Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winkozbiedronki

Sprzątaczki to jednak proste dziewczyny

Polecane posty

Gość gość
noo, prostaczki na forum się oburzyły :D

Gość gość
Ja skończyłam studia magisterskie czyli niby mam wyższe ale bez szału bo dziś magistra może mieć każdy. Czasami odwiedzają mnie koleżanki ze studiów i gdyby ktoś słyszał poziom naszych żartów tez by pewnie pomyślał, że jesteśmy prostymi chłopkami bez wykształcenia, głupie mało smaczne żarty, przekleństwa, wieczne rozmowy o seksie:) Jednak zwykłą rozmowę "na poziomie" również prowadzimy przeskakując z tematu na temat. po prostu żartujemy w mało wyszukany sposób i dobrze nam z tym:) Natomiast nawiązując do podobnych historii kiedyś byłam z własnym ojcem na obiedzie w jakimś barze przy granicy. Mój tata człowiek jest "tylko" po zawodówce, nie jest głupi niestety czasami poziom jego poglądów mnie powala. Pamiętam jak dziś, że wracał z pracy za granicy gdzie wiadomo troszkę więcej zarabiał niż w PL i gdy zaczęłam sprzątać po nas ze stolika (nic wielkiego raptem papierowe talerzyki zanioslam do kosza) stwierdził, że nie powinnam tego robić bo od tego jest obsługa i mają to wliczone w pensje! Zdenerwował mnie tym strasznie bo chodziło tu o zwykłą kulturę sama dorabiałam kiedyś jako kelnerka i byłam wdzięczna klientom za każdą pomoc. Dlatego autorko przestań podkreślać, że to "sprzątaczki" bo widać, że nie masz szacunku do pracy.

Gość gość
juz mendy bez wyształacenia sie rzuciły:D ale co tu duzo mowic... taka jest prawda i tyle nie mam nic do sprzeataczek, ale moje wnioski sa takie same jak autorki wiec cos w tym jest

Gość gość
"Dlatego autorko przestań podkreślać, że to "sprzątaczki" bo widać, że nie masz szacunku do pracy" ....... WTF? Jak nazywam sprzataczkę sprzataczką, to nie mam szacunku do pracy???? :D Szanuję sprzątaczki, szanuję panów wywożących śmiec****anie ekspedientki w sklepach ale na litość !!! nie wymyślam jakiś dziwnych określeń wyrażających ich zawód czy pracę. Owszem, sprzątaczka ma najczęściej niższe wykształcenie od pani prawnik :P a co za tym idzie jej sposób bycia, kultura tez jest inna.

Dobrze, że nie widzieliście imprez lekarzy i prawników. Chlew i patologia - na studiach pracowałam jako recepcjonistka w dużym krakowskim hotelu, naoglądałam się tego motłochu :P Wykształcenie czy zawód nie ma nic do tego. Autorka jest np tak tępa, że aż śmieszna, skoro nie wyczuwa ironii i sarkazmu kolesia "zawsze gotowy na atak jądrowy" a zadziera nosa jak nie wiem co - przyznaję uśmiałam się czytając dialog tych dwojga hahah z dumą mającej rację: "pudło nie mam nawet doktoratu" ach och ach, boszszsz jaka elokwĘcja i ĘteligĘcja hahahaha :P :P Ciekawe kim jest z wykształcenia wielka pani doktor habilitowana ( nie pisz błagam ze nie masz nawet doktoratu - bo był sarkazm, sprawdź sobie na wiki co to znaczy hahaha )

Gość gość
Mama kolegi mojego syna jest sprzątaczką. Jest sympatyczna, bardzo miła i lubię ją, ale prezentuje zupełnie inny poziom niż moje koleżanki w pracy. Nie znaczy to, że nie szanuję jej pracy i uważam za kogoś gorszego. Po prostu tak już jest, że jedni są inteligentniejsi, mają więcej wiedzy książkowej i ogólnej, a drudzy mniej, ale mają za to inne talenty. Moja najlepsza przyjaciółka z podstawówki orłem nie była (delikatnie mówiąc), ale jest wspaniałą fryzjerką.

Gość gość
Wyksztalcenie swiadczy o poziomie wyslawiania sie i zachowaniu? Pudlo, autoreczko. Pracowalam kiedys w hotelu. przyjezdzali ludzie "na poziomie" wyksztalceni, bogaci a gdy tytlko poczuli troche luzu, to szly przeklenstwa i gorsze zachowania (pokojowki opowiadaly, co takie panstwo potrafi zoostawic w pokoju hotelowym).

Gość gość
Oczywiscie, ze sprzataczki to nizsza kategoria pracownikow :D Sprzataczke moze zastapic kazdy, chirurga czy adwokata juz nie :P

Gość gość
u mnie jest jedna sprzataczka w firmie, czasem bierze corke do pomocy. przemila kobieta, ale faktem jest ze mimo iz nie ma 40stki, ma nastoletnia prawie dorosla corke; opalenizna na skwarke, wlosy jasny tleniony blond, ciuszki tez takie troche jak nastolatka, ale faktem jest, ze ma super figure i wyglada dobvrze jak na swoje lata choc tanio. Jednak bardzo ją lubie, bo to dusza czlowiek :-)

Gość gość
Prosta to jest autorka postu, i nawet nie rozumie gdzie popełniła błąd kiedy ludzie ja grzecznie naprowadzaja...masakra

Gość gość
Hahaha, alez sie spiely sprzataczki :D

Gość gość
hehe to bardzo interesujące co autorka ma do powiedzenia :D w dzisiejszych czasach sprzątaczką nie rzadko jest doktorantka a uznanym biznesmenem ktoś bez zawodówki po kilku latach podstawówki, niestety albo stety nie ma znaczenia wykształcenie :) jak się jest chamem, prostakiem i burakiem to nawet profesura nie pomoże i to jest rzeczywistość, prawda! a najgorsi są ci co to coś tam się dorobili, osiągnęli i udają jacy są na "poziomie", to chyba największe buractwo, a takich ostatnio sporo...

Gość gość
Żależy jak się trafi, niektóre tak pracują z braku znajomości, mając wykształcenie.

Gość gość
no to k***a mac sa kawalu no i somno ❤️ www.youtube.com/watch?v=H3VsYINcR2I

Gość gość
proste ?? a ja myślałam, że krzywe od miotły ..:)

Gość gość
poziom wykształcenia nie jest równoznaczny z inteligencją,znam ludzi po studiach bardzo są prości,a znam kobiety sprzątające bardzo inteligentne i zadbane...

Gość gość
i ty mozesz zostac SPRZATACZKA - moj syn po politechnice sprzedawal na kasie w sklepie az znalazl odpowiednia prace - mowili kiedys ze PRACA NIE CHANBI - ALE PEWNO NIE DLA CIEBIE AUTORKO !

Gość gość
i ty mozesz zostac SPRZATACZKA - moj syn po politechnice sprzedawal na kasie w sklepie az znalazl odpowiednia prace - mowili kiedys ze PRACA NIE HANBI - ALE PEWNO NIE DLA CIEBIE AUTORKO !

Gość winkozbiedronki
Nigdzie nie napisałam, że hańbi. Stwierdziłam tylko, że są proste.