Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeżeli nie macie pomocy rodziców i teściów i męża nie pakujcie się w dzieci

Polecane posty

Gość gość

to jest katastrofa i nikt wam o tym nie powie. Wypowiadają się same supermamusie kukułki co dzieci widzą 2 godziny dziennie w weekend. Jestem sama z małymidziećmi. Znoszenie kłótni, krzyków, humorów i wypadków kilkorga małych dzieci to katastrofa. Jestm wrakiem człowieka. Ostrzegam naiwne przed akowaniem się w to goooowno. Codzinnie wieczorem dziekuję, że nie mam w domu pistoletu bo na dobranoc nacisnęłabym spust a na inny rodzaj samobójstwa jestem za bardzo zmęczona.

Gość gość
ile masz tych dzieci

Gość gość
Trzeba było wcześniej pomyśleć o antykoncepcji.

Gość gość
moglas napisac na wstepie, ze dzieci maja nie robic egoistyczne panienki, ktore zawsze mialy wszytsko podtykane pod nosek i ktore nie sa zdolne do zapomnienia na czas dziecinstwa wlasnych dzieci o sobie :O bo to, ze ty nie potrafisz sie zroganizowac i dac sobie rady nie znaczy ze kazda tez tak ma :O ale jets sporo takich wlasnie jak ty i tylko do nich ten temat moze byc kierowany :O

Gość gość
A ja Cie rozumiem. Nie mialam do pomocy nikogo, glupie wyjscie do lekarza bylo problemem. Mam kuzynke, ktorej tesciowa opiekuje sie jej synem, bo ona robi kariere. Wraca do domu o 18, dzoecko idzie spac o 20, rano jak wychodzi, on jeszcze spi. Teraz mamy ma ospe, wiec mieszka u babci, bo ona musi byc wyspana! Planuja kolejne dziecko, tesciowa juz sie cieszy.

Gość gość
moim zdaniem to nie jest naturalna sytuacja zeby jedna kobieta opiekowala sie kilkorgiem dziec****odziwiam cie ze jeszcze ich i siebie nie pozabijalas :)

Gość gość
a dlaczego nie korzystasz z opiekunek? rozumiem, że skoro zdecydowaliście się na dwójkę dzieci to radzicie sobie finansowo całkiem dobrze - więc nie rozumiem, dlaczego nie zatrudniacie niani. Po co tak się męczyc?

Gość gość
to, ze maz zarobi tyle by utrzymac zone siebie i 2jke dzieci to jedno, ale zeby jeszcze placic obcej babie 1200zl???

Gość gość
"że skoro zdecydowaliście się na dwójkę dzieci" miało być przynajmniej dwójkę dzieci

Gość gość
To jak nie chcesz płacic obcej babie 1200 zł (nie mając przy tym pomocy rodziny) to nie mędź nam tutaj, bo masz to na własne życzenie.

Gość gość
o wyplacie dla opiekunki nie pisala autorka :O ja wychodze z zalozenia, ze skoro wyplata jej meza starczy jakos na 4osobowa rodzine to raczej juz nie na dodatkowa wyplate dla opiekunki, bo gdyby tak bylo raczej by baba nie siedziala uwiazana w domu, nie?

Gość gość
dalej nie rozumiem - decydować się na dzieci i żyć na "styk"? nie pojmuję, niestety. No, ale ja jestem jedną z tych "kukułek", więc nie muszę rozumieć. Ja przed zajściem w ciążę policzyłam czy będzie mnie stac.

Gość gość
ja mam dwoje dzieci i nie mam żadnych babć ,ciotek a mąż jest większość czasu za granicą ,ja pracuje i jakoś nigdy przez myśl mi nie przeszło że powinnam mieć dzieci kiedy będę miała ,babki ,dziadków obok .Oni swoje dzieci odchowali i nie wiem do czego by mieli by się mi przydać do tego abym podrzucała im dzieci ?