Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego studentki ładnie się ubierają

Polecane posty

Gość gość
14.12.13 [zgłoś do usunięcia] Magdooosia_85 Od kiedy sieciówki są drogie? x :o:o:o:O 🖐️

Gość gość
14.12.13 wychodzę z uczelni o 15 najwcześniej, jak są dostawy w lumpkach to już najlepsze ciuchy są wybrane a jak się coś trafi to najczęściej to ładne bluzki, nie jakieś płaszcze albo sweterki. A jak mam wolny dzień i idę rano to czasami, ale tylko czasami coś wyczaję, i i tak nie w 100 proc tak fajne ;) chodzę po polecanych lumpkach i sie dosyć dobrze orientuję gdzie co może być fajnego ale jak jakieś dziewczyny z Krakowa coś polecają to też skrobcie :)

Gość gość
I myślę, że większość studentek dostaje pieniądze od rodziców - do tego wystarczy jakiś dodatkowy dochód (stypendium, praca dorywcza, pieniądze z wakacji) i już masz zagadkę rozwiązaną :)

Gość gość
też to zauważyłam, jak studiowałam rzadko mogłam sobie pozwolić na ciuchy z sieciówek, a niektóre dziewczyny to jak z żurnala poubierane, do tego włosy, kosmetyczka albo mają bogatych rodziców albo sponsoring innej opcji nie widzę stypendium tez miałam

Gość gość
14.12.13 a rodzice tak chętnie dają kasę na ciuchy swoim dorosłym córkom? pytam poważnie, bo moi rzadko kiedy mi dają i nawet ich nie proszę. Bracia też, raz mi brat kupił kieckę w życiu chyba jak z nim byłam pomóc mu doradzić w zakupach :). A tak to ja sama sobie na sprzedaży ciuchów, książek etc zarabiam no i w weekendy. Ostatnio dostałam kasę na urodziny to sobie kupiłam świetne kozaki na wysokim obcasie i tusz do rzęs i tylko na tyle wystarczyło.

Gość gość
14.12.13 no właśnie :) tylko zadajmy sobie pytanie czy przeciętny Polak ma tyle kasy aby sponsorować ciuchy z sieciówek dzieciom?

Gość gość
14.12.13 a w jakim mieście studiujesz? ja w Krakowie. Co do kosmetyczki to ojej... ja paznokcie nauczyłam się sama robić bo nie stać mnie na kosmetyczkę, nienawidzę ich piłować, regulować, ale co poradzić ;) nie wspomnę o zabiegach na twarz, marzy mi się regularna seria kilku zabiegów, ale minimum 100-150 za jeden zabieg to cena zaporowa

Gość gość
No proszę Was, większość moi koleżanek studiuje dlatego, że ich rodzice mogą sobie na to pozwolić, tak jak i moi! Więc skoro nie martwią się o pieniądze na życie i mieszkanie to każde pozostałe mogą wydać na co chcą. Ja dostaję tysiąc, plus 100zł od babci, dodatkowo pracuję, więc łącznie w miesiącu mam około 1300zł miesięcznie, odejmując jedzenie i mieszkanie mam 300-400zł na swoje wydatki jak kosmetyki czy ciuchy. A do tego jeszcze dochodzą urodziny, święta...

Gość gość
14.12.13 no ja wiem ale jak ubierają się w najnowsze fasony które są dostepne głównie w sieciówkach i tym podobnych to wiesz :) o to mi chodzi

nie wiem, nie znam się na modzie czy cenach. 60% moioch rzeczy jest z czasów gim i liceum, lub pierwszego roku studiów po prostu są zadbane i dobrej jakości - dla mnie to znaczy ładne

Gość gość
No to super :) ja nie chciałabym ubierać się w najnowsze trendy, ale lubię klasyczne, eleganckie sukienki dobrej jakości, i konkretne fasony (odpowiednia długość etc), coś w stylu jak kiecki w Orsay, Pretty girl ale nie tylko

Gość gość
pewnie sponsorow maja

Gość gość
bo maja forse

Gość gość
Jakiś czas temu były robione badania. I najwiecej dziewczyn utrzymujących się ze sponsoringu jest na Uniwersytecie Warszawskim:)

Gość gość
czyli na jednym z najlepszych uniwerkow w kraju no nic dziwnego, poprzyjeżdżały z wioch do Warszaffki to muszą wyglądać :)

Gość gość
no bo moze zarabiaja kase

Gość Rubikovský bloček
Ja dostawałam od rodziców i dziadków, do tego miałam stypendium oraz czasami sobie dorabiałam. Co roku wyjeżdżałam za granicę na wakacje i tam kupowałam większość swoich ubrań i rzeczy. Poza tym zawsze spotykałam się z zamożnymi mężczyznami, którzy nie szczędzili mi prezentów i lubili na mnie wydawać. U mnie na uczelni też było mnóstwo zazdrosnych dziadówek.

Gość gość
Bo studentki są zdolne, a to często idzie w parze z tym, że również ich rodzice są zdolni. Te studentki odziedziczyły talent po rodzicach. Skoro rodzice są zdolni to i zazwyczaj wykształceni a to łączy się z dobrze płatną pracą. Dlatego też bogaci rodzice dają pieniądze na drogie ubrania swoim córkom.

Gość ladyzgagaulalala
Ja akurat poza kasą od rodziców (nie jest to dużo :) dostaję dwa stypendia za osiągnięcia naukowe. No, ale cóż, trzeba było zignorować kluby, imprezy itd i uczyć się (10% danego wydziału dostaje. Na moim wydziale jest ok 1000 osób, bo to połączenie wielu kierunków). W dodatku czasem pomagam koleżance w sklepie jako osoba od kontaktów zagranicznych (znajomość języków popłaca), gdzie w ciągu kilku miesięcy wpada 1000. Nie jest to dużo, ale i dużo czasu nie zajmuje (kilka godzin w miesiącu). Poza tym w wakacje praca + odkładanie. Tym sposobem mam odłożone 20tys. Własnej kasy, o którą nie prosiłam.

Gość gość
Żal dvpsko ściska??

Gość gość
nie żaden żal, tylko mnie to interesuje, bo sama bym tak chciała. nie można się już o nic zapytać, bo od razu "żal" "zazdrość", lol. Jakbym była taka zazdrosna, napisałabym to w innym tonie.

Gość gość
ból d**y!!! Też mieszkam w krk...nie przyszło ci do głowy że mają stypendia na uczelniach, we wakacje jeżdżą zarabiać za granice (wyciągaja nawet 8 tys)