Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakładanie rodziny

Polecane posty

Gość gość

Sprawa jest poważna i oczekuję naprawdę szczerych i dojrzałych odpowiedzi(szczególnie panów). My faceci jesteśmy odpowiedzialni za rodzinę, na naszych barkach spoczywa obowiązek utrzymania jej. Do nas należy znalezienie dobrze płatnej pracy(co nie jest łatwe w tych czasach), znalezienie czasu dla żony, dla dzieci, a zwłaszcza utrzymanie domu, by dzieci mogły w nim dorastać,uczyć się, by żona mogła je wychowywać, zajmować się domem itp itd. Wielu z nas ma problemy ze zdrowiem, głównie przez ciężką pracę, jaką wykonujemy. Czasy są takie, że każdy właściwie musi pracować i coś takiego jak nerwy, stres, obawy, związane z życiem, a głównie z pracą towarzyszą każdemu. I mężczyznom i kobietom. Jednak my faceci nie możemy pozwolić sobie na rozczulanie i użalanie się nad sobą tylko musimy zacisnąć zęby i działać dalej. Do sedna. Mam już trochę lat, pracuję fizycznie. Nie jest ciężko, jednak zdrowie daje się we znaki i lekarz powiedział, że powinienem dla własnego dobra zrezygnować i zmienić pracę na jakąś np biurową. Nie mam żony, dzieci, lecz już o tym myślę, bo czas szybko leci i 30 w końcu strzeli. Wiem, że "dopiero ten kto stracił wiarę- - stracił wszystko", lecz z średnim wykształceniem szukać pracy w biurze, gdy po solidnych studiach jej nie mają? Chyba w każdej pracy, są ludzie którzy zawsze uważają się za lepszych i chcą wszystkimi i wszystkim rządzić. Jestem osobą która tego nie lubi i nie chce wykorzystywać swojej przewagi do robienia z siebie kogoś na siłę, jak i kłótliwą i nie dającą sobie w kaszę dmuchać. Często wywołuje to zdenerwowanie ogólne u ludzi i pojawiają się groźby. Niestety nie potrafię ich zignorować i się nimi za bardzo przejmuje, kiedyś pomagała siłownia czy coś, ale teraz mam problemy ze zdrowiem i po prostu trening na siłowni czy sporty walki raczej nie są dla mnie. Pytania szczególnie do męskiej części, jednak cieszy mnie każda odpowiedź. Na pewno wielu z was ma podobną sytuacje bądź zna kogoś kto tak ma/miał. Proszę was o opinie.

Gość gość
na pracę w biurze nie masz raczej szans może pomyśl o prawku C+E, TIRy, ADR i te sprawy

My faceci jesteśmy odpowiedzialni za rodzinę, na naszych barkach spoczywa obowiązek utrzymania jej. Do nas należy znalezienie dobrze płatnej pracy Trochę to się chłopie zmieniło a mądra kobieta wie że mąż to nie tylko dodatek do portfela . Pewnie kasa jest potrzebna ale nie za wszelką cenę . Rodzina to nie matka , dzieci i wiecznie zacharowany facet . Partnerstwo polega między innymi na wspólnym ,,dorabianiu się " . Pewnie są okresy kiedy trzeba wziąć więcej na kark - bo maluszek w domu i żona na macierzyńskim . Trochę mniej teorii z Kafe rodem a więcej rozsądku i mądrości .

Smalec szkodzi .Cholesterol , miażdżyca itp .Poza tym to z czym do gośći?