Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blonditzn

Ile wydajecie miesięcznie na mieszkanie

Polecane posty

Gość blonditzn

Witam :) Planujemy z chłopakiem razem zamieszkać. Ja nie zarabiam bo aktualnie studiuję dziennie, ale dostaję 500 zł alimentów od taty, a chłopak zarabia 1700 zł na rękę. Mamy propozycję od dobrych znajomych- chcą wynając nam mieszkanie za 900 zł (w tym czynsz) + media według zużycia. Chciałabym się dowiedzieć czy starczy nam pieniędzy na życie? Nie mam pojęcia ile mogą wynosić rachunki za prąd, wodę, gaz za dwie osoby. Do wydatków dojdzie jeszcze tankowanie samochodu..

Gość fryzura na zapalke
200e

Gość gość
A nie mozesz znajomych zapytac ile dokladnie wynosza rachunki w tym mieszkaniu i sobie policzyc?

Gość gość2
rachunki za prąd, wode i gaz zależa od indywidualnego zużycia, jedni płacą mało inni bardzo dużo. Ja mieszkam sam i za te wszystkie rzeczy płacę nieco mniej jak 50zł na miesiąc.

Gość gość
Tak, tylko ze w niektorych mieszkaniach placi sie jeszcze ryczalt i wtedy o takie rzeczy nalezy zapytac wlasciciela.

Gość gość
To jak ci glupio pytac to widac nie doroslas do samodzielnego mieszkania. Wpakuj sie w wynajmowanie "od znajomych" i pozniej placz, ze nie masz na chleb, bo cie wszystko przeroslo.

Nie dorosłam do zamieszkania z chłopakiem, bo uważam za niestosowne pytanie się ile ich poprzedni najemca wydawał na rachunki?? Jak człowiek lubi szybko oceniać drugiego człowieka... ;] Zadałam to pytanie, bo zapewne byliście też w takiej sytuacji.

Gość gość
ja placilam 1000zł za wynajem + rachunki, mieszkanie nowka i fajnie urządzone było

Gość gość
Warszawa wynajem 1200 (czynsz wliczony), kolejne 100-200 na inne opłaty.

Gość lilianka1234lilka
to zalezy gdzie chcecie wynajac to mieszkanie i jakie duze ono jest. pamietaj, ze od "dobrych znajomych" czesto nie ma dobrych ofert. rozejrzyj sie za innymi ogloszeniami i porownaj ceny. co do kosztow to bywa roznie. np jedni beda placili 200 zl, a inni 400. to wszystko zalezy od tego czy jestescie oszczedni

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość ja placilam 1000zł za wynajem + rachunki, mieszkanie nowka i fajnie urządzone było /// nasze r-ki to byly 200zł niecale, pow.60m2, super lokalizacja, strzezony blok, brama na pilot

Gość gość
tylko, za najpierw trzeba wiedziec ile wynosza tam rachunki i planowac razem mieszkac wiedzac, ze wystarczy pieniedzy na zycie. Poza tym zdajesz sobie sprawe z tego ze bedziesz na utrzymaniu chlopaka a ja na takie cos nigdy bym sie nie zdobyla bo dla mnie to jest wykorzystywanie drugiej osoby a nie planowanie wspolnie przyszlosci... i musisz wziac pod uwage, ze jemu moze sie odwidziec utrzymywanie Ciebie bo w praktyce jest to ciezko i prowadzi do problemow w zwiazku.

Gość gość
A jak wygląda ogrzewanie?