Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obydwie mamy chore i slabe co robic

Polecane posty

Gość gość

moja Mama jest bardzo chora, niedlugo bedzie potrzebowala stalej opieki. Tesciowa jest po jednej operacji kregoslupa, prawdopodobnie skonczy sie wozkiem inwalidzkim. Nasza sytuacja, mamy male dwa pokoiki, jedno dziecko lat 3. Ani ja ani maz nie mamy rodzenstwa. Moja mama wynajmowala pokoj u swojej siostry, ale siostra jej nie ma sily na opieke nad moja mame, co tez rozumiem. Tesciowa mieszka na wiosce 250 km od nas, w kawalerce na piec, prawie sie rozsypujacej, tam jest wszystko do remontu a gmina nic nie robi. Obydwoje pracujemy za najnizsza krajowa, maly jest w przedszkolu. Co zrobic w tej sytuacji? od paru tygodni nie spie prawie wcale a wyjscia z sytuacji nie widze.

Gość gość
współczuję

Gość gość
dodam jeszcze, ze Mama moja jest alkoholiczka, a tesciowa chyba poczatki azheimera bo zapomina juz nawet isc na toalete, albo wogole sie umyc.

Gość gość
zacznij załatwiać dom opieki dla obydwu.Przy niskich dochodać należy starć się o miejsca w państwowych domach opieki, mozliwie najbliżej ich miejsca zamieszkania.

Gość gość
az sie boje rozmawiac z nimi na ten temat, moj maz takze bo wiemy jaka bedzie reakcja z ich strony. juz kilka razy padlo od nich pytanie czy im pomozemy, ale jak pytam w jaki sposob to nie ma odpowiedzi tylko placz i narzekanie.

Gość gość
Z Waszymi pensjami nic nie ugracie, a do siebie też nie weźmiecie, dom opieki, iśc gdzie sią da po pomoc, caritasy, mopsy.

Gość anaxy1
moze oddaj do domu opieki w duopaka bedzie taniej

Gość gość
rozmawiaj, namawiaj , tłumacz i przekonuj tak długo, aż ich przekonasz. W momencie, jak już naprawdę będzie źle, to prawdopodobnie zgodzą sie na dom opieki.Będą miały do wyboru: albo żyć w dobrych warunkach, albo wegetować i umrzeć.

Gość gość
Wolalabym, zeby to one same o to zadbaly, niz ja mialabym je do tego namawiac. Ciezko mi to uregulowac, bede miala wyrzuty sumienia.

Gość gość
one nie zadbały o swoją starość a ty masz mieć wyrzuty sumienia z tego powodu????????????

Gość gość
ale ciężka sytuacja.. współczuję naprawdę. ja chyba rzeczywiście na Twoim miejscu zdecydowałabym się na dom opieki ale jakiś najbliżej was żebyście mogli odwiedzać jak najczęściej i mamę i teściową, i rzeczywiście najlepiej by było jakby trafiły razem do jednego domu. To bardzo ułatwiłoby sytuację i moglibyście je częściej odwiedzać.

Gość gość
Gdzie mieszka matka skoro już nie u siostry ?

Gość wokilórk
siostra Twojej matki jest podła :O dlaczego Twoja mama musi wynajmować pokoj od wlasnej siostry?! :o

Gość gość
ciocia nie jest podla. specjalnie podpisalismy umowe najmu, zeby moja Mama placila jej czesc czynszu a mniej miala na picie. ciotka tez jest starszej daty i rozumiem ja, ze nie ma sily opiekowac sie moja matka.

Gość gość
a umowa jest do konca tego roku, dlatego pisze, ze wynajmowala. jeszcze tam mieszka, ale moja Mama wydziwia juz tam i szkoda mi ciotki. a do siebie nie moge jej wziasc, nie mamy poprostu warunkow i kto sie nia bedzie opiekowac jak my w pracy. a pracy napewno nie zostawie.

Gość gość
moze ktos jeszcze cos powie, ryczec mi sie chce na to wszystko.

Gość gość
tak czy siak masz przesrane no ale jedyne wyjście to dom spokojnej starości

Gość gość
dom opieki na juz 2500 do 35oo , a na panstwowy czeka sie chyba 3 lata

Gość gość
a może niech teściowa zamieszka z mamą? Tak bedziesz je miała przynajmniej w jednym miejscu

Gość gość
przeczytałam takie zdanie płaciła ciotce czynsz,żeby mniej miała na picie. Z tego wywnioskowałam, że mama sama zapracowała na swój los. Na pewno nie jest jeszcze stara skoro ma 3 letniego wnuka. Chyba ma jakąs rente.