Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilianka1234lilka

WIELKOSC GLOWKI Z USG A TERMIN CIAZY

Polecane posty

Gość lilianka1234lilka

Witam. chcialam sie dowiedziec czy Was tez spotkala taka sytuacja... otoz jestem w 35 tyg ciazy. dzisiaj bylam na kontroli, lekarz nic nie mowil ale na zdjeciach z usg zauwazylam, ze wielkosc glowki nie pokrywa sie z przewidziana data porodu. termin mam na 21.01 a wedglu foto glowki na 14.02. czy to nie jest za duza rozbierznosc?

Gość gerwaza
Nie jest duża. Zupełnie dopuszczalna. Moje dziecko cały czas miało "odchylenia" do 2-3 tyg. Teraz ma 10 m-cy i od początku jest wyjątkowo proporcjonalne z piękną okrągłą głową. A przez chwilę też zamartwiałam się, że urodzę pokrakę;)

Gość gość
byłaś u lekarza- dlaczego jego o to nie zapytałaś, tylko dopytujesz na kafe osób, które wiedzy medycznej raczej nie posiadają???

Gość gość
Napewno dziecko ma wodoglowie.O matko jaka tragedia ciebie spotkala kobieto:(

Gość lilianka1234lilka
nie zapytalam lekarza poniewaz zaczelam ogladac zdjecia dopiero jak wyszlam z gabinetu.

Gość gość
pomiary lekarza sa tylko orientacyjne, obarczone błędem, spokojnie

Gość gość
no tak tylko jeżeli to by było coś groźnego albo nieprawidłowego to myślisz że lekarz by to olał i nic nie powiedział chyba że to jakiś konował ??

Gość lilianka1234lilka
Lekarz sie spieszyl bo mowil, ze wyjezdza na urlop wiec moze albo nie zauwazyl albo z dzidziusiem wszystko w porzadku. licze na ta druga opcje :)

Gość gość
wiesz raczej wątpię żeby to było coś groźnego bo z tego co napisałaś główka jest młodsza znaczy mniejsza i to minimalnie ja mam odchył 2 tygodnie i mi mówi że to ok więc nie martw się na zapas

Gość lilianka1234lilka
Staram sie nie martwic. po prostu to moja 2 ciaza i cialabym zeby tym razem wszystko bylo ok (pierwsza dzidzie stracilam)