Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałam poczęstować się czekoladką

Polecane posty

Gość gość

teściowie naskoczyli na mnie że czekoladki są z likierem a likier to ALKOHOL ! jestem w ciąży, ale czy kilka takich czekoladek naprawdę działa jak kieliszek wódki ? w końcu zwątpiłam i nie zjadłam , mieli racje ?

Gość lola z tarnopola
nie wiem ja urodzilam tuz po pijackiej imprezie niewiele z tego pamietam

daj spokój :O Jezu. K***a mać, żeby z powodu głupiej czekoladki robić raban? Co, dziecko ci się w brzuchu upiłoby czekoladką, albo uzależniło od alku? Szlag by trafił takich nadwrażliwców.

Gość gość
nic sie nie stalo, a jak zdarzy Ci się skosztować winka do obiadu czy łyknąć na dnie szklanki piwa to też nic się nie stanie. bez takich psychoz!

Gość gość
Oczywiście, że nic się nie stało :) prędzej dostaniesz zatwardzenia niż się upijesz taką czekoladką ;D

Gość Jaamajka
przesadzili, troche przewrazliwieni sa

Gość gość
Tak tak..moja babcia też uważa, że nie powinnam pić kawy (chociaż moja kawa to łyżeczka kawy rozpuszczalnej pół szkl wody, resztą mleka i 2 łyżczki cukru) że nie mogę chodzić w butach na obcasie, bo ostatnio przyszłam do niej w kozaczkach na obcasie i nie na szpilce, tylko na niewysokim, stabilnym obcasie, buty bardzo wygodne..itp...inni zawsze przesadzają..jak osttanio napisałam koleżance, że wieszam firanki to była w ciężkim szoku jak ja mogę ? A co ja mam całe dnie leżeć w łóżku i czekać aż ktoś mi jedzenie pod nos przyniesie ? Ciąża jest prawidłowa, żadnych komplikacji, żadnych problemów, przecież to nie kalectwo, mogę robić wszystko oprócz wiadomo dźwigania ciężkich przedmiotów.

Gość Jaamajka
dokładnie ja kawę tez piję bo mam ciśnienie 90x55, jadam sosy na bazie wina, czekoladki też:) sprzątam, myję okna, farbuję włosy, chodzę a nie leżę non stop, pracowałam do połowy 8miesiąca, dziadkowie często są starej daty, wtedy ciąża to była choroba

Gość gość
Przecież muszę się w ciąży ruszać..znam taką jedną, bo ma ciąże prawidłową, ale samo to, że jest w ciąży zwalnia ją ze WSZYSTKIEGO ! Ona nawet po schodach nie zejdzie, bo jest w ciąży i nie żartuje w tym momencie..wiem, że to żałosne lub śmieszne jak kto woli :) ale laska w ciągu 3 pierwszych miesięcy miała 10 kg na +, ja jestem w 6 mies i przytułam 4 kg..ona w tej chwili to już nie wiem ile przytyła, ale chyba z 20, bo z drobniutkiej dziewczynki zrobiła się gruba baba i jak patrze na nia to nie wiem czy mam jej żałować czy się z niej śmiać..

Gość gość
to ile ktos tyje w ciazy jest czesto niezalezne od ruchu :)

Gość gość
W jej przypadku na pewno było..jak można nie przytyć nic niue robiąc i tylko jeść ?? Zwracam honor oczywiście tym, które mają ciąże zagrożoną i muszą leżeć ze względu na bezpieczeństwo dziecka :) ale ona nie ma nic zagrożonego, żadnych problemów i nawet się umyć sama nie potrafi..zachowuje się jak kaleka..mieszka z teściami, a nic nie pomaga w utrzymaniu, posprzątaniu domu, chociaż jest duży dla mnie to kretynka pozbawiona jakiej kolwiek wyobraźni..w pokoju postawiła sobie pachnidło jakieś waniliowe żeby nie śmierdziało, bo sprzątać jej się nie chce..ciekawa jestem czy jej noworodek zniesie taki słodki mega intensytny zapach, a raczej smród, bo w tym pokoju ciężko jest wytrzymaj, uwierzcie mi

Gość gość
Mieli rację. Zamiast się skarżyć i wyżalać uważaj na takie pułapki i bądź wdzięczna że inni ostrzegają. Alkohol szkodzi dziecku w każdej ilości. Lampka szampana? Co za debil tu pisze... Może zakąsić trutką na szczury?

Gość gość
oooo, Tobie to taka trutka na dobre by wyszła :)

Gość alergenkaone
Alkoholu w ciązy się nie pije, jednak nie popadajmy w paranoje, w takiej czekoladce są ilości sladowe %.

