :D To samo jest z kurczakami.. no chyba ze od babci dostanę - to są moze i dobre.. ale jak ktoś ma na handel to zaraz ciśnie chemię - róznia sie w smaku i wygladzie bo nie gniją w klatkach tylko chodza luzem ale syf do żarcia dostają ten sam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×