Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 tydzień ciąży i pusty pęcherz płodowy

Polecane posty

Gość gość

czy jest możliwość, że coś się jeszcze zmieni? Lekarz stwierdził, że nie jest w stanie określić czy jestem w ciąży czy nie. Było robione badanie hcg i już się ucieszyłam.

Gość gość
Ile wyszła ci beta i jaki był wiek ciąży gdy ją robiłaś? Dlaczego tak wcześnie poszłaś na wizytę?

Gość gość
bo miałam nadzieję, że dowiem się czegokolwiek od lekarza, ale nie dowiedziałam się niczego. wyszłam zawiedziona i załamana.

Gość gość
Przy takiej becie to wiadomo że na usg wiele się nie zobaczy. Na wizytę to nie ma sensu iść wcześniej niż 6-7tc. od ost. okresu.

Gość gość
jeden wynik bety nie mówi nic, poza tym że jest ciąża, powinnaś powtórzyc wynik po 48 godzinach i wtedy byłoby jasne, czy beta przyrasta prawidłowo

Gość gość
Przecież to normalne, ze w 5-6 tygodniu może nic nie być widać.. Nie wiedziałaś? Po co szłaś do lekarza tak wcześnie? Ile razy betę robiłaś? Powtórzyłaś po 48 godzinach? Podwoiła się?

Gość gość
Najlepszy termin na pierwszą wizytę to 10 tydzień najwięcej widać. Najwcześniej można przyjść ok. 7 tygodnia, bo wtedy też bez problemu można potwierdzić ciążę - tak stwierdziło dwóch ginekologów z którymi rozmawiałam