Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grypa żolądkowa a noworodek

Polecane posty

Gość gość

Jest jakaś szansa ustrzec dziecko przed zarażeniem grypą. Starsze rodzeństwo i ojciec wymiotują i mają biegunkę. Odizolowałam ich ale dopiero dzisiaj popoludniu kiedy zaczęły się objawy a wcześniej mieli kontakt z dzieckiem. Czy taki maluszek ma jakieś przeciwciała i jest szansa ze tego nie zlapie?

Gość gość
no całkiem możliwe że nie złapie. mam przeciwciała od ciebie. Moje dziecko było starsze gdy trafiła sie rodzinna jelitówka a ono nie złapało. Więc jak widać możliwe.

Gość gość
Takie po porodzie ma? Utrzymują się jeszcze? Jeju wszystko bym dała zeby tylko nie zlapalo.

Gość gość
miało być że ma przeciwciała jeszcze od ciebie.

Gość gość
Bo ja niestety nie karmie piersią. Maleństwo pije modyfikowane mleko. :(

Gość gość
Moja córcia chwyciła grypę żołądkową jak miała 2 miesiące (wtedy wszyscy w domu jej dostaliśmy), ale podawałam wodę do picia i obyło się bez szpitala. Lekarz kazał dobrze nawadniać, nawet już nie pamiętam czy cokolwiek jej przepisał...

Gość gość
ja wtedy karmiłam piersią ale nie mam pojęcia czy to miało wpływ na to że dziecko nie złapało jelitówki? sama ogólnie dobrze przechodzę jelitówki. Ale dziecko gdy miało ponad rok to złapało taką jelitówkę że szok.

Gość gość
Kurcze mam nadzieję ze jednak nie złapie. Bardzo się martwię bo to taka kruszyna 2 tygodnie dopiero ma.

Gość gość
Może nie złapie. Moja miala trzy tygodnie jak jej brat przedszkolaków przechodził straszna grypę zoladkowa z zaleceniem od lekarza, że jak nie przejdzie jeszcze przez dwa dni to ladujemy w szpitalu. Na szczęście jemu przeszło i siostra sie nie zarazila. Nie martw sie na zapas.