Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joaśka123a

Nie mogę się wyprowadzić z domu i założyć rodziny

Polecane posty

Gość Joaśka123a

Moja sytuacja wygląda tak, że mieszkam z babcią i mamą która nie pracuje.Ja od 18 roku życia pracuje i pomagam finansowo.Mam chłopaka z którym jestem już 5 lat ale nie mogę z Nim założyć rodziny i się wyprowadzić bo ktoś musi pomagać mojej rodzinie, a gdybym się wyprowadziła, to musiałabym zacząć własne życie i finansować swój nowy dom. Niewiem co mam robić bo kto pomoże mojej rodzinie finansowo?

Gość gość
i po co ten temat?

Gość gość
To co, masz zamiar do końca życia finansować mamę i babcię, babcia ma chyba jakąś emeryturę.

Gość gość
Bo może ktoś mądry doradzi, a inni wolą tematy o k****ach

Gość gość
matka musi znalezc prace, proste

Gość Joaśka123a
Babcia ma niską emeryturę, a to nie wystarczy ledwo na jedzenie po opłaceniu rachunków.

Gość gość
Wiem że mam i babcia są ważne, ale Twoje życie jest najważniejsze i musisz sama o nie zadbać. Mama musi znaleźć jakąś pracę, nie powinna się oglądać tylko na Ciebie.

Gość Joaśka123a
Mama nie pracuje od 10 lat, a babcia ciągle mówi, że do żadnej pracy się nie nadaje, a ja jako córka mam pomagać.

Gość gość
Qrcze...masz problem, ale co tu poradzić...mama musi poszukać pracy.

Gość gość
ale co doradzic?? wzielas na siebie pasozyty i juz na wstepie tkwisz na stanowisku, ze musisz im pomagac :O to czego oczekujesz? mamy porozmawiac z twoja mama? a moze my mamy ja wziac do siebie zebys ty mogla zyc sama?? twoje zycie nalezy do ciebie i co zrobisz, jak zrobisz zalezy tylko od ciebie. proste.

Gość gość
twoja babcia, MATKA twojej MATKI mowi, ze jej corka pracowac nie musi bo sie nie nadaje, ale ty m,usisz bo jestes jej CORKA?? poinformuj twoja babcie o znaczeniu slowa hipokryzja. skoro wychowala tak swoja corke, ze sie nie nadaje do pracy to niech teraz sie o to sama martwi, bo ty masz swoje zycie.

Gość Joaśka123a
Wiadomo, że ja decyduje ale nie jest tak łatwo zostawić kogoś i słuchać żalu, że brakuje na jedzenie.

Gość Joaśka123a
Nawet moja ciotka powiedziała, że mam zapieprzać na mame.

Gość gość
Wyjedź daleko, to nie będziesz musiała słuchać. Twoja mam, skoro się nie nadaje do pracy powinna dostać rentę. Jeśli renty nie dostaje, to znaczy, że może pracować, tylko jej się nie chce. Jak będą miały mało, to dostaną pomoc z MOPSu.

Gość Joaśka123a
Często myślę o tym, że moja rodzina jest patologiczna.Mój ojciec rzucił prace, bo mu się pracować nie chciało i mieszka z jakimiś pijakami, a na mnie rzucili odpowiedzialność za łożenie na rodzine.

Gość podymne dla gorali
na jedzenie czy na wzajemne p********ie mamusi z babcia o tym jakie one ciezko pokrzywdzone przez los bo imm mamma z nieba nie spada?

Gość gość
jestes tak samo slaba i zalosna jak cala twoja rodzina :O przychodzisz tu jeczec i na kazda forme rady ty sie bardziej zapierasz, ze sie nie da :O to sie k******* nie da, twoje zycie i tyle. jak nie potrafisz wziac sie w garsc i zyc swoim zyciem to nikt za ciebie tego nie zrobi :O

Gość Joaśka123a
One nawet do MOPSu nie pójdą bo nic załatwić nie potrafią.Ciągle mówią abym to ja wszystko załatwiała.Mama nawet do PUPu się nie zarejstrowała jako bezrobotna bo boi się w ogóle z kimś rozmawiać.

Gość emily rinn
Chwala Ci za to,ze nie jestes egoista i myslisz o potrzebach innych ale....przychodzi w zyciu czas,ze chce sie samemu zaczac zyc,wedlug wlasnych zasad.Ja mysle,ze moze dobrze byloby przeciac te pepowine,z ktora zwiazana jestes z rodzina.Moze to wlasnie pomoze mamie,ktora zmuszona bedzie zaczac Sobie radzic.Moze zwyczajnie jest niezaradna zyciowo i majac Ciebie,bazuje na tym...

Gość gość
strasznie, ale to strasznie wspolczuje twojemu facetowi. nie wiem czy on za kare jest z toba czy jest po prostu glupi, ale brac na siebie taka słabą jęczyd**ę nie potrafiącą pokierować własnym życiem i do tego dwa pasozyty w postaci matki i babki :O

Gość Joaśka123a
Tak się składa, że do osób słabych nienależę. Rodzina jest dla mnie ważna, a mój facet to ceni i nie jest samolubny.

Gość Joaśka123a
Irytuje mnie też to, że ciągle mnie kontrolują gdzie wychodze, kiedy będę. Nawet irytuje ich to, że np do późna w nocy u koleżanki przebywam.

Gość gość
Całkowity brak zaradności życiowej.Każdy musi być odpowiedzialny za siebie.

Gość Prawidłowo
Podziwiam Cię.Babcia i matka są osoby dorosłe i muszą sobie radzić same! Ile lat masz zamiar im pomagać?Załóż własną rodzine i przestań pomagać.Dlaczego matka nie wezmie się za pracę.Pomaga MOP-s a Ty zacznij zyć własnym zyciem- proste!

Gość gość
Wy tu nie pierzcie głupot bo zapewne Wam mamusie do budżetu dokładają i ciekawe czy byście się wypieły na własnych rodziców w biedzie.

Gość gość
Ja ogólnie i się wyprowadze z czasem ale irytuje mnie to, że np ciotka twierdzi, że mam dawać kase.

Gość gość
Twoja mama boi się z kimś rozmawiać? Czy ona przypadkiem nie jest aspołeczna? cośw rodzaju fobii społecznej, są tacy ludzie. A po słowach twojej babci już można wywnioskować, ze gnoiła Twoją mamę i dlatego ona sobie może nie radzić z życiem.

Gość Joaśka123a
Jest aspołeczna ale to wynika z braku zaradności.Babka ciągle się nad Nią ciamcia i traktuje ją jak dziecko, a ja mam być odpowiedzialna jakbym to ja była matką i wychowywała dzieci.

Gość gość
Wiesz co, najlepiej jakby Twoja mama wybrała się do psychologa bez wiedzy babci, może coś jej rozjaśni i weźmie się za siebi, co i da Ciebie byłoby najlepsze. Spróbuj porozmawiać z mamą.