Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

Zgubiłam w zyciu Boga

Polecane posty

Gość PraweaTywea

:( Nie wiem gdzie podziala sie ta dawna nawrocona Ja :( slucham kazania jednym uchem a drugim wypuszczam :O Albo czytam ewangelie jakbym czytala gazete z programem, nawet nie wiem co wyczytalam danego dnia. I nie umiem sie modlic.

Gość gość
myślałam o tym dzisiaj, poprostu myslalam

Gość PraweaTywea
O czym? O tym ze zgubiłam Boga?

Gość gość
myślałam, ponieważ zastanawiałam sięe czy to przez to tyle krzywdy dzieje się w moim życiu

Gość PraweaTywea
Ja bym chciała znowu Go odnaleźć :( Ale juz nie umiem... Nie umiem sie juz modlic, nie wychodzi mi :(

Gość gość
dzis jestem w takiej tragedii, ze przypomnialam sobie o nim, moze gdybym zawsze o nim pamietala nie spotkaloby mnie to..? hcialam nawet prosic go o cos modlitwa, ale chyba zapomnialam w polowie jak to sie robi..

Gość gość
chcialam..to przez klawiature i roztargnienie

Gość PraweaTywea
Jego plany dla nas sa niepojete :( Nie wiem co cie spotkalo, ale moze mial w tym jakis cel? Nie wiem. Kiedys modlilam sie lekko teraz nie umiem nawet wymeczyc nic :(

Gość gość
chyba prawda w tym, ze szukamy go gdy nam źle. jak dobrze-zapominamy, to się chyba na nas mści, mi już nikt nie pomoże, dlatego dziś zdałam sobie z tego sprawę, przerażające

Gość gość
mam problemy rodzinne i zdrowotne, nie umiem sobie z tym poradzic

Gość PraweaTywea
W zborze nie byłam chyba miesiac albo i dluzej :( Nie wiem co to sie porobiło :(

Gość gość
Julian Tuwim Chrystusie... ............................................................ Jeszcze się kiedyś rozsmucę, Jeszcze do Ciebie powrócę, Chrystusie... / Jeszcze tak strasznie zapłaczę, Że przez łzy Ciebie zobaczę, Chrystusie... / I taką wielką żałobą Będę się żalił przed Tobą, Chrystusie... / Że duch mój przed Tobą klęknie I wtedy serce mi pęknie, Chrystusie...

Gość gość
dla mnie pojscie do kosciola to nie lada wyczyn.. dzis wiem, ze tylko jakas nadprzyrodzonasila bylaby w stanie odmienic moj los, nic rzeczywistego, i umieram z niepokoju, dlaczego mnie to spotkalo i za co..

Gość gość
piekny wiersz, poplakalam sie, chyba mi sie nalezy..

Gość PraweaTywea
pewnie kiedys bym c***owiedziala idz na nabozenstwo, modl sie itp. Ale teraz sama gdzies zabladzilam wiec wiem ze to nic nie da. Nawet gdybys poszla do tego zboru czy kosciola czy innej cerkwi i tak pewnie by to nic nie dalo. Tylko bys odbebnila ta godzine czy dwie i nic by to nie dalo. Ja tak obecnie mam.

Gość gość
Na YouTube jest piesn ,,Jeszcze się kiedyś rozsmucę''

Gość gość
dzieki za ten temat, dal mi chwilowe odrealnienie, za chwile musze glowe uniesc do gory i isc do przodu z podwinietym ogonem i wiecznym pytaniem, co ja takiego zrobilam i komu że tyle krzywdy sie teraz dla mnie dzieje, moze że myslałam, że ja sama dam radę?

Gość PraweaTywea
podobno czasem trzeba spasc na dno zeby moc sie odbic :( Smutne ale moze cos w tym jest.

Gość gość
to prawda....

Gość gość
Szukajcie a znajdziecie.

Gość gość
Myśląc o tym, ze zgubiło się Boga i że chce się Go odnaleźć jest już wiarą, rozmawiać z Bogiem to też milczeć przed Nim .... :) kiedy jest nam źle w życiu wystarczy milcząc patrzeć na krzyż tam jest wszystko, wszystko czego potrzebuje człowiek, miłość Boga i sens naszego życia w tajemnicach bolesnych różańca, w drodze krzyżowej jest też ukryta historia naszego krzyża .... " gdzie serce Twoje tam skarb Twój" - w niedzielę kolejny odcinek Klary i Franciszka

Gość gość
Może powinnaś poszukać innego Boga

Gość gość
co to znaczy innego boga>? jakiego? gdzie?

Gość gość
Bog jest JEDEN,obojetnie jak ludzie Go nazywaja....

Gość gość
myslkalam, że jest jedem ale w wielu postaciach interpretowanych przez roznych ludzi

Gość PraweaTywea
nie ma innego Boga poza Ojcem, Synem i Duchem 🖐️ A jesli sa to niestety fałszywi i nic wam nie dadza modly do nich

Gość gość
Szukajcie Go w swym sercu i w swej duszy.

Gość PraweaTywea
Ktos powiedział wyżej ze modlitwa to tez milczenie. Ale co z Biblia? Bo jak napisalam w pierwszym poscie ostatnim czasem czytam Ją jak gazete z programem :( Nic z tego nei wynosze. W zborze na kazaniu sie czuje jakby po chinsku było bo nic nie rozumiem. Dlatego tak dawno nie bylam bo i tak nic mi to nie daje, a nie chce przenosic moich "smutkow" na innych.

Gość gość
Ufaj i czekaj,to tez potrzebne.

Gość gość
Bog jest JEDEN,obojetnie jak ludzie Go nazywaja miłość sex pieniądze władza to bogowie tego świata allach jest pogańskim bogiem ksiezycowym budda jest ksieciem ktury doznał oświecenia i w buddyzmie modlą sie do demonów tam nie ma bogów czyli wychodzi ze Jahwe w trujcy jest jedynym bogiem