Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie po cesarce

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda krwawienie po cesarce, czy jest takie same jako sn, kiedy się zaczyna, czy od razu po wyjęciu dziecka, czy jak macica zaczyna się obkurczać? Czy jest tak samo obfite jak po porodzie naturalnym?

Gość gość
a jak w kwestii praktycznej ze zmienianiem podkładów? w moim szpitalu leży się po zabiegu bite 12 h

Leżysz plackiem i pielęgniarki zmieniają podkłady. Później jak znieczulenie odejdzie, jak będziesz dała radę sama tyłek podnieść z nad łóżka, to rach ciach możesz sama wymienić jak będziesz miała pod ręką.

Gość c iężarna
Ja leżałam 6h i przez ten czas przychodziły pielęgniarki i zmieniały

Gość gość
Chciałabym mieć to już za sobą, pierwszy poród był sn i mogłam sama się obsłużyć,a teraz nie wiem co mnie czeka. Mam nadzieję że strach ma wielkie oczy i będzie w miarę dobrze.

Aha, i krwawienie następuje tak jak po porodzie naturalnym i trwa też tyle samo. Nie ma różnicy jak doszło do rozwiązania. Czas krwawienia jest dość indywidualny, ale przyjmuje się, że krwawienie trwa około 4 tygodni. Po pierwszym CC krwawiłam 4 tygodnie. Po drugim bite 6 tygodni. Najbardziej obfite jest w pierwszych 2-3 dobach. Przynajmniej u mnie.

Ja miałam cc pod wieczór więc całą noc spałam na jednym podkładzie,nikt nie przychodził mnie budzić żeby go zmienić a rano gdy wstałam wymieniłam no nowy i po sprawie.