Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesna ciąża a samopoczucie

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Chciałam zapytać jak się czujecie będąc w 6..7..8 tygodnu ciąży. Macie jakieś dolegliwości (męczące bóle brzucha, mdłości itp). Podzielcie się.

Gość gość
Ja już wchodzę prawie w 6 miesiąc, ale pierwsze tygodnie ciąży to była senność, wracałam z pracy i po prostu musiałam się położyć i tak spałam i spałam, budziłam się wieczorem i zaraz znowu spać. Żadnych mdłośc***Później doszedł jedynie taki ciągnący ból brzucha, ale też do zniesienia.

Gość gość
U mnie 6 tydzień ciąży. Czuję się słaba, tak jakbym miała złapać przeziębienie i po kilka razy na dzień mam serię ciągnięć w brzuchu a wczoraj to dość bolesne bóle brzucha które potem minęły i do teraz nie czuję prawie nic poza bólem piersi i osłabieniem.

Gość gość
będzie dobrze, każda inaczej reaguje :) ja np. do tej pory nie miałam żadnych mdłości,a przecież wiekszość kobiet ma. Lekarka mowiła, że na ból brzucha można nospę, ale dla mnie był to ból taki do zniesienia więc postanowiłam, że nie będę nic brała

Moze bardziej senna, ale szczegolnych objawow nie mialam:) przez cala ciaze zero mdlosc****otem mega sennosc, zaparcia, zgaga, nieladna cera :) zylaki/pajączki, puchnace stopy, dlonie itp ale to.pozniej i zalezalo od etapow ciazy :) dzis mam termin i moge powiedziec ze koncowka jak dla mnie jest najgorsza :)

Gość gość
jakos mniej wiecej w tym czasie mialam mdlosci i odpuscily jakos w 2 trymestrze.teraz mam 25 tydzien i moge jesc prawie wszystko ale wlasnie teraz jestem czesciej spiaca.najgorsze i tak przed nami;)

Gość gość
Ja moglabym spac calymi dniami, oprocz tego ogromy problem z zapachami, po prostu koszmar wyjsc na ulice albo do jakiegos sklepu, do 3m-ca ogromne bole glowy przy ogladaniu telewizji, nie mowiac o siedzeniu przed komputerem a calkowicie juz rozmawianiu przez tel.Na szczescie juz jestem w 5m-cu i teraz czuje sie swietnie, wszystko przeszlo.

dla mnie obecnie to 6-7 tydzien, szczerze to jest okropnie:P boli mnie nie tylko podbrzusze ale caly brzuch,zoladek. mam problemy z wyproznianiem sie,ale oddaje mocz czasami co kilkanascie minut, wstaje okolo godziny 6 bo juz nie moge spac i o godzinie 15 zasypiam na stojaco. jednego dnia mam apetyt i moglabym jesc za 3 a nastepnego czuje ze nie jestem w stanie nic zjesc, mimo tego staram sie jesc regularnie... trudne :p czasami mam mdłosci ktore wcale nie sa poranne, trwaja nawet caly dzien, im wiecej bananow zjem tym mam mniejsze mdlosci:)

Gość shhe
kleo mam to samo, u mnie dodatkowo pojawily się poranne mdlosi ktore zaczynaja sie od chwili gdy tylko wloze szczoteczke do zebow:/