Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

buraki na anemie

Polecane posty

Gość gość

czy to prawda ze buraki sa takie dobre na anemie?wszedzie czytam to malo o nich pisza,bardziej o szpinaku...

Gość gość
buraki są najlepsze na krwinki czerwone czyli na anemie :) to najlepsze lekarstwo , rób se sok z buraków !

Gość gość
jest wiele rodzajów anemii, nie tylko takie z niedoboru żelaza jeśli nie pomoże zmiana diety: więcej czerwonego mięsa, jarzyn, cytrusów, buraków, wątróbki i szpinaku to pora na konkretne badania u hematologa

Gość gość
no wlasnie zamierzam pic.juz dzisiaj sobie zrobilam i mam nadzieje ze w styczniu moje wyniki sie poprawia;)

Gość gość
kiedys juz mialam anemie pewnie przez to ze ciagle bylam na jakis dietach ale dostalam leki i pozniej juz bylo ok.tylko teraz w ciazy sa troche slabsze wyniki.nie chce czekac az beda calkiem beznadziejne wiec musze dzialac dla dzidzi;)no i dla siebie;)

Cześć, tak to prawda, że buraki mają bardzo dobry wpływ na poprawę parametrów krwi. Moja koleżanka, która wygrała walkę z nowotworem krwi własnie, jest stale na diecie buraczanej, z buraków można wymyślić cuda: zupy, sałatki, ciasta (!). Jesli dokucza Ci anemia, to oprócz tego włącz do diety warzywa zielone, wołowinę, wątróbkę, szpinak, do nich dodawaj kropelkę witaminy c, można taką kupić w aptece, bo witamina c wplywa na wchłanianie żelaza. Ogranicz produkty mleczne, bo te z koleji nie pomagaja we wchałanianiu żelaza.powodzenia

Gość ciezarnapani
Mialam lekka anemie w ciazy tj 11.1 hemoglobiny. Pije codziennie sok z buraka pomaranczy i jablka. Jestem 37 tc i mam 13 hemoglobiny, Nie rzyjmuj jeenoczesnie magnezu, tylko z odstepem dwugodzinnym bo uposledza wchlanianie zelaza z soku

Gość gość
dzieki dziewczyny za informacje;)zrobie co w mojej mocy naturalnymi sposobami zanim przepisze mi zelazo.

Gość gość
o wiele więcej żelaza niż w burakach jest w zielonej pietruszce 🖐️

Gość gość
najwięcej żelaza jest w zielonych warzywach wszystkich ale jak lubisz sok z buraków to pij ,mnie mdliło strasznie mimo że z jabłkiem był robiony .