Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

olać sprawę czy wytoczyć jej wojnę

Polecane posty

Gość gość

o co chodzi? o teściową. zacznę od tego iż po ślubie razem z mężem zamieszkaliśmy u niego w domu. mieliśmy piętro do dyspozycji. teściowie mieszkali na dole. mieszkaliśmy tam 10 lat, w tym czasie budowaliśmy swój własny domek. cały ten okres musiałam ścierpieć wścibstwo teściowej, grzebanie w moich rzeczach, lodówce wysłuchiwanie jej poglądów i "rad"dotyczących każdej dziedziny naszego życia. nigdy nie wytoczyłam jej o to wojny. wręcz powstrzymywałam męża żeby nie wszczynał awantur. w końcu mieszkaliśmy u niej i wydawało mi się że kultura tego wymaga. siedzieliśmy cicho z oczekiwaniem aż się wyprowadzimy. nadszedł ten upragniony czas. mieszkamy u siebie 2 miesiące. sytuacja zmusiła nas by moja kochana teściowa przyjeżdżała (6 km) pilnować przez tydzień naszą córkę. w tym czasie zaprosiła do nas do domu, pod naszą nieobecność koleżankę, sąsiadkę, żeby sobie nasz domek pooglądała. ta sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi. dodatkowo mój mąż (który pocieszał mnie jak tam mieszkaliśmy, że już niedługo będziemy na swoim i ta baba przestanie się wcinać) nie widzi nic złego w jej zachowaniu... mamy ciche dni. przed nami pierwsze święta w naszym domu...

Gość gość
gdzieś na forum przeczytałam coś w stylu: nauczyć teściową kultury to tak jak daltonistę kolorów. bezczelna baba.

Gość gość
moim zdaniem OLAĆ i tak nic do niej nie dotrze, zrobi z siebie ofiarę a z ciebie wielką jedzę, szkoda nerwów. Może po prostu nie korzystaj więcej z jej usług "opiekuńczych" kobieta chciała się pochwalić czego dorobił sie jej syn przed sąsiadkami :p

Gość gość
szczerze to moim zdaniem nic strasznego się nie stało.

Gość gość
olej to co sie stało a w przyszłosci nie korzystaj z pomocy tesciowej, nie zostawiaj jej samej w domu i po problemie

A dlaczego sama nie zwrócisz jej uwagi? Skoro przeszkadza ci jej zachowanie zwyczajnie jej o tym powiedz.

Gość gość
szkoda czasu na wojny, starych ludzi się nie zmieni nic ich bardziej nie wkurza niż ignorowanie, jak wchodzisz w utarczki i sprzeczki są w swoim zywiole, jest o czym plotkować z koleżankami, wieszać na kim psy w rodzinie. Daj spokój.

Gość gość
chyba obiorę taktykę ignorowania. może i to dobry pomysł... nowy dom, nowe życie. a swoją drogą nie uważam że nic się nie stało. nic nam przy budowie domu nie pomogła, cały czas wścibiała nosa w nasze sprawy, niepytana radziła...

Wlasnie ze nie. Tolerowalas wsc*****sc tesciowej w jej domu to twoj blad.U dostepnila wam czesc domu ,co nie daje jej prawa we tracanie sie w wasze zycie.Tym bardziej "analizowanie " waszej garderoby.Jesli chciala pochwalic sie waszym domoem ,to powinna uprzedzic ze zaprasza kolezanke i zapytac czy moze pokazac jej dom.Nie olewaj.Powiedz wprost ze ci sie to nie podoba.W koncu to twoj dom.Siedziba,ostoja,.Miejsce do ktorego wracasz ze spokojem a nie z nerwem ,bo tesciowa.

Gość rozwódkaaaa
nie toczyc wojny, ani olewać. Delikatnie zaznacz swój teren. ja bym tesciowej powiedziala, ze mi cos cennego zniknęło - ale ja jestem złośliwa :P zwyczajnie powiedz jej, ze przed zaproszeniem obcych ludzi musi spytac Was o zgodę - niestety prawdopodobnie Twój mąż każdorazowo takiej zgody udzieli... Takie sa uroki małżenstwa :)