Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wynajmujacy moze sie wtrynia

Polecane posty

Gość gość

Pytan tego typu bylo juz zapewne multum,ale co tam..Wynajmuje mieszkanko drugim najemcom.Poprzednia lokatorka wrecz je zdewastowala.Odnowilam,wysprzatalam,odkupilam to co zniszczyla.Obecni lokatorzy sa naprawde spoko,ale..Gdy bylam ostatnio po czynsz,zauwazylam,ze nie wiedziec czemu zablocone buty stawiaja na nowiutkiej komodzie w przedpokoju.Blat juz jest piachem porysowany,rece mi opadaja.Wczoraj natomiast bylam swiadkiem,jak lokatorka stawia na lawe garnek z zupa.Goracy.Zero podkladki,niczego..Czy wolno mi wpieprzac sie w takie niby d**erele i dyktowac im,jak maja zyc?I tak wszystkiego nie upilnuje,bo jakim cudem,a mnie nie stac na kupowanie na okraglo nowych sprzetow.Co mi z tego,ze na koniec potrace np 50zl za zniszczony blat,jak w efekcie caly mebel stracil na wartosci.Z kolei nie wolno mi zadac kasy za np.cala komode,bo w koncu uszkodzili tylko blat..

niby sa spoko, ale jednak niechluje nie sądzę, żeby na swojej komodzie kładli brudne, a nawet czyste buty - co to w ogóle za zwyczaj? albo żeby na swojej ławie stawiali gorące gary... można było zaznaczyć w umowie najmu, że jeśli zniszczą jakieś meble, to je sobie zabierają, a Ty potrącasz sobie ich cała wartość z kaucji może teraz ewentualnie zwróć im uwagę, że widzisz, że meble są trochę poniszczone i pewnie na koniec najmu będzie gorzej, więc Ty ich nie chcesz z powrotem, tylko niech się czują już ich właścicielami może wtedy je uszanują? /

Gość gość
mozesz im zwrocic uwage w koncu to Twoje meble Twoja kasa powiedz im zeby ewentualnie liczyli sie z kosztami za zniszczone meble i nie tylko i wskaz dokladnie o co ci chodzi