Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przemywać czy nie przemywać twarzy dziecka rumiankiem

Polecane posty

Gość gość

córka ma 6 tygodni, coś tam jej zawsze wyjdzie na twarzy i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł? A z drugiej strony czy polecacie kupić produkty do pielęgnacji oilatum? podobno krem jest rewelacyjny?

Gość gość
Ale po co emolium czy inne takie? To dla alergików.. normalne dziecko.. ze zdrową skórą.. starczy zwykły kremim czy oliwka przez 2-3 miesiące. Bez przesady.

Gość gość
ja bym dała spokój z rumiankiem- uczula. Kora dębu ładnie zasusza.

Gość gość
rumianek fajny do mycia, nic nie zrobi :) uzywałam na poczatku i oilatum i emolium, bo tak teraz trąbią, że to najlepsza bla bla...no i używam zwykłej, pięknie pachnącej oliwki - dziecko ma skórkę jak aksamit :)

Gość gość
ja twarz przemywałam solą fizjologiczną i tyle. Po oliwce jej jakieś takie potówki wychodziły. A co do oilatum to jest nie tlyko dla alegików, ale dla osób ze suchą skóra i do kapieli niemowląt - wystarczy przeczytac ulotkę! Ja przez pierwszy miesiąc używałam oilatum bo córka miała strasznie suchą skórę. Teraz cały czas używamy żelu linomag

Gość gość
No moja córka ma własnie strasznie suchą skórę, a o rumianku też czytałam, że wysusza, a ja chcę nawilżyć dlatego się pytam. Oliwka raczej odpada, bo każdy pediatra nam odradzał.