Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tęsknie za wnuczką

Polecane posty

Gość gość

Moja wnuczka wyjechała na studia do Stanow. Zawsze dzwoniła codziennie. A teraz.. Zobaczę ją za tydzień po roku czasu. Moja ukochana wnusia.

Gość gość
Każdy ma swoje życie, tak trudno się z tym pogodzić ?

Gość gość
wspólczuję,ze omijają cię codzienne spotkania bądż dumna,ze masz mądrą i zdolną wnusię

Gość gość
Jej mama, a moja córka wcześniej wróciła do pracy. I wnuczka została ze mną jak miała 3 msc. Córka wtedy pomagała swojemu mężowi z firmie, jak niunia miała 9 msc córka zmieniła pracę. To ja ją odbieralam z przedszkola, później szkoły . Pierwsze jej słowo to było ,,baba". Jak miała 15lat urodził się drogi wnuk. Ale ona jest pierwsza i najważniejsza. Jest bardzo za moim mężem, a on świata,po za nią nie widzi.

Gość gość
Wróci. Ja bardzo tęsknie za babcią a widziałam ją kilka dni temu, ale to długa historia, mam problem z mamą (z którą mieszka babcia) :-(

Gość gość
Jestem z niej bardzo dumna. Tylko obawiam się, że ona bardzie chciała tam zostac.

Gość gość
Ma swoje życie, odcięła już pępowinę...

Gość gość
Za, nią wszyscy tęsknią tutaj w Polsce.

Gość gość
ja nie tęsknię 🖐️ :)

Gość gość
Tęskni rodzina oczywiście. Dla niej nauczyłam się obsługiwać komputer, założyła mi skeypa (nie wiem czy dobrze napisałam) i jak tylko jest dostępna to dzwonię do niej, ale bywa bardzo rzadko.

Gość gość
Babciu, może to i będzie przykre co teraz Tobie napiszę, ale Twoja rola już się skończyła, wychowałaś ją i pora odciąć pępowinę. Ona jest młoda, teraz ma intensywne życie, ma na głowie masę problemów i nawet gdy kocha Cię bardzo, po prostu nie ma dla Ciebie czasu. Zajmij się swoimi sprawami bo tęskniąc za nią dodajesz sobie bólu. Dzieci nasze nie są dziećmi naszymi, są z nami tylko przez chwilę a później idą własną drogą, budować swoje własne życie. To nie Ty jesteś w tej chwili najważniejsza dla niej, czas który był już minął.

Gość gość
Mi to ciężko zaakceptować. Zostawiła tutaj rodzinę, swojego chłopaka ( on jeszcze do niej lata co 2 miesiące). Ma tam jakiś znajomych. Wyjechała z koleżanką i kolega tylko oni się dostali.

Gość gość
pomijając fakt że to prowo ? :) babcia która nie umie obsługiwać skype'a zasuwa bezbłędnie na klawiaturze ? buahahahhaa

Gość gość
Umiem obsługiwać skype a. Wnuczka mnie nauczyła obsługiwać komputer, kupiliśmy laptopa z kamerka. Nie umiem zbytnio instalować różnych rzeczy.

Gość gość
Niby zrobiliśmy wszystko, żeby było jej dobrze, a raczej jeszcze robimy. Dołożyliśmy sie do jej mieszkania, które kupowali jej rodzice, założyliśmy jej taki fundusz wypłacany tam pieniądze.

Gość gość
A wnuczka sobie dobrze żyje, wykorzystała wszystkie dogodne możliwości i teraz ma was między pośladkami :)

Gość gość
Babciu, to ja gość z 8,20 wkleję dla Ciebie i dla innych babć oraz rodziców dorosłych dzieci bardzo mądry tekst, proszę sobie go czytać ilekroć zatęsknisz za wnuczką/dzieckiem : Khalil Gibran: Wasze dzieci nie są waszymi dziećmi, są synami i córkami powołanymi do życia przez Życie, przychodzą przez was, ale nie z was. I choć są z wami, do was nie należą. Możecie im przekazać waszą miłość, ale nie wasz sposób myślenia. Bo one mają swój własny. Możecie przyjąć ich ciała, ale nie ich dusze, bo ich dusze zamieszkują dom jutra, do którego wy nie możecie wejść nawet w waszych snach. Możecie starać się, by stać się jak one, ale nie próbujcie czynić je takimi jak wy. Bo życie nie cofa się i nie zatrzymuje się na dniu wczorajszym. Jesteście łukami, które wypuszczają dzieci jak żywe strzały: Łucznik widzi na drodze cel do nieskończoności i On was napina swą mocą, aby Jego strzały mogły dolecieć szybko i daleko. Oby wasze napięcie ręką Łucznika było ku radości, bo kocha On tak samo strzałę lecącą, jak i łuk, który już miejsca nie zmienia.

Gość gość
Funduszu jeszcze nie wykorzystała i jak sama powiedziała chciałaby je odłożyć. Mieszkanie tutaj sprzedała, kupiła tam.

Gość gość
Już nie mogę się doczekać piątku kiedy ją zobaczę. Ale już 3 stycznia musi wracać.

Gość gość
A ja się już nie mogę doczekać kiedy za godzinę otworzę piwo :)