Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy drugi raz dałybyście dzieciom te same imiona

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli drugi raz miałybyście nadawać swoim dzieciom imiona dałybyśie te same czy już może inne?

Gość gość
Tak wybór imienia dla mnie był bardzo ważny Wybrałam intuicyjnie Czułam że będzie pasować i pasuje jak ulał :-) EWUNIA

Gość hahahahalejaja
tak, dalabym to samo imię, bo od 14 lat mi sie ono podoba:)a wlasciwie to od dawna

Gość gość
mam koleżankę, która w 2005 dała swojej córce Oliwia. Wtedy większość dawała córkom Oliwia, był szał na to imię, a niedawno powiedziała mi że już by jej tego imienia nie dała bo zrozumiała że jest wieśniackie :/

Gość hahahahalejaja
z kolei moja znajoma takze dala corce na imię Oliwia 15 lat temu, jej cora jest wsciekla za to imie i kolezanki mowia na nia Magda:)

Gość gość
I tak i nie :) nazwałam córkę Marta. Teraz ma 17 lat i nie jest zadowolona ze swojego imienia bo jest takie niemelodyjne :p ale mi się nadal podoba Martusia :)

Gość gość
Ja mam 15letnią Martę i też się przyczepiła do swojego imienia. Ostatnio mi powiedziała, że marta to jak morta a morta oznacza śmierć ... niektóre dzieci mówiły też Marta/Narta co jej się nie podobało.

Gość gość
tak, dalabym tak samo, choc inne tez mi sie podobaja.

Gość gość
Tak samo, wybór był przemyślany.

Gość gość
moja Olka - fasolka :) 6lat, zadowolona ze swojego imienia, inne do niej nie pasuje

Gość gość
A ja dałam córce na imię Oliwia, ma dopiero 3 latka i może kiedys powie że jej się to imię nie podoba, ale mi też się nie podobają imiona takie jak Zosie, Marysie i inne tego typu jednakże jakoś nie pisze że są to wieśniackie imiona :/ to już lekka przesada!! Każdy ma swój gust ja jestem z rocznika gdzie byly same Justyny i Katarzyny a ja mam na imię Patrycja w tam tych czasach nie spotykane imię ale jakoś szczególnie nie byłam przez nie inaczej postrzegana.Imię moim zdaniem dużo mówi o człowieku ponieważ ma przypisane odpowiednie cechy. Ja swojemu dziecku dałam na imię Oliwia ponieważ przekonało mnie znaczenie imienia i tym się sugerowałam. Każdy ma inny gust ale uspokójcie się juz z tymi imionami chyba, że rzeczywiscie macie jakies traumy związane ze swoimi imionami :)

Gość gość
A ja dałam córce na imię Oliwia, ma dopiero 3 latka i może kiedys powie że jej się to imię nie podoba, ale mi też się nie podobają imiona takie jak Zosie, Marysie i inne tego typu jednakże jakoś nie pisze że są to wieśniackie imiona :/ xxx nie emocjonuj się tak :) ja tego nie powiedziałam, to są słowa matki dziewczynki o imieniu Oliwia

Córkom na pewno inne. Mam tak że imiona dziewczynek bardzo szybko mi się nudzą i przechodzi faza upodobania.,tak więc na pewno na czas teraźniejszy dostałyby inne . Synowi bym nie zmieniała, ładne ale bez szalu

Gość gość
nie zmieniłabym :)

Gość gość
nie emocjonuj się tak ja tego nie powiedziałam, to są słowa matki dziewczynki o imieniu Oliwia tak wiem doczytałam się, ale rzyczywiście na jakie forum bym nie weszla to najgorszymi imionami są Oliwia Julia Emilia i tego typu. Ok zgadzam się jest tych dziewczynek o takich imionach mnóstwo, ale bez przesady, dajcie na luz każdy ma inny gust a o gustach sie nie dyskutuje. Dla mnie najważniesze jest że znaczenie imienia jakie dałam dziecku na razie się sprawdza bpo jest dzieckiem bardzo dobrym, które słucha rodziców i jest bardzo lubiana przez wszystkich. Imię jest naszą wizytówką, ponieważ towazryszy nam przez całe życie i w każdej sytuacji nim się posugujemy jednakże nikt nie ma prawda decydować czy ktoś się ładnie nazywa czy nie (bo nawet nie wiem czy można decydować czy imię może być ładne czy też nie )

Gość gość
Ja dałam malej na imię Justynka, nie zmieniłabym bo pasuje jak ulal :) mala ma rok

Gość MamaWeen
Oczywiście, że tak, dawno miałam je na myśli, mam już nawet dla dziewczynki o ile będzie:) hehhe Jestem mamą z czerwca, zapraszam na nowo powstały fanpage, gdzie umieszczam informacje o aktualnych promocjach na produkty dziecięce-pampersy,chusteczki itp.-będziecie wiedziały pierwze gdzie najtaniej, skoro sprawdzam to zawsze dla siebie polując na okazje:) piszę gdzie można dostać próbki produktów dziecięcych za darmo do testowania oraz o różnych konkursach i sposobach na nudę w domu na macierzyńskim, o ile macie czas na nudzenie się:) facebook- MamaWeen Jeśli temat Was nie interesuje, proszę nie zwracać uwagi na mój post, pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne i przyszłe mamy i zapraszam do polubienia i śledzenia:)

Gość ewaewelinaaa
oczywiscie,ze tak, imie było wybrane świadomie, nie po pijaku:D i jest zawsze modne, od bardzo dawna mi sie podobało i nie znam zadnego dziecka o tym imieniu

Gość loevelka
synkowi tak a córce nie...

Gość ex_debill_znowu_po
ze względnu na 'urodę' imienia tak, niestety przysparza problemów w szkole, więc być może znalazłabym inne, ale nie na pewno

Gość gość
tak! mam syna Piotra

Gość gość
tak Patryk SZymuś Maciuś

Gość gośćop
Zdecydowanie tak. Imię od dawna mi się podobało i nadal bardzo podoba (synowi póki co również).

Gość gość
wiecie co ja na imie mam wioletta I 36 LAT, teraz to mi się podoba ale w przedszkolu lub w szkole to nie lubiłam swojego imienia, byłam zła ze nie mam na imie jak inne Iwona Ilona MARTA itp.

Gość gość
mój syn ma na imię Mikołaj od 16 lat. Nadal mi się podoba i on nie ma do niego żadnych zastrzeżeń. Pasuje do niego.

Gość gość
Ja też mam Patryczka :) i nie zmieniłabym.

Gość gość
Patryczek i Patrycja to patola. moje dzieci to Zosia i Stasiu.

Gość gość
taaaa zwłaszcza Stachu hehehehehe

Gość gość
A czy ktoś Cię pytał o zdanie?????????