Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego brak mężczyzny u boku kobiety

Polecane posty

Gość gość

pomniejsza ją w oczach innych?

Gość gość
ja też nie...

Gość gość
Ale serio mamy taką kulturę. Też to zauważam. Jak chłopak bądź (zwłaszcza) dziewczyna dojrzewają, to od razu wszyscy się rzucają i pytają o sympatię, i są rozczarowani, jak ktoś nie ma. Później to samo. 20 lat - powinno się miec stałego faceta. 25 - mieć narzeczonego i powoli o żeniaczce myśleć. 30 - już być mężatką. 25-35 - mieć dzieci.

Gość gość
Ja nie mam faceta i powiem wam, że potrafią mnie pytaniami nieustannie bombardować. Nawet koleżanki.

Gość gość
Tak jakby obowiązkiem każdego dojrzałego płciowo człowieka był rozród. Społeczeństwo się boi że wyginie i stąd te mechanizmy wręcz represyjne. Nie cierpię tego. A niech się mnożą jak króliki, ode mnie i mojego życia WARA.

Gość kosc_kosc
to stereotyp, ale ja wierze w stereotypy ,mysle ze mozemy tez nieco bardziej te granice wiekowe zaokraglic, a nie mow mi ze kobieta w wieku 30 lat bez faceta jest normalna, bo albo jest lesbijka, albo ma problemy psychiczne, albo wdowa poprostu......nic innego nie wchodzi w gre

Gość gość
Następna która głosi teorię o normalności ,,związkowców' i wynaturzeniu niezwiązkowców, a idźcie z tymi waszymi poglądami.

Gość gość2
To, to jeszcze spoko stereotypy w porównaniu do tego, że jak jakaś panna zaciąży to trzeba ślub na szybko organizować i musi się koniecznie zasłaniać bukietem, żeby brzucha nie było widać :D Na serio tak jeszcze jest i też w dużych miastach, wystarczy, że ktoś żyję w jakieś lokalnej społeczności np; osiedlowej, bo takie zacofańce nie tylko w wioskach mieszkają. Na serio, jak miałam brać ślub, to masa ludzi mnie się pytałam czy ja w ciąży czasem nie jestem. Nie dowierzali, że biorę ślub nie będąc w ciąży, tak jakby beż ciąży ślub był niemożliwy. :D

Gość gość2
Aha nawet padło pytanie "po co ci ten ślub w takim razie?" :D i nawet zarzucano mi nieodpowiedzialność, bo ślub tak bez niczego, z własnej woli to głupota :D przecież jakiś lekki przymus i parcie musi być :D, no tak tylko te ciężarne przed ołtarzem są odpowiedzialne :D

proponuję nie przejmować się takimi bzdetami, każdy ma prawo myśleć co chcę i żyć jak chce. nie traćmy na takie coś życia, bo nie ma czasu - trzeba podążać za pragnieniami;)

Gość niezznajomy
kobiety bez facetów cienko przędą w życiu i co za tym idzie szybciej popadają w choroby psychiczne

Gość gość
,,kobiety bez facetów cienko przędą w życiu i co za tym idzie szybciej popadają w choroby psychiczne" - och, jakiś Ty troskliwy. Doprawdy wzruszające.

Gość kosc_kosc
wiecie co wy "normalne" stare babki bez facetow?zycze wam narawde szczescia, takiego jakiego sobie wymarzycie, z facetem czy bez....bla bla, ale jedno wam powiem, z doswiaczenia wiem ze to narzucanie normalnosci w dojzalym wieku bez faceta to tylko skorupa pod ktora kryje sie przeogromna ochota posiadania takiego faceta, ta skorupa to wyuczona i nienauralna chec nieposiadania faceta, to ochrona przed potrzeba ktorej nie mozecie miec, a wystarczyloby sie do psychologa przejsc, pogadac, do szkoly dla kobiet gdzie ucza wdzieku i kobiecosci, gestykulacji, manier.....trzeba chciec sie wziasc za siebie a i facet sie znajdzie ;)

Gość gość
,,trzeba chciec sie wziasc za siebie a i facet sie znajdzie" - po pierwsze to nie takie proste, po drugie czemu negujesz, że istnieją kobiety które potrafią cieszyć się życiem bez faceta? A jak którejś nikt nie chce, bo urodziła się niezbyt atrakcyjna to co, skazana jest na beznadziejne życie, bo faceta nie znajdzie? To ja mam swoje szczęście uzależniać od jakiegoś faceta, bo bez niego to co, jakaś gorsza jestem czy co?

Gość niezznajomy
>>>bo bez niego to co, jakaś gorsza jestem czy co? nie jesteś gorsza, ale człowieka tworzy dopiero kobieta z mężczyzną jako uzupełniająca się całość

Gość gość
Nie mogę się czuć całością bez faceta? Co wy mi próbujecie wmówić?

Gość gość
a homoseksualisci? sa tez ludzie, ktorzy wola byc sami, taki typ i tyle.

Gość niezznajomy
>>>>>Nie mogę się czuć całością bez faceta? będziesz tylko kobietą bez faceta

Gość niezznajomy
>>>>a homoseksualisci? sa tez ludzie, ktorzy wola byc sami, taki typ i tyle. patologii nie bierzemy pod uwagę

Gość gość
bezmozgow takich jak ty nie bierzemy pod uwage