Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imiona

Polecane posty

Gość gość

konstanty i rozalia. jak sie wam podoba co sądzicie

Gość gość
Koledzy w szkole będą mieć z nich ubaw. Modne imie i porażka dla dziecka...

Gość gość
Rozalia bardzo ładnie a chłopiec nie za bardzo

Gość gość
jedna dziewczyna ode mnie z osiedla nazwała córkę Rozalia. Ale ogólnie jak dla mnie jedno i drugie imię okropne!

Gość gość
Rozalka to tylko z Antkiem mi się kojarzy :P

Gość nie zawracaj mi gitary
nie bluznij :P, :P, :P

Piękne obydwa imiona i nie mogę już słuchać tego biadolenia, że to krzywda dla dziecka albo, że inne dzieci będą się śmiały - polandowe tandeciary to piszą. Idąc tym tropem jedyne słuszne imiona w Polsce to: Kubuś, Bartuś, Wojtuś, Oliwierek, a dla dziewczynki KONIECZNIE Wiktoria i Nikola, a najlepiej pisane po zagranicznemu aby się mamusia dowartościowała Victoria i Nicola i to jest OK. Nie wiem kto wyznacza te kretynizmy, że niby dzieci się śmieją albo coś jest krzywdą. Większa krzywda to te Kubusie do porzygu!

Gość gość
daga jaga - pozwol ludziom wyrazić swoją opinię. Komuś może się po prostu NIE PODOBAĆ.

Gość gość
Mnie sie nie podobaja :) Pomyśl chciala byś być posiadaczka takiego imienia np w podstawowce czy gimnazjum ??:P

No i co ma podstawówka i gimnazjum do tego? no i co będą mówić dzieci? nie rozumiem... :/ najlepiej zarejestrujmy jedno imię dla chłopca i jedno dla dziewczynki i nazwijmy wszystkie dzieci tak samo. U mnie w klasie były 4 Kasie, 3 Magdy, 2 Agnieszki, 3 Anki RZECZYWIŚCIE ależ im rodzice zrobili przysługę hahahaha :P

Gość gość
Ja mam na imie Anastaja urodona jestem w latach 70-siatych,nikt nigdy mojego imienia sie nie smial,a wrec preciwnie pamietam,e diewcyny mi go adroscily dlatego,e bylam jedna zawse i wszedzie,a to Agniesek i Anek albo jeszce Kasiek bylo od zatresienia.Mi sie podobaja takie wlasnie wyszukane imiona dodaja dziecku indywidualnosci i te mnie smiesy jak ktos pisze,ze dajac dziecku takie imie to krzywda dla niego.

Anastazjo - zgadzam się z Tobą, ale te kretynizmy o krzywdzie i gimnazjach piszą jakieś zapierdziałe mamuśki, których nie przekonasz logicznymi argumentami, bo to pustaki! nie mówię o tych którym się nie podobają te imiona BO NIE, bo fakt może się nie podobać jak wszystko! chodzi mi tylko o te prześmieszne argumentacje. Dobrze, niech dają swoim dzieciom JEDYNE SŁUSZNE POLANDOWE IMIONA, a dzięki temu będę mogła dać dziecku jakieś imię inne od tych których jest 99,9% ale są "nie krzywdzące" - bo tak forumowiczki z koziej d.py ustaliły na wielkim kongresie imion :P

Gość gość
dzis anastazja to juz codziennosc?

Gość Qetsiah
Moim zdaniem ładne imiona :) Fajnie można je zdrobnić. Dla naszej pociechy już wybraliśmy imiona mimo że nie wiemy co sie tam chowa :) dziewczynka bedzie miała na imię Pola - po prostu ,nie Apolonia :) , a synek Alan. Na jedno wpadłam ja na drugie narzeczony. Podobają nam sie ale wiadomo gusta są różne :)

Gość gość
Qetsiah pamiętniki wampirów oglądamy? :D

Gość gość
Kostek - tak, natomiast Rozalia mi się nie podoba, do tego ma głupie zdrobnienie - Rózia

Według mnie brzydkie ale jeśli tobie się podoba to w czym problem?Musisz pytać na forum o to jakie imię masz nadać własnemu dziecku?Nieważne o jakie imiona byś tutaj pytała to jednym się będą podobać a innym nie.

Gość gość
hej pola tak, ale alanek jest slicznym imieniem ale ANAL to skojarznie.

Gość gość
Kostek od zawsze kojarzy mi się z kościotrupem, szkieletem itp. Rozalia ładnie, oryginalnie, nie ośmiesza, wyróżnia :) Anastazja też świetne. I Jago, imiona, które wymieniłaś (te z angielską pisownią) są okropne.

Gość gość
Pola, czego pola? żyta czy pszenicy? Imię straszne.

Gość gość
zobaczcie sobie ranking imion 2013 na msw, wole Rozalkę i Kostka niż kolejnego Jakuba czy Szymona. Nasz synek ma mało popularne imię i jest ok.

Gość Qetsiah
Gościu z 2014-01-03 14:50:13 a może lepiej zeby dzieciątko nosiło kolejne z tych oklepanych imion Kubuś,Zuzia, Wiktoria?? itp każdy rodzic ma inne podejście do imion. Skojarzenia oczywiście dzieci zawsze wymyslą taka ich natura. Ewka -marchewka, chyba najpopularniejsze.Gdy bylam w mala to takie skojarzenia wymyślec potrafili ze włos sie jeży. Ale wole wyjsc na plac zabaw i zawołać ,,Pola" albo ,,Alan" i moje dziecko sie odwróci a nie krzyknąć ,Zuzia" i 60% dziewczynek sie odwróci. Wybor imion to kwestia indywidualna-jednym sie podobaja drugim nie.

Gość Qetsiah
Gość 2014-01-03 14:44:09 coś tam sie czasem obejrzy :)