Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

święta a kościół

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, matki jak się u Was przedstawia sprawa chodzenia do kościoła o ile jesteście wierzące. Czy w tych przygotowaniach przedświątecznych, szale zakupów i gotowaniu pamiętacie o tym co jest najważniejsze w Swięta? Chodzicie co niedziela do kościoła, bierzecie udział w rekolekcjach? Pytam z ciekawości, bo powiem szczerze, ja jestem wierząca, ale jakoś tak ten kościół zaniedbuję. Tłumaczę się brakiem czasu, tym, że jestem w ciąży i nie mam siły, a mam już dziecko i obowiązki. Wiem, że to nie tak i mi tez z tym źle, a jakoś tak zawsze wychodzi to samo

Gość qwwwee
na rekolekacjach ze 3 lata nie bylam, ale dziecko chodzi w 1 dzien swiat chodze na msze w 2 juz nie

Gość gość
Ja chodzę co tydzień. Dla mnie w ogóle w święta nie powinno być wolnego w pracy dla wszystkich. Tak samo w 3 króli i inne swięta typowo katolickie. Wolne powinny mieć osoby tylko praktykujące daną religię. Prawoslawni w Polsce powinni mieć wolne w swoje święta tak samo żydzi czy muzułmanie. Reszta niepraktykujących nie powinna mieć wolnego.

Gość gość
Jaja sobie robisz? Albo wszyscy mają wolne albo nikt, a wierzący niech sobie biorą urlop. Jeszcze by tego brakowało, żeby ktoś dostawał extra wolne bo sobie wierzy.