Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

planowana ciąża mimo złej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Jak ktos ma tu kogos obrazac to niech sobie odpusc****sanie czegokolwiek. Chcialam zapytac czy sa tu jakies przyszle mamy ktore zdecydowaly sie na dziecko pomimo zlej sytuacji? Czy zalujecie ? Ja raczej nie zaluje ale czasami sie zastanawiam co mi odbilo.. mam 23 lata, nie skonczylam studiow, mam narzeczonego i finansowo bedzie ciezko. Obawiam sie czasem ze milosc zaraz przejdzie i bede z nim siedziala bo nie bedzie mnie stac aby sie samodzielnie utrzymac przez najblizsze dwa lata.. jakie sa wasze watpliwosci i obawy?

Gość gość
Po pierwsze to naprawdę glupuajestes. Mimo zlejsytuacji moglas chociaż slubnsjpierw wziasc bo tak to on może wjazdem chwili cidrzwi pokazać jakmu się znudzi robienie na ciebie ibachora Po drugie na samodzielna Ne zxycie juz nie gdy nie będziecie stać chyba ze na klepanie biedy! Myślisz ze za dwa lata cos się zmieni?) nadal będziesz bez szkoły bez zawodu i doświadczenia do tego z małym dzieckiem wiec jedyna praca typ chyba na kasie w markevie a i to nie wiadomo. Zał mi tylko dziecka ze rodzice świadomie skaxuja je na życie w nędzy bo mieli kaprys mieć bobasa.... Ojj

Gość gość
nie bede nikogo obrażać ale jesli ma sie złą sytuację to nie planuje się dzieci takie jest moje zdanie chyba nie chcesz skazywac dzieciaka na zycie z mopsu ? bo zacznie sie łazenie po zasiłek i wizyty pani z opieki na wywiad ........a nie daj boze jak dziecko zachoruje a wy bez kasy :( zastanów się

Gość gość
a możesz powiedzieć po co Ci teraz dziecko z kimś, kogo najwidoczniej nie kochasz na tyle żeby spędzić z nim resztę życia? nie możesz skończyć studiów, usamodzielnic sie i dopiero wtedy pomyśleć o dziecku?

Gość gość
Naprawdę świadomie się zdecydowałaś na dziecko, to nie była wpadka? Jak zatem planujesz je utrzymać nie mając pracy, chcesz dalej się uczyć, czy przerwiesz studia? Będzie miał kto zostać z dzieckiem w razie czego? Macie chociaż mieszkanie?

nie rozumiem tego parcia na dzieciaka w tak młodym wieku, zwłaszcza jak się nie ma odpowiednich warunków. Mam znajomą- miała wtedy 18 lat i sobie ubzdurała, że ona strasznie chce mieć dziecko ze swoim facetem. Dziecko zrobili i szybko potem się rozstali. Bez sensu. Bez szkoły, bez doświadczenia, za to z przerwą na dziecko.. jak potem odnaleźć się na rynku pracy?

Gość gość
No niestety niektóre kobiety myślą macica a nie głowa . One chcą dzidziusia i nie ważne z kim i czy jest kasa na utrzymanie dziecka . ...dzidek musi byc bo ona chce .

Gość gość
oj tam jakos dacie rade.dziecko to nie koniec swiata.ludzie przezywaja gorsze tragedie i daja rade.nawet jak sie odkochasz to zycie jest dlugie i zdazysz je sobie ulozyc!z tego co widze to nigdy nie ma odpowiedniej chwili na dziecko bo im czlowiek wiecej ma tym bardziej mu malo...bedzie dobrze

Gość gość
bez przesady, moja koleżanka wpadła jak miała 21 lat, z facetem się rozstała. Skończyła studia mimo małego dziecka zaraz znalazła pracę, wyprowadziła się i wynajęła malutkie 2 pokojowe mieszkanie. Teraz ma 30 lat super córkę, faceta nadal nie ma bo nie znalazła, fajną pracę i życie toczy się dalej. Ona jest bardzo szczęśliwa.

Gość gość
no wlasnie mozna dac rade bez faceta,czasem nawet lepiej bez niego;) a dziecko zawsze bedzie przy tobie;)

Gość gość
To było 9 lat temu ta opowieść z twoja koleżanka mimo wszystko wciągu 9 lat wiele się zmieniło choćby na rynku pracy wiec teraz nie znajdzie pracy ot tak bez szkoły i z dzieciakiem

Gość gość
Jesli chodzi o ewentuale rozstanie to zawsze widzialam siebie w roli samotnej matki bo nie mam cierpliwosci do facetow natomiast do dzici i zwierzat az nad to. Studiow nie przerywam, dziecko bedzie musialo zostac z niania wczesnie a jak skonczy 6-7 mc pojdzie do zlobka i tyle. Nawet gdybym miala prace to i tak bym pewnie nie przerwala na caly rok. I tak czekaja mnie przymusowe dwa lata z facetem ktorego jeszcze do nie dawna kochalam a teraz juz sama nie wiem. Widze ze sa tu glownie sami najmadzjsi ludzie ktorzy nie podejmuja zadnych pochopnych decyzji

Gość gość
no sorry, ale pochopnie to mozna sobie bluzke kupic, a nie podjac decyzje o poczeciu dziecka

Gość gość
Dziecko do zlovka?? A pierwsze 7 mies z niasnia ?? Haha a za co jej zaplacisz jak twój chloptas malo zarabia??? No chyba ze jakaś menelke za nianię wezmiesz i wino Kupisz w zamian:-) ale ty głupia jesteś... Życie to nie bajka wiesz o tym?

Gość gość
głupie baby w głowach wam sie przewraca DZIECKO POTRZEBUJE OJCA !!! a nie tylko mamusi . Pełna rodzina to matka ,ojciec i dziecko .

Gość gość
"oj tam jakos dacie rade" :O "Jakos" na pewno dadza rade. Ale mysle, ze kochajacy rodzic nie chce skazywac swojego dziecka na byle "jakos" ;-) wiec mysli zanim powola dziecko na swiat. Wyrazy wspolczucia dla dziecka, ktoremu zgotowalas los "jakos to bedzie" :O