Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ratunku błagam o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Bliska mi osoba została oszukana..Pewna firma podstępem zmusiła ją do podpisania umowy.Już dzień po podpisaniu tej umowy,zorientowałam się,że to oszustwo.Wysłałam w imieniu tej osoby,na adres tej firmy odstąpienie od umowy i nic to nie zmieniło.Ponadto firma ta nie wysłała żadnej odpowiedzi.Co robić?

Gość gość
Nikt nie ma pomysłu?

Gość gość
Poradzić się prawnika, my ci nie pomożemy.

Gość gość
Ale może ktoś był w podobnej sytuacjii?Chodzi o firmę energetyczną dokładnie Novum Sa. Wprowadzili moją babcie w błąd i pomimo odstąpienia od umowy zmienili jej dostawce energii.

Gość gość
Moja babcia też się w coś wpakowała, jakieś dodatkowe ubezpieczenie musiała opłacać, bo tam było drobnym drukiem, chyba jej córka do nich dzwoniła, coś pisali i jakoś to odkręcili.

Gość gość
W naszym przypadku jak już wcześniej wspomniałam wysłaliśmy odstąpienie od umowy.W tej umowie,która babcia podpisała,byl zapis,że można odstąpić,w ciągu miesiąca,ale ja wyczytałam w internecie,że ustawowo trzeba to złożyć w ciągu 10 dni.Ta firma niestety nie ma telefonu,jest tylko infolinia.

Gość gość
Kazdy klient ma prawo rezygnacji z danej uslugi,materialu,rzeczy,z ktorej nie jest zadowolony,lub tymbardziej zostal wciagniety w oszustwo.Jesli oni tego nie respektuja,bo niektore firmy tak wlasnie postepuja,majac prawo w doopie,zostaje odwolanie sie do prokuratury,przed wczesniejsza porada u prawnika.

Gość gość
Podejrzewam,że z tym będzie ciężko.Wpisałam nazwę tej firmy w internecie,przejrzałam opinie i z tego co wyczytałam oszukała wielu ludzi.Większość opini dotyczy co prawda firmy Novum TP,ale te firmy działają w podobny sposób.

Gość gość
Ja tez mialam cyrki z Novum,ale to byla Telekomunikacja..Tez wprowadzili w blad moja ciotke,gadajac,ze sa dotychczasowym operatorem i oferuja po prostu korzystne zmiany.Podpisala.Malo tego,podpisala tez za mnie,bo ja naklonili,ze jak bratanica,to mozna.Jasnista mnie trafila.Gdy mi ciotka powiedziala,mijal akurat 9dzien.Poslalam poleconym obie rezygnacje w jednym liscie.Mojej nie uznali,bo podpis sie roznil od tego na umowie.Nosz kuzwa,naklonili stara ciotke do falszerstwa,ale w odwrotna strone juz skrupuly.Tez zadnej odp pisemnej nie bylo,dryndalam pod jakis nr z umowy i gdy postraszylam sadem,odstapili od umowy.Najlepsze jest to,ze po jakims miesiacu zaczeli wydzwaniac do mnie kilka razz tygodniu,namawiajac na swoje uslugi.Pod koniec wrecz darlam sie,by zostawili mnie w spokoju,a Ci dalej swoje.I znow zagrozilam,ze powiadomie Policje.Poki co cisza,ale na jak dlugo?

Gość gość
musisz dzialac,nie zwlekajac,bo czym dluzej,tym gorzej dla procedury.Zglos sprawe na policje,do prokuratury,zebys miala podstawe i wiedziala,na czym stoisz.

Gość gość
Gdyby był chociaż jakiś telefon do tej firmy.Dzwoniliśmy wcześniej na infolinie,pytamy co mamy zrobić a kobieta po drugiej stronie mówi,że trzeba przyjąć i zaczęła zachwalać usługi tej firmy.

Gość gość
Dawno już bym to zgłosiła,ale mam taką,rodzinę,która uważa,że nie należy się wychylać.Oni nadal wierzą,że ta umowa zostanie rozwiązana.

Gość gość
kobito DZIALAJ,bo bedziesz placic!oni szukaja takich naiwniakow,ktorzy boja sie wychylic.Na co ty czekasz?nie ma takiej mocy,zeby sami odstapili od umowy,jak im gardla nie przydusisz,to cie przewalkuja.Wiec albo dzialaj,albo nie pisz w nieskonczonosc,ze nie wiesz co robic.

Gość gość
to koszmar! musisz isc z tym do prawnika po porade 👄 www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
Ja nie mam pieniędzy za bardzo.Poza tym czy osoba niepełnoletnia może złożyć pozew w sądzie?Do 18-tki zostało mi pół roku,ale wtedy może już być za późno.