Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gooosccs

mam 25 lat i nie moge sie zdecydowac na dziecko

Polecane posty

Gość gooosccs

mam juz meza od 4lat.. chcialabym dziecko ale caly czas nie czuje ze to juz teraz. chyba nie powinnam sie zmuszac ale z drugiej strony nie chce byc potem stara matka. co o tym myslicie?

Gość Jaamajka
ja się zdecydowam w wieku 30lat i w zasadzie wszytskie moje koleżanki tak jakoś zachodziły w ciążę. Jedna zdecydowała sie w wieku 27lat, ale to byl wyjątek.

Gość gość
Ja niedawno skończyłam 23 lata a w kwietniu rodzę. Jeśli jeszcze tego nie czujesz to daj sobie czas, teraz wiele kobiet rodzi swoje pierwsze dziecko koło 30. Masz jeszcze czas, nie jesteś podstarzała :D spokojnie

Gość gość
ja bym nie czekała do 40stki, odkladac odkladac, a pozniej zonk nie mozesz zajsc w ciaze, pozatym nie wiesz po ilu staraniach zajdziesz,mozesz przez kilka lat i nic , mozesz odrazu , jestes dorosla kobieta, mysle ze ten wiek jest najodpowiedniejszy poki mloda i jeszcze u boku masz meza, wiec nie ma na o czekac;)

Gość gość
Kochana nigdy tego nie poczujesz, zawsze bedzie nie ten moment, moze za dwa lata, itd. Przynajmniej tak bylo u mnie. W sumie jestes jeszcze bardzo mloda wiec masz tzw czas. Ja urodzilam swoje pierwsze dziecko 3 dni po swoich 30 urodzinach, drugie w wieku 33 lat. Teraz z perspektywy czasu uwazam, ze troche za pozno. Fakt z jednej strony ustawilismy sie z mezem zawodowo i finansowo, ale z drugiej troche zaluje, ze nie wczesniej. Tak jak mowilam jako takiej checi u mnie nie bylo, tzn zawsze wiedzialam, ze chce miec dzieci, ale tak odkladalam na za dwa lata i tak sobie minela jedna dwojka, druga, trzecia. Na szczescie zaliczylam dwie wpadki i tym samym los zadecydowal za mnie

Gość goosccs
i ja czuje ze wpadka roziwazalaby u mnie problem