Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarnapani

37 tc slabe i rzadkie ruchy martwie sie

Polecane posty

Gość ciezarnapani

Ktg w poniedzialek. Pare dni temu bylam u gina i wszystko ok. Czy tonoralne ze mniej sie rusza ze moze zbiera sily do porodu?

Gość gość
mniej czy wcale? ja bym na twoim miejscu podjechała do szpitala i to sprawdziła

No właśnie - mniej...strasznie słabe...czy wcale..? Bo mi tu cały czas położna powtarzała i czytałam, że ruchy czuć się powinno do końca, te "ustawowe" 10.. Ale też jest tak, że nagle słabną, jest ich bardzo mało lub nagle dziecko nietypowo aktywne jest - należałoby zgłosic to położnej/zadzwonić do szpitala...

Gość ciezarnapani
Mniej slabiej i rzadziej. Co 6 godzin costam. W nocy lubila bardziej sie przeciagac a dzis trzy ruchy i koniec, potem po kilku godz tez trzy ruchy koniec .

Gość gość
ja bym podeszła na ktg dla świętego spokoju. Mój dzieciaczek też "osłabł" w 38 tyg poszłam na ktg i okazało się, że tętno drastycznie spadło. Urodziłam jeszcze tego samego dnia.

Myślę, że powinnaś to sprawdzić - zadzwon lub podjedz do szpitala.. Bo może maleństwu coś być..:/ U mnie jak zmalały to tak czy siak czułam te minimum 10, tylko słabiej i rzadziej..Ale gdyby było jak u Ciebie - dzwoniłabym..

Gość ciezarnapani
Ale te minimum 10 ruchow na dzien czy na godzine?

Wiesz co - mi jedna położna (jestem w UK) mówiła, że na dobę, inna, że w sumie na 12 h - w kazdym razie ja i tak mam wiecej tych ruchów, że liczyć ich nie muszę, bo "jednorazowo" jak mały zaczyna się ruszać to jest tego 10 na bank.. I nie wazne czy to są kopniaki, muśnięcia, przeciągnięcia, wypychania - wszystko się liczy jako ruch :) mój dodatkowo ma często czkawkę..

dodam, że częsciej słyszałam, że jednorazowo jak dziecko zaczyna się ruszać powinno być tych ruchów minimum 10..jeśli w ciągu godziny lub dwóch w trakcie takiej "aktywności" naliczysz mniej - należy to zgłosić. Inaczej - jeśli nagle Ci osłabły, tak czy siak dla pewności bym zadzwoniła...

Gość ciezarnapani
Ewcia a w ktorym jestes tygodniu? Wlasnie jak tak teraz z Wami posze moja sie uaktywnila i z 10 by bylo, ale pewnie znowu do nocy nic. Na 12 h to 10 bedzie na pewno.

Ja mam termin na dzisiaj :) ale póki co mały siedzi sobie i ani myśli wyjść :) A wcześniej odczuwałaś je częściej/mocniej? od kiedy jest tak słabo?

Gość ciezarnapani
Caly wczorajszy dzien i czekalam na noc bo ona w nocy to lubila sie przeciagac. A dzisiejszej prawie nic. Ta dzisiejsza noc mnie zaniepokoila.

Gość mniammniammmmm
Znowu sie poruszyla:-) pewnie czuje ze o niej mowa:-) moze jeszcze sie wstrzymam:-) kiedys tak mialam ze te prawie nic i z niepokojem pojechalam na ktg, to bylo mc temu. I wtedy zaczela sie ruszac, a w domu zero. Teraz mnie uspokoila bo poro bylo ruchu, delikatnie jak zwykle, ona jest delikatna. Dziekuje Wam. Mialam jeszcze zaczekac ze trzy godz i jechac, ale moze odpuszcze. Zobacze wieczorem i w nocy. Najwyzej jutro podjade.

Gość ciezarnapani
To ja z 16.01

Gość karokarokaroo
Polecam wypełnienie karty ruchów płodu :) bardzo pomocne .