Gość gość
czekoladka owszem ale lampka szampana? nie wolno pic alkoholu i tyle. jak nie potrafisz sie powstrzymac to po co w ciaze zachodzilas? a potem jak bedziesz karmic piersia to tez bedziesz pic alkohol i palic fajki? jak dla mnie zenada ale wiem ze sa takie kobiety w ciazy i nadal palace

15.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Mieli rację. Zamiast się skarżyć i wyżalać uważaj na takie pułapki i bądź wdzięczna że inni ostrzegają. Alkohol szkodzi dziecku w każdej ilości. Lampka szampana? Co za debil tu pisze... Może zakąsić trutką na szczury? *************** ja tam zakąszałam trutkę na szczury korniszonami, bo miałam takie napady w ciąży i dziecko zdrowe jak ryba :D

Gość Jaamajka
bez jaj jest róznica miedzy piciem alkoholu a napiciem sie lampki szampana czy kieliszka wina.

Gość marrrr
karmiąc możesz sobie też pozwolić na kieliszek wina czy piwo, musisz tylko odciągnac wczesniej pokarm, albo odczekać odpowiedni czas przed kolejnym karmieniem i nie ma problemu.

Gość gość
widze ze znowu ktos nie umie czytac ze zrozumieniem...

Gość ex_debill_znowu_po
wypiłam lampkę szampana u brata na slubie będąc miesiac przed rozwiązaniem, nie popieram picia alkoholu ani w ciąży, ani podczas karmienia, ale nie ma szans, żeby parę łyków jednorazowo zrobiło krzywdę dziecku - to jednak nie jest cyjanek, czy inny arszenik;

Gość gość
Moja mama tez popadala w taka paranoje. Bron Boze ciasta z alkoholem. Upiekla kiedys specjalnie "dla mnie" ciasto do ktorego zwykle dodaje alkohol, ale tym razem nie dodala... i caly czas mowila ze z alkoholem by bylo lepsze... no bez komentarza... A tak na marginesie ja przytylam w ciazy 17 kg a pracowalam do konca 7 miesiaca. Od zawsze zdrowo sie odzywiam i do konca ciazy chodzilam na spacery i nie mialam w ciazy w ogole apetytu na slodycze a dziecko bylo male bo 3,5kg. Nie zawsze wiec tycie w ciazy jest zwiazane z aktywnoscia i obzeraniem sie. Na szczescie 3 miesiace po porodzie nie ma juz sladu po tych kg. :-)

Gość gość
co za terror....każdy pilnuje w tej zasranej ciąży, nie martwi się njikt o Ciebie, lecz o to dziecko, do którego potem kazdy rości sobie prawa;-/ ty masz tylko rozpruć sobie c**kę, a potem wstawać i d**ę wycierać, do pieszczot umyte dziecko podawać teściowej;-/ dlatego ja nie chcę tego przechodzić stres i martwienie po tym incydencie zaszkodziły Ci gorzej niz ta czekolada Toksyczna pzdr od Heli, masz maila ode mnie;-)

Gość gość
ludzie trochę nie zaszkodzi na sto procent zrozumcie, że musi byc propagdna pod tytułem NIE PIJ WCALE ANI TROCHĘ, bo jak by tak nie było, to by nikt nie zrozumiał co to znaczy, że trochę mozna wypić jedna z drugą chlałaby co piatek, pojmijcie to bo jedna zrozumie co to znaczy trochę i dwa razy przez całą ciążę pozwoli sobie w sumie na 2 kieliszki wina a dla innej to będzie pół litra wódy tygodniowo więc, żeby ukinąć takich nieporozumien mówi, że by nie pić wcale, bo każda ilość szkodzi ale ja uważam, że tak nie jest, tyle, że to informacja dla ludzi bardzo mądrych a czekoladki sa często aromatyzowane a alkohol to ci się w brzuchu po jabłku tez robi a większość jedzenia ma tyle chemii, że ta czekoladka nie robi, serio nawet jak masz wieś i własne żarcie, to cos tam i tak zawsze kupisz i masz w tym chemie ja bym nie dała się tak kontrolowac;-/ ale ja w ciąże nie zajde, więc w d***e

Gość gość
lampka szampana ? w ciąży ? no bez jaj ! jesteście niepoważne

Gość gość
wszystkie jesteśmy niepoważne, nasze dzieci też są niepoważne i piją na zmianę mleko i winko :)

Gość gość
dziewczyno opamiętaj się, naprawdę uważasz ze alkohol w ciąży jest ok ?

Gość gość
jesteś mądrzejsza od wszystkich lekarzy którzy apelują że nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość alku w ciąży , polacy to pijacki naród

Gość gość
W ciazy czesto pod koniec zbiera sie woda, dlatego sie tak "puchnie" co jest czesto mylone z tyciem, chwile po porodzie to schodzi :)