Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy prosic o znieczulenie zewnatrzoponowe

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie ponieważ to 2 ciaza 30 tydz, mam traume po 1 porodzie (bez znieczulenia) i zaczynam sie juz panicznie bac.... Czy ktoras rodzila w Łodzi w Centrum Zdrowia Matki Polki ? I czy dostała znieczulenie ?? (bo bo prosbach sie nie doczekalam) i czy duzo pomaga?

Gość gość
Jest tu ktos ?? :)

Gość gość
z tego co wiem, o znieczulenie możesz poprosić w czasie trwania 1 fazy porodu czyli póki nie ma skurczy partych, ja rodziłam 1 raz bez znieczulenia a teraz czeka mnie kolejny poród i mam nadzieję, ze również dam radę bez ZZ

Gość gość
:) ja wlasnie juz czuje ze powturza sie bole krzyzowe :( takie same objawy mam jak w 1 ciazy slyszalam ze 2 rozwiazanie jest szybsze :) alke strach silniejszy :) moze w takim razie za pozno prosilam tym razem bede juz marudzic przy wpisie i wstepnym badaniu :P i az do bolu :P

Gość gość
Gdzieś czytałam że między 2 a 8 cm rozwarcia, później już jest za późno. Ja rodze za 3 tyg, to moja pierwsza ciaza i się boje. Dlatego że tak brzydko powiem zesram się a nie dam się i będę się darla o znieczulenie a nie prosiła

Gość gość
Bo po 1 porodzie jestem przekonana ze wlasnie tak trzeba DRZEC SIE O ZNIECZULENIE :p partych chyba jeszcze nie mialam gdy nalegalam ale i tak pani polozna ciagle mowila za chwile :)

Gość gość
ajaj współczuję bólów krzyżowych, miałam i te z brzucha i krzyżowe, zero odpoczynku bo jak jeden skurcz się kończył to pojawiały się bóle i tak w kółko, dzięki Bogu mi poszło szybko i nastawiam się, ze tym razem będzie jeszcze szybciej i nie namęczę się zbytnio :) nie boję się porodu bo wiem jak to może wyglądać ale uważam, ze dobrze mieć wybór i o takie znieczulenie w razie czego poprosić :) dlatego też wybrałam szpital, w którym ZZO jest możliwe do wykonania za darmo bo jak wiemy nie każdy szpital gwarantuje kobietom możliwość wyboru ZZO i to nieodpłatnie ...

Gość gość
podobno teraz juz kazdy szpital ma za darmo ZZO :)

Gość gość
Ja prosiłam tylko raz.

Gość gość
No to byl koszmar :( ja nawet nie poczulam bolu brzucha tylko krzyz :( i jestem zdecydowana ze chce znieczulenie :) miala ktoras z Was ? jestem ciekawa czy pomaga duzo ?

Gość gość
niestety tylko podobno :( u nas w wojewódzkim szpitalu nie dadzą Ci znieczulenia zewnątrzoponowego nawet jeśli chciałabyś zapłacić, jedynie dostaniesz gaz rozweselający ...

Gość gość
A boli "wkłucie sie" ?

Gość gość
A ktoraś rodzila w Łodzi w CZMP z ZZO ?

Gość gość
Ja miałam bóle krzyżowe - tragedia - o znieczulenie prosiłam raz i je dostałam. Wkłucie mnie nie bolało. Jak znieczulenie zaczęło działać to bóle krzyżowe zniknęły jak ręką odjął, ale parte czułam, bo bez tego bym nie urodziła :D - z tym, że parte to dla mnie lajcik był.

Gość gość
Dziekuje :) na taka odp czekalam :)

Gość gość
Ja będę rodzic w zielonej gorze, mam załatwiona polozna, mam nadzieję że pomoże mi jakoś przejść przez ta rzeznie, modlę się tylko żeby była wolna pojedyncza sala do rodzenia jak zacznie się akcja bo nie wyobrażam sobie rodzenia na wspólnej sali przedzielonej jedynie przescieradlami a taka sala niestety jeszcze funkcjonuje w "szpitalu wojewodzkim"

Gość gość
też wolę rodzić na sali pojedynczej tylko ze względu na to, że wówczas mąż może rodzić ze mną, bo u nas w szpitalu jak 2 kobiety rodzą na 1 sali to mąż nie może być obecny nie wiem czemu???? wg mnie to głupie podejście, mojego męża nie interesuje poród innej kobiety, nawet by jej przecież nie widział życzę powodzenia wszystkim rodzącym naturalnie, bóle krzyżowe to nie sielanka ale do przeżycia, jeśli znów mnie złapią to już wiem mniej więcej jak sobie mogę je pomóc złagodzić :) no ale dobrze jest mieć wybór ZZO

Gość Jaamajka
mi położna radziła zeby wołac o znieczulenie od razu po wejsciu do szpitala, bo musza pobrac krew do badan.

Gość gość
ja mialam zzo. mdlalam z bólu i sami mi zaproponowali. po wstrzknieciu mija bol,ale czujesz pozniej parte. dla mnie to bylo ukojenie i teraz za drugim razem tez zamierzam upomniec sie na samym wejsciu o zzo.

Gość gość
bo to należy krzyczeć o znieczulenie na początku, chyba że masz 8cm rozwarcie i jakoś znosisz ból. Ja pochopnie stwierdziłam, że przy 2 - óch cm rozwarcia mogę rodzić bez znieczulenia hahaha :-o

Gość gość
Najlepiej jak najszybciej, bo przynajmniej będziesz wiedzieć czy w ogóle łaskawie ci dadzą. A i tak pewnie będziesz musiała czekać aż anestezjolog znajdzie czas :P