Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce traktuje się seks jak coś niezwykłego a dziewictwo jak skarb

Polecane posty

Gość gość

Seks to seks- po co gadać, że należy bzykać się z miłości i tylko ze stałym partnerem a pierwszy raz przeżyć z miłości itd? Jak dla mnie to p********ie bez sensu.

Gość Booooooooooo
Dziewictwo to wielki skarb ❤️

Gość gość
Booo, c***a nie skarb- dla mnie jest nic niewarte (jestem facetem). Skarbem może jest pod względem religijnym (fikcyjnym), ale patrząc na to racjonalnie, to dziewictwo jest tak naprawdę niczym.

Gość dymanie się zawsze stwarza
możliwość zajścia w ciążę, więc choćby z tego powodu należałoby to robić z człowiekiem, z którym jest się gotowym założyć rodzinę

bo w Polsce wszystko się traktuje jakoś inaczej niż w innych krajach :D Polska to ciemnota. ale na szczęście jest już też dużo mądrzejszych którzy mają ardziej otwarty umysł i oby było ich więcej to może za k***a 200 lat bedzie lepi :O:classic_cool:🖐️

Gość gość
Bo to iest jedyny Twój skarb, który oddasz Twojemu małżonkowi.

Gość gość
Nie mam pojęcia.

Gość gość
taaaa a małżonek ma to gdzieś

Gość gość
Z d**y ołtarz robią.

Gość gość
A jeśli skarbem ma być kawałek błony, to przeraża mnie pustota tego społeczeństwa. A no odwaga, pomoc innym, wrażliwość, pracowitość, itd eee, nieważne, ważne żeby błona była ;-)

Gość gość
należy bez wahania założyć że odpowiedzi w tym temacie są od dzieci maksimum 10 lat

Gość gość
Właśnie, masz rację, te wypowiedzi o skarbie brzmią jask pranie mózgu na katechezie. Z biegiem czasu zaczyna się samemu myśleć.

Gość gość
Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat. W Polsce, ani seks nie jest niczym niezwykłym, ani dziewictwo nie jest skarbem. A ci, którzy tak uważają, należą do zdecydowanej mniejszości. Dziewictwo samo w sobie, nie ma żadnej wartości. Ale ważna jest postawa jaką się ma do swojego i cudzego dziewictwa. Niestety, ale w Polsce, dziewictwo jest wyśmiewane. A im starsza dziewica/prawiczek, to tym bardziej innych śmieszy.Bywa i tak, że już nastolatki-małolaty niepełnoletnie, wstydzą się, że są dziewicami. Dla wielu dziewica = brzydula, ta, której nikt nie chciał, fanatyczka religijna, dewotka itd. itp.

Gość gość
Ja myślę, że tym skarbem nie jest jakaś tam błona, tylko fakt, że dziewczyna nie rzuca się na pierwszego lepszego kolesia, a jak już komuś pozwala się rozdziewiczyć, to ten ktoś jest dla niej wyjątkowy (teoria nie dotyczy tych, których nikt wcześniej nie chciał).

Gość gość
brak łajdactwa to nie byle jaka wartość ceniona przez ludzi szanujących zasady i czystość cielesną i to jest odpowiedż na głupie pytania bezmyślnych zwierzątek

Gość gość
Kobiety które nie mają nic więcej do zaoferowania uważają dziewictwo owszem za coś ważnego.

Gość gość
a w inych postępowych krajach rzesza sie choroby weneryczne i ruzne zboczenia astatnio to modne lizanie o***tu zachowanie jak u zwierzat a nie ludzi w sumie skąd maja to wiedziec jka maja gender sami nie widza czy jest baba czy chłop

Gość gość
"brak łajdactwa to nie byle jaka wartość ceniona przez ludzi szanujących zasady i czystość cielesną i to jest odpowiedż na głupie pytania bezmyślnych zwierzątek" ale co to ma wspólnego z dziewictwem? znam osoby które nie są prawiczkami i dziewicami, miały jednego partnera. znam też dziewicę i prawiczka którzy zaraz po ślubie zaczęli się radośnie pruć z kim popadnie.

Gość już nie mam skarbku
Kiedyś nowo poznane koleżanki zaczęły wzajemnie opowiadać o swoim pierwszym razie, seksie z chłopakiem itd, na co ja spokojnie odpowiedziałam, że jeszcze tego nie robiłam, bo nie traktowałam tego ani jak skarbu, ani jak piętna, więc mogłam normalnie o tym mówić, a te mędy ze mnie szydziły. Z mojego przykładu wynika, że to dziewictwo jest traktowane jak coś niezwykłego.

Gość gość
wielu ludziom którzy postępują niewłaściwie wydaje się że tak samo postępuje reszta świata a przecież jest to niedorzeczne ale za nic nie jesteśmy w stanie takiej postawy z siebie wyplenić.

Gość gość
2 lata jestem na kafe. ani jeden wpis nie ''zhańbił'' się wyjawieniem tajemnicy jaką kryje wstrzemiężliwość seksualna jakie daje możliwości organizmowi.Po prostu nie czytacie macie w głowach tylko jedno pier****nie,z kim zatem i o czym można popisać jak wg niego wszyscy bez wyjątku walą się na potęgę i bezmyślnie jak króliki?

Gość gość
bo polska jest nadal w latach 50-tych i za jakies 40 to sie zmieni ❤️ www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0