Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kuzynka wyjeżdża do Stanow Zjednoczonych

Polecane posty

Gość gość

jest na studiach stomatologicznych na 3 roku. Wyjeżdża do Stanow i tam będzie kończyć studia i praktyke. Cholernie jej zazdroszczę, bo pracę znajdzie wszędzie, ja nie dosc że się na studi nie doslam to jestem bez robotna.

Gość gość2
przykre ale tak już jest w życiu że jednym sie udaje lub ktoś stwarza im możliwości a innym nie:o

Gość PraweaTywea
Niech jedzie, wróci szybciej niz pojedzie :) Z płaczem. Chyba nie wiecie jak jest w Stanach Zjednoczonych. bida z nedza.

Gość Annus Morswin_Kikke
z pewnoscia bedzie dobrym specjalista po takim szkoleniu i nie bedzie partolic roboty

Gość gość
Ta uczelnia dała możliwość wyjazdu tylko 5 osobą. I ona akurat się załapała.

Gość gość
To się rozejrzyj za możliwośćiami. Jej to samo nie przyszło. Tobie tez się uda, tylko trzeba się starać.

Gość gość
Co ja moge ? Skończyłam marne liceum, marnie zdalam maturę i ani na studia ani do pracy nigdzie mnie nie chcą.

Gość gość
jeśli nie miała znajomości i sie załapała to znaczy że była dobra, a jak była dobra to niech sie rozwija, nie ma co zazdrościć:o

Gość gość
to idź na marne studia teraz na uczelniach odczuwają niż demograficzny i często jest wiecej miejsc niż kandydatów lub poprawiaj mature, manna ci sama z nieba nie spadnie:o nie ma co marudzić że ktoś zdolniejszy albo bardziej pracowity ma lepiej

Gość gość
Możesz. Mi tez wszyscy tłumaczyli, ze na anglistykę sie nie dostanie, bo jestem po zwykłym liceum i ze lepiej zrezygnować, bo po co tracić rok. Uczylam się miesiącami, nadrabialam braki, robiłam testy i się dostałam. Studia skończyła, wszystko ku zdziwieniu niedowiarkow i zawistnych. Dużo pracy i nie ma nigdy gwarancji, ale jak nie zaczniesz, to odbierasz sobue szanse na starcie.

Gość gość
Najpierw musisz zdecydować czego chcesz a potem konsekwentnie do tego dążyć. Jeśli studia i praca są przypadkiem, to pewnie ze nikt cie nie chce. Chcą takich, którzy chcą tam być i robią cos w tym kierunku.

Gość gość
Całą podstawówkę, gimnazjum, liceum miała znajomości, na studia wyjechała do innego miasta i już żadnych znajomości nie miała i nie ma teraz to dopiero nie będzie. Ona zna na perfekta angielski niemiecki, włoski więc sobie poradzi. Przez liceum miała korki z osobami które wykładali na uniwersytetach z chemii i biologii zdała mature z chemi na 97, a z biologii na 99 pamiętam jak się cieszyła.

Gość gość
Zainwestowała we własny rozwój i cos osiągnęła. Żeby dalej osiągać czeka ja nadal wiele pracy. Ty również tak możesz, weź się za siebie. Tylko zdeterminowani ludzie cos osiągają.

Gość gość
Inwestowali w nią rodzice. Ja niestety nie mam tyle kasy. A ciężko dostać się gdzieś państwowo.

Gość gość
Fajna kuzynka

Gość gość
Właśnie -- "ciężko" a nie "niemożliwe". Nadrob własną pracowitością i determinacją. Nie mialas latwego staru, wiec nie od razu, ale później cos osiagniesz.

Gość gość
Ja tez mam biednych rodziców. I na studia Dostałam się dzięki ciężkiej pracy. Weź się do roboty, zazdrość jest emocją, która pokazuje czefgo ci brakuje i do czego bys chciała dążyć.

Gość gość
Pogratulowac

Gość gość
Nie.zazdrość

Gość gość
a kogo obchodzi twoja kuzynka i jej studia?? k***a, co za temat!!!!!