Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem Z KUPKA i GAZAMI u 2 miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

moja corka sama nie puszcza bakow, musze jej masowac brzuszek podkurczac nozki ,wszystko kilka razy dziennie, kupke tez robi tylko tak, zwykle przy masazu, moglabym nic w tym kierunku nie robic, ale ona czesto sie prezy, jest nniespokojna zwlaszcza wieczorami i nad ranem kolo 5-6 . Czasem musze do odgazowania uzyc rurki windi bo nic nie pomaga. czy to minie? Karmie piersia, nie jem nabialu, co jeszcze moge zrobic, kupki sa zielono zolte-caly pierwszy miesiac byly musztardowe, ladne.

Gość gość
corka dostaje Biogaje 5 kropli rano , witamine d i k. ja jem falvit mama i zelazo. ale nie sadze ze to od tego...a moze

Gość gość
z moim synkiem było podobnie. Niestety ja karamiłam piersią niecałe 2 miesiące, mimo że był na piersi zdarzały się zielone kupki. Teraz jest na mm Nestle NAN i kupki są cały czas zielone :) pediatra mówiła, że mogą to być problemy z florą bakteryjną ale jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to nie trzeba sie martwić zielonym kolorem. Jeśli ma trydność ze zrobieniem kupki podaj herbatke koperkową 20 mililitrów, do herbatki nie ma co dzidziusia przyzwyczajać ale jesli odasz raz np na tydz to nic się nie stanie, tak mi mówiła lekarka.

Gość violcka_fasolka
nie uzywaj tych rurek za czesto bo rozleniwisz dziecku jelita i dopiero bedzie problem.....

Gość gość
Hej ja mialam podobnie, moze przestan na jakis czas brac zelazo w tabletkavh, tylko naturalne z warzyw itp. Herbatka koperkowa tez pomaga, i faktycznie nie uzywaj rurki bo pozniej bedzie problem. Pediatra pewnie Ci mowila ze dziecko karmione piersia nie musi kilka razy dziennie robic kupki